RECENZE: Embryolisse Lait-Crème Concentré

Embryolisse Lait-Creme Concentre

Francouzský krém Embryolisse najdete v kufříku slavných makeup artistů jako hydratační krém a podklad pod makeup v jednom. Protože na YouTube sleduju právě profíky víc než typické beauty gurus, chystala jsem se krém vyzkoušet už asi dva roky. Nakonec mě k tomu dohnal nedostatek korejské kosmetiky, protože ta cena není zrovna příjemná. Odpovídá kvalitě?


Vlastnosti produktu

Typ: hydratační krém // velikost: 75 ml // Cena: 519 Kč

Kde koupit: Notino*

Embryolisse krém má několik verzí, tohle je ovšem ten "klasický". Podle názvu Lait-Crème se vlastně jedná o hutnější pleťové mléko. Dá se použít jako výživný krém, podklad pod makeup nebo pleťová maska. Je založený na známých a osvědčených složkách, které mu mají dávat univerzálnější ráz. Proto je také textura spíše tekutá, aby seděla více typům pleti a nebyl to jen těžký krém pro suchou pleť. Výsledkem má být zářivá, vyživená pleť s hebkým finishem perfektním pod makeup.


Složení

Aqua (water), Paraffinum Liquidum, Stearic Acid, Glyceryl Stearate, Triethanolamine, Cera Alba, Cetyl Palmitate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Parfum, Steareth-10, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis, Hydrolyzed Soy Protein, Tropolone, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Polyacrylamide, C13-14 Isoparaffin, Laureth-7

Krabičku už nemám a našla jsem dvě trochu odlišná složení, tak nevím které je novější. Berte tohle pořadí orientačně. Hlavní složkou je minerální olej, je tedy nutné zopakovat, že na minerálním oleji není nic škodlivého (sebevíc se vám přírodní kosmetika a clean beauty snaží tento názor vnutit). Ano, sice vzniká při zpracování ropy, ale ten nemá moc společného s ošetřeným olejem pro využití v kosmetice. Nevím, kam všichni chodí pro tu představu, že se to sbírá někde v rafinérce do kýblu a veze rovnou do kosmetických laboratoří. Minerální olej v kosmetice není ani komedogenní, natož tak toxický. Jeho výhodou je, že dokáže tvořit změkčující vrstvu na povrchu pleti a efektivně zabraňovat odpařování vody. Zároveň nezpůsobuje alergické reakce a je vhodný pro citlivou pleť. Na druhou stranu nedodává pleti žádné výživné látky, prostě jen sedí na povrchu.


Dále stojí za zmínku jen bambucké máslo a aloe vera, zbytek složek dotváří texturu krému. Když si tedy vezmeme tyto tři složky, máme osvědčené a otestované ingredience, které se v kosmetice používají léta letoucí. Prostě dobře fungují, proč ne. Jenomže... patří zároveň mezi ty nejlevnější. V krému za 519 Kč.

 


Textura a použití

Textura odpovídá názvu, je to něco mezi mlékem a krémem. Při nanášení v něm jde cítit lehká mastnota, nicméně se velmi rychle vstřebává a nechává pleť neuvěřitelně jemnou a vyživenou. Nelepí. Má celkem výraznou vůni, která je také něco mezi, konkrétně něco mezi Indulonou a modrou Niveou. Ani jedno nepovažuju za velké plus. Používám jej především jako ranní krém, ale několikrát posloužil i na noc.

 

Lait-Crème je v hliníkové tubě a po otevření téměř vytéká ven. Navíc se mi hned druhý týden používání rozbil uzávěr a nejde pořádně zašroubovat. Už se mi párkrát stalo, že jsem tubu na konci mírně zmáčkla a krém přímo vystřelil ven.

 

Embryolisse Lait-Crème Concentré recenze

Moje zkušenosti

Protože se v zásadě jedná o olejové pleťové mléko, byla jsem skutečně překvapená, že mojí pleti vyhovoval. Teda, vyhovoval jí během zimy. Rozhodně výborně vyživuje sušší pleť i bez hutné textury. Obecně není na pleti těžký, jde to s ním ovšem přehnat. Příliš silná vrstva se špatně vstřebává, dělá na pleti bílý film a jen sedí na povrchu. Když se ale nanese rovnoměrně, představuje spolehlivý denní krém proti vysoušení. Nikdy se mi s ním přes den nevysušila pleť, ani v těch největších mrazech. Takže pro celoročně suchou pleť dostává Embryolisse krém jasný palec nahoru. Samozřejmě je nutné si uvědomit, že krém pleť prakticky nijak nezvlhčuje. Především ji chrání proti odpařování vody, ale když tu vodu nedodáte nějak jinak (hydratační sérum, toner), moc užitečný vám nebude.


Zároveň dostane palec nahoru jako podklad pod makeup. Skutečně vytváří na pleti tak hebký povrch, že se na něj nanáší makeup jedna radost. Žádné šupinky nebo zachytávání makeupu na suchých flecích. Problém je, že se nedá takhle ráno nosit celý rok, protože mám smíšenou a občas dehydratovanou pleť. Oteplilo se jen na 10 °C a už cítím, že ho budu muset odložit – začíná se mi z něj výrazně mastit čelo. Taky jsem zjistila, že je zcela nevhodný pod respirátor. S prodyšnější rouškou bylo všechno v pohodě, ale kombinace mastnějšího krému v tom vlhkém prostředí nadělala absolutní bordel. Naskákala mi hromada pupínků na bradě a jenom se to zhoršovalo, dokud jsem nepřešla na nemastný, lehčí krém.


Také si nemyslím, že se jedná o skutečně "univerzální" krém, rozhodně sedí pouze lidem na stupnici od normální po suchou pleť. Ze začátku jsem byla nadšená, jak hezky sedí i mně, jenže opravdu stačilo jen mírně teplejší počasí a konec. Používám ho teď na noc, což zvládá docela obstojně. Sice hydratuje až do rána, ale opět se budím s vcelku mastnou pletí, tedy žádný ideál.


Závěr

Po zhruba 4 měsících používání Embryolisse Lait-Crème Concentré si nejsem jistá, jestli bych jej koupila znova. Výhody má především v jednoduchosti složení a tekutější konzistenci, tím má šanci vyhovovat širšímu okruhu lidí. Funguje výborně jako podklad pod makeup, krásně změkčuje pleť a zcela eliminuje problémy se zachytáváním makeupu na suchých místech. To, že může být trochu těžký a zrovna mně se z něj mastí pleť mimo zimní počasí, není zas tak podstatné. Pro suchou pleť je zkrátka dobrý. Největší nevýhoda je, že navzdory poměrně vysoké ceně obsahuje pouze levné složky. Nenabízí pleti vůbec nic navíc, žádná kyselina hyaluronová, niacinamide, vitamín C, prostě cokoliv podobně osvědčeného. Krém zkrátka sedí na pleti, aby z ní neunikala voda, ale sám jí žádnou nepřidá a ani ji nijak neobohatí.

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.