RECENZE: ISNTREE Hyaluronic Acid Moist Cream

isntree, krém, recenze

Konečně tu mám první zkušenost s ISNTREE, už nějakou dobu jsem nad jejich produkty přemýšlela a nakonec jsem vybrala krémy. Ano, rovnou dva. Tenhle jsem otevřela jako první, ale v létě vás ještě bude čekat recenze na Hyaluronic Acid Aqua Gel Cream. Prostě jsem si nemohla vybrat, no.

 


Vlastnosti produktu

Typ: hydratační krém pro suchou pleť // velikost: 100 ml // Cena: 350–550 Kč

Kde koupit: Jolse.com, iamloveshop* (Jolse ebay), Makeup.cz


Ať už jsou to názvy značek nebo k-pop skupin, název je potřeba rozluštit. IS je ze slova island, který je pro značku představou nedotčeného čistého prostředí, proto využívají ekologické materiály a postupy při výrobě. N je pro natural, jako přírodní ingredience obsažené v produktech. TREE je, nečekaně, tree, který má zákazníkům tvořit "kvalitní plody" v podobě kvalitní kosmetiky. Na oficiálním webu ISNTREE máte další podrobnosti. Řeknu vám, že se momentálně v práci účastním přechodu na novou brandovou identitu, a takhle komplikovaná logika a brand story by tady nikomu neprošla lol.


Pointa je, že ISNTREE je přírodní značka, cruelty-free, která slibuje "100% upřímnost" v popisu dovedností svých produktů. Hyaluronic Acid Moist Cream konkrétně slibuje 5 typů kyseliny hyaluronové a přirozené zvlhčující faktory (NMF, možná znáte z The Ordinary NMF krému). Dále má tříkrokový systém, jakým pokožku hydratuje: přitáhnout vodu kyselinou hyaluronovou, vyživit pleť pomocí olejů, pak zapečetit hydratačním filmem po celý den.


Rozdíl mezi Moist krémem a Aqua gelem je především v textuře. Oba obsahují 5 typů hyaluronky, ale gel má svěží texturu a měl by méně lepit. Doporučuje se pro mastnější pleť, tak jsem si ho koupila na léto.

 


Složení

Water, Glycerin, Hydrogenated Polydecene, Caprylic/Capric Triglyceride, Dipropylene Glycol, Cyclohexasiloxane, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Betaine, Behenyl Alcohol, Pentylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Camellia Sinensis Leaf Water, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Cynara Scolymus (Artichoke) Leaf Extract, Laminaria Japonica Extract, Eclipta Prostrata Leaf Extract, Pteris Multifida Extract, Beta-Glucan, Hydrogenated Lecithin, Glyceryl Caprylate, Sodium Stearoyl Glutamate, Methylpropanediol, Fructooligosaccharides, Raffinose, Ceramide NP, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Panthenol, Palmitoyl Pentapeptide-4, Polyglyceryl-10 Laurate, Pentaerythrityl Distearate, Sodium Acetylated Hyaluronate, Cholesterol, Folic Acid, Butylene Glycol, Hydroxyacetophenone, Ascorbyl Propyl Hyaluronate, Polyquaternium-51, Tromethamine, Ammonium-Acryloyldimethyltaurate-Vp-Copolymer, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Disodium EDTA
Najeďte myší na složku pro krátké vysvětlivky, více na INCIDecoder.

U krémů už dlouho sázím na jistotu, a jistota je pro mě caprylic/capric triglyceride mezi prvními složkami. Obyčejné nemastné změkčovadlo s lehkou texturou, které nechává pleť úžasně hladkou a vyživenou. Nemusí být všechno fancy extrakt, aby to spolehlivě fungovalo. 


