RECENZE: COSRX AHA/BHA Vitamin C Daily Cream

COSRX AHA/BHA Vitamin C Daily Cream recenze

Už bylo na čase, abych opět testovala něco nového od COSRX, mojí nejoblíbenější korejské značky. Díky dlouhodobému partnerství s obchodem KoreanKosmetika.cz jsem si mohla vybrat, co mě zaujalo mezi novinkami a zrovna na tenhle krém jsem měla zálusk už od jeho vydání. Tak, stál za to?


Vlastnosti produktu

Typ: pleťový krém // Velikost: 50 ml // Cena: 650 Kč
Kde koupit: KoreanKosmetika.cz (zasláno obchodem k recenzi)
Využijte kód NABI pro 10% slevu na celý nákup ♡

Značku COSRX z mého blogu dobře znáte. Proslavila se především cenově dostupnými BHA a AHA peelingy, ale také doteď nesmírně populární řadou s hlemýždím slizem Advanced Snail – osobně jsem vyzkoušela 96% esenci (a spotřebovala tři flašky) a pleťový krém, ale také spoustu dalších skvělých produktů.

Nyní se COSRX zaměřuje na elegantní produktové řady, které stále zachovávají jejich princip jednoduchého a efektivního složení, ačkoliv za vyšší ceny. Z těchto novějších věcí jsem zatím vyzkoušela Centella sérum.

AHA/BHA Vitamin C Daily Cream je komplexnější pleťový krém, než na jaké jsem u COSRX byla zvyklá. Obsahuje samé výborné věci – 2 % niacinamidu, panthenol, kyselinu hyaluronovou, alpha-arbutin a ano, nějaké malé množství AHA (kyseliny glykolové), BHA (betaine salicylate) a derivátu vitamínu C (ascorbyl glucoside). Měl by mít svěží texturu a zaměřovat se na hrubou pokožku, podporovat její regeneraci a přispět k zářivější, vyvážené pleti bez ucpaných pórů. 

 

COSRX AHA/BHA Vitamin C Daily Cream recenze

Složení

Najeďte myší na složku pro krátké vysvětlení, více na INCIDecoder.

Krém je založený na extraktu z kiwi a dračího ovoce. Podle COSRX mají rozjasňovat mdlou pleť, ale naštěstí jsou tam také 2 % niacinamidu, u kterého je tento efekt naprosto jistý. Tato koncentrace je vysoce efektivní nejen pro zesvětlování jizev, ale také umí posilovat kožní bariéru a přispívá ke zlepšení akné, růžovky nebo dermatitidy.

V neznámém množství je tu dále několik zklidňujících nebo rozjasňujících látek: panthenol, allantoin, adenosine a alpha-arbutin (ten mi přijde obzvlášť efektivní, alespoň ve formě séra od The Ordinary).

Pro hydrataci je tu například makadamový olej, betaine, arginine a kyselina hyaluronová. Jak jsem psala výše, zároveň dle názvu obsahuje AHA v podobě kyseliny glykolové a deriváty BHA a vitamínu C. Množství neuvádí, ale složky jsou až na konci – pravděpodobně půjde o koncentraci pod 1 %. Pro denní krém ani nízké procento není špatné, jenže si bez konkrétních čísel nejde moc udělat obrázek.

 

COSRX AHA/BHA Vitamin C Daily Cream recenze

 

Textura a použití

Tady se musím rozepsat více než obvykle – konzistence tohoto krému je podle mě jedna z jeho nejlepších vlastností. Používá se pohodlně z vymačkávací tuby a na první pohled jde o gelový krém. Když jej začnete nanášet, je to jako roztírat osvěžující gelové sérum. 

Ne, že by gelové krémy byly nějak revoluční, jenže většina jich sází na osvěžující texturu a má nulovou výdrž. Nanesete to, rozpustí se to a zmizí. Do tří hodin máte pleť napnutou jak šráky a marně toužíte po co nejrychlejším příchodu domů, abyste se mohli namazat něčím pořádným. Jako příklad mě napadá Garnier Hyaluronic Acid Jelly

COSRX AHA/BHA krém dokázal skloubit lehounkou, téměř vodovou texturu s dobrou a dlouhotrvající hydratací. Vůbec byste netipovali, že obsahuje nějaký olej. Okamžitě po nanesení se perfektně vpije a nechává jen velmi komfortní pocit, žádný film.

