Velké srovnání asijských opalovacích krémů na léto 2023

Letos jsem měla možnost vyzkoušet spoustu korejských opalovacích krémů + jeden japonský. Tohle je výsledek dlouhého testování, tak doufám, že vám to pomůže se lépe rozhodnout při nákupu. Všechny krémy mi byly zaslány k recenzi od různých e-shopů.

Nezapomeňte, že mám smíšenou pleť s akné a podle toho krémy také hodnotím. Ukázky textur jednotlivých krémů najdete na instagramu jako reel.

Využijte na Stylevana můj promo code INF10NABI pro slevu 10 % na celý nákup nebo 15 % při nákupu nad 48 €.

Obsah

  1. Purito Daily Soft Touch Sunscreen
  2. Benton Air Fit UV Defense Sun Cream
  3. SOME BY MIV10 HYAL Hydra Capsule Sunscreen
  4. HYGGEE Vegan Sun Cream
  5. Scinic Enjoy Super Mild Sun Essence
  6. make p:rem Airy Light Physical Sun Stick
  7. Bioré UV Aqua Rich Watery Essence

 

    purito daily soft touch opalovaci krem recenze

    Purito Daily Soft Touch Sunscreen

    Shrnutí

    Ochrana UVB / UVA: SPF50+ PA++++
    Velikost: 60 ml
    Cena: cca 350 Kč
    Kde koupit: Stylevana.com
    Vlastnosti: lehký, nemastný, rychle se vstřebává, vhodný pod makeup
    Odolnost: není voděodolný ani odolný vůči potu
    Určeno pro: smíšenou a mastnou pleť
    Extra složky: 5 typů ceramidů, centella asiatiaca, panthenol, tocopherol (vitamín E)
    Další vlastnosti: veganský & cruelty-free, hypoalergenní, bez umělé vůně, bez alkoholu, bez silikonů
    Hodnocení: 8 / 10

    Moje zkušenosti

    Značka Purito má dva opalovací krémy v téhle řadě – Go-To Sunscreen pro suchou pleť a Soft Touch Sunscreen pro smíšenou a mastnou. Tento krém rozhodně odpovídá vlastnostem na obalu – lehounké mléko, které se hned vstřebá a nenechává bílý ani mastný film. Má lesklý finish; pleť pak působí od pohledu hydratovaně, ale ne mastně. Nechává pokožku hladší na dotek, takže na něm dobře sedí makeup a nežmolkuje. 

    Taky se mi líbí, že nemá žádnou výraznou vůni a můžu jej v klidu používat i na oční okolí. Jde na pleti cítit jen malinko, spíše zanechává lehký hydratační film, pravděpodobně díky obsaženým ceramidům – proto krém slibuje také podporu kožní bariéry. Je to dobrá kombinace, obzvlášť na sluncem namáhanou pokožku.

    Krém Purito neměl žádný negativní dopad na moje akné, ani se mi z něj nemastil obličej více než obvykle. Určitě můžu potvrdit, že je vhodný pro mastnou a smíšenou pleť. Navíc zůstává příjemný i po opakované aplikaci nebo v silnější vrstvě, takže jej můžu doporučit jak na každodenní nošení, tak na dovolenou (ovšem pozor, není voděodolný). V podstatě se mi nechce věřit, že za pomalu menší cenu, než za jakou najdete opalováky v drogerii, si můžete pořídit takto kvalitní krém.

    Má jen menší nedostatky – krém slibuje matný finish, ale na mě je