RECENZE: Mizon Honey Black Sugar Scrub


Poslední dobou, když člověk vyleze ze své jeskyně tak třikrát týdně max, se dost hodí mít peeling. Instantně zjemní a oživí pleť, abyste pak venku nevypadali úplně mrtvolně. Tak jsem si jeden pořídila na vyzkoušení od KoreanKosmetika.cz.

 

Vlastnosti produktu

Typ: cukrový peeling // velikost: 80 ml // Cena: 550 Kč

Kde koupit: KoreanKosmetika.cz (zasláno obchodem k recenzi)


Ačkoliv obecně preferuju chemický peeling, aspoň jeden klasický peeling se zrníčky mám taky v zásobě. Doteď to byl cukrový peeling Freeman* a nyní je to vlastně něco dost podobného, jen od korejské značky Mizon. Výhoda cukrových peelingů je v tom, že se zrníčka rozpouští a můžete si upravit jeho intenzitu, což rozhodně potřebuju, abych si zbytečně nerozškrábala akné.


Honey Black Sugar Scrub kombinuje med a černý cukr s hutnými změkčujícími složkami jako je bambucké máslo a kokosový olej. Funguje tak zároveň jako hydratační maska, kterou necháte na pleti trochu rozpustit a pak masírujete. Má jemně a účinně odstranit mrtvé buňky, předcházet ucpaným pórům a zjemňovat pleť. 

 


Složení

Najeďte myší na složku pro krátké vysvětlení, více na INCIDecoder.

Mezi hlavní složky patří tzv. třtinová melasa v prášku, cukr, kokosový olej a bambucké máslo. Ironicky, med je sice v názvu produktu, ale až u konce seznamu a tedy v malinkém množství. Ve zbytku je toho ještě spousta, další oleje a extrakty, ale ty taky budou v pidi koncentraci. Kokosový olej mě tam znervózňuje, je vysoce komedogenní a mně ucpávají póry i některé jeho deriváty. Naštěstí je v produktu, který se po pár minutách smyje, takže jsem byla ochotná to risknout. 


Textura a použití

Textura tohohle peelingu docela připomíná med, jen plný krystalků cukru. Je to taková ulepená pasta, takže se dobře nanáší na obličej a taky tam pak pěkně drží. Může se nanést na mírně vlhký obličej, aby byl jemnější a rychleji se rozpouštěl. Cukr teplem stejně trochu povolí a udělá se z toho taková sladká kaše. Nechávám peeling sedět na obličeji tak 3 minuty, pak lehce vmasíruju navlhčenýma rukama a opláchnu. Na ruce vůbec netlačím a přidávám na pleť vodu, pokud mi krystalky přijdou moc ostré. Používám 1x týdně zhruba měsíc.



Moje zkušenosti

Cukrové peelingy jsou fajn na instantní efekt jemnější pleti za pár minut. Ráda je používám když mám pocit, že je moje pleť mastnější než je zdrávo. Z pórů na nose se mi pak dělají malé hrbolky, jak se zaplňují přebytečným mazem, takže je chci hezky vyhladit. A to tenhle peeling od Mizon zvládá bravurně. Efekt je okamžitý, ačkoliv krátkodobý. Navíc u toho příjemně voní – jako letní drink s třtinovým cukrem a půlměsíčkem citronu. (Ano, jsem naprosto zoufalá z toho zimního počasí a možná si to mírně přibarvuju.) Jsem ráda, že se dobře smývá a rozpouští, není z něj pak špinavé umyvadlo a nejsem upatlaná.

 

Nicméně, zjemnit pleť zvládaly i levnější peelingy, takže v čem je Mizon lepší? Má sice zajímavé extrakty, ale největší výhodu vidím v té ulepené kašovité textuře. Můj předchozí peeling od Freeman* byl spíš jako cukr udržovaný pohromadě v polotekutém gelu, který podle mě pleti vůbec nic nepřidával, jen prostě držel krystalky u sebe. Nechávat ho na pleti jako masku nemělo absolutně žádný význam. Mizon peeling naproti tomu více připomíná masku a zanechává po umytí lehký hydratační film. Výsledkem je tedy mechanické zjemnění pleti cukrem + výživný film díky olejům a bambuckému máslu. Takové dva v jednom.

 

 

Závěr

Mizon Honey Black Sugar Scrub efektivně zjemní pleť do pár minut, odstraní přebytečný maz a voní jako léto. Není tak hrubý jako jiné cukrové peelingy a hezky se na pleti rozpustí ve sladkou kaši. Když ho nechám sedět na pleti i jen pár minut, nechá na ní výživný film. Určitě je kvalitou tak o dvě třídy výš než cukrové peelingy z drogerie, avšak záleží na vás, zda si chcete připlatit za extra účinky pleťové masky, nebo vám stačí jen ten cukr.

2 komentáře

  1. Takýto cukrový peeling som už dávno nemala.Všeobecne peelingy používam pomerne málo a chcela by som to napraviť. verím, že by to mojej pleti pomohlo. Tento vyzerá skvelo. Hlavne ma dostala tá vôňa. Ako som čítala, ten opis tak som si predstavila práve ten letný drink (hah) Moc ma produkt zaujal a veľmi sa mi páči ako prehľadne si recenziu urobila.

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.