Používání je tedy maximálně pohodlné, stačí vymáčknout z praktické tuby. Nanáším ho každé ráno a když jsem ho začala používat, bylo ještě pěkné vedro, takže jsem ho měla možnost otestovat v horkém i chladném počasí.


Moje zkušenosti

Na produkty v ranní rutině jsem celkem přísná. Musí to být vysoce efektivní věci, které se ale zároveň snadno používají a okamžitě se vsáknou. Nechci žádné prodlevy, nechci se s ničím patlat. Když člověk vstává do práce a kromě oběda ho nečeká nic moc pozitivního, tak i odšroubovávat víčko je někdy příliš námahy. Koneckonců to na mojí ranní rutině můžete vidět:

Musím říct, že z tohoto COSRX krému jsem nadšená a ihned se zařadil mezi mé nejpoužívanější produkty. Nedám bez něj ani ránu, vozím ho s sebou na cesty a ani po přechodu z horkého do pochmurného počasí nemám potřebu jej vyměnit. To je celkem zázrak; se svou smíšenou pletí jsem si už na tradiční obměnu krémů zvykla – jakmile je čas vytáhnout kabáty a kožené boty, tak je čas vystřídat lehké gelové krémy za hutnější. Pravděpodobně k tomu dojde s příchodem opravdové zimy, ale i tak bych řekla, že tento krém je pro mě vhodný téměř celoročně.

Poskytuje celodenní hydrataci a změkčuje pleť se svou neskutečně lehkou a příjemnou texturou – zkrátka mu nemám co vytknout. Ze začátku jsem o něm pochybovala a nanášela mnohem větší množství, než bylo potřeba. Ve skutečnosti stačí tak velikost hrášku a hydratace vydrží celý den, takže se ani nemusím bát, že bych ho za tu cenu musela kupovat příliš často.

Také jsem si vyzkoušela, jak působí na podrážděnou a namáhanou pleť – strávila jsem nedávno dva dny v aquaparku (ano, je mi skoro 30, ale na stres mi plavání pomáhá jak nic jiného) a po všem tom skákání do bazénové vody jsem měla pleť zarudlou a vysušenou až hrůza. AHA/BHA krém dokázal pleti opět navodit komfortní pocit a neštípal. Samozřejmě tomu také pomohlo sérum Purito Centella Unscented.

Díky 2 % niacinamidu jsem si navíc všimla, že mi krém dobře reguluje mastnotu pleti během dne. Ze zvědavosti jsem teď na týden přešla zpět na Isntree Hyaluronic Acid Moist Cream a rozdíl byl znatelný; krém Instree je výživnější, obsahuje bambucké máslo a arganový olej, takže jsem se velmi rychle dočkala výrazně mastného čela. Krém Isntree je pro mě skvělý do zimních mrazů a pro celkově sušší pleť by asi byl lepší volbou. Pokud se však vaše pleť přiklání ke smíšené, v krému COSRX najdete téměř celoročního parťáka do rychlé a příjemné rutiny. Mastné pleti bych ho také doporučila, především na zimu nebo také jako noční krém. Má skutečně širokou škálu využití a výborné složení, které ulehčí pleti od řady potíží.


Závěr

COSRX AHA/BHA Vitamin C Daily Cream si mě zcela získal svou skvělou konzistencí a instantním pocitem komfortu. Skvělé složení pomáhá udržet zdravou pleťovou bariéru, bez přílišné mastnoty nebo suchých fleků. Jednoduché a příjemné používání je už jen bonus, se kterým si krém našel své místo v mé ranní rutině a nemyslím si, že ho jen tak něčím nahradím. Splňuje vše, co od ranního krému potřebuji do posledního puntíku a udržuje mou smíšenou pleť vyváženou. Nemám opravdu co vytknout, COSRX u mě opět boduje.
Celkové hodnocení: 5/5

1 komentář

  1. Poslední dobou, co článek tak to produkt který vypadá skvěle a uvažuji o koupi :)

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.