Teď k těm pěti druhům kyseliny hyaluronové. Rozdíl mezi nimi je v molekulární váze. Aniž bychom příliš zacházeli do detailů (kterým bych stejně nerozuměla), ve zkratce se dá říct, že větší molekuly kyseliny hyaluronové lépe hydratují povrch pokožky a menší molekuly pronikají a hydratují o něco hlouběji. Podrobnosti zjistíte na INCIDecoder nebo LabMuffin. Na stejném principu kombinování různých typů kyseliny funguje také Hada Labo Gokujyun Lotion (stará recenze, brzy bude nová).


Tady to ještě nekončí. Za zmínku stojí také další výživné složky jako bambucké máslo a arganový olej. Kombinace ceramidu a cholesterolu pak posiluje pleťovou bariéru, zatímco panthenol, betaine, beta-glucan a polyquaternium-51 zmírňují podráždění. Na to, jak obyčejně tento krém působí, má opravdu natřískané složení zajímavými ingrediencemi. Ale abych byla upřímná, mně ho prodala už samotná kombinace hyaluronek a capric triglyceridu.

 

isntree, krém, recenze

isntree, krém, recenze

Textura a použití

Používání krému je maximálně pohodlné. Jednoduše se vymáčkne z měkké pružné tuby, výborně se s tímto obalem i cestuje. Každé ráno opláchnu obličej vodou, dám nějaké sérum a vymáčknu krém zhruba o velikosti hrášku. Konzistence je pevnější, ale pořád lehká. Snadno klouže po pleti, nezadrhává, není težká ani mastná. Docela mi připomíná CeraVe Hydratační mléko, jen méně tekuté. Ihned po nanesení je pleť mírně lepkavá, což se u produktu se spoustou kyseliny hyaluronové dá očekávat. Pokožka je ale krásně hydratovaná, hebká a cítím také změkčující, výživný film. Vstřebává se rychle a nemá žádnou výraznou vůni.


Moje zkušenosti

Krém jsem otevřela někdy během března. Měl pro mě být náhradou za Embryolisse Lait-Creme, protože ten se na mou pleť hodí opravdu jen během zimních mrazů. Prakticky instantně jsem koupi Embryolisse krému litovala. ISNTREE krém je tak lehký, ale zároveň výživný a neskutečně příjemný na pleti, že jsem si přišla jak magor. Proč jsem vůbec trpěla tamtu mastnou hrůzu, když existujou korejské krémy jako tenhle? Vyživuje, ale není mastný ani těžký. Když si pak dám respirátor, nemám pod ním do dvou hodin prostředí, které by se dalo označit jen jako biohazard. 

 

Prostě je s ním absolutní pohodička, hydratuje krásně celý den. Teď když už sporadicky bývá teplo, se mi z něj trochu mastí obličej. Když bylo někde mezi nulou a 15°C, tak to byla ideálka. Proto jej na léto odložím a nahradím odlehčeným Aqua Gelem ze stejné řady, na který se po této zkušenosti vyloženě těším. Na podzim se zase vrátím k Moist krému a takhle budeme spokojeně fungovat.


Jestli hledáte pro svou suchou pleť příjemný denní krém, pak bych vám tento s radostí doporučila. Nebo ho můžete používat jako já jen přes zimu. Každopádně jsem velmi příjemně překvapená svou první zkušeností s ISNTREE. Obzvlášť, když takhle velká tuba krému stála jen 360 Kč (koupeno na ebay iamloveshop).


Závěr

ISNTREE Hyaluronic Acid Moist Cream kombinuje různé typy kyseliny hyaluronové s dalšími výživnými nebo zklidňujícími složkami. Výsledkem je lehounký, ale intenzivně hydratační krém se změkčujícím filmem, který hydrataci udrží v pleti celý den. Je dělaný pro suchou pleť, takže jej budu muset přes léto vyměnit za něco lehčího. Nicméně do studeného a sychravého počasí je to ideální denní krém. Poměr ceny a kvality je opravdu neuvěřitelný, takže na blogu tuto značku určitě nevidíte naposled.

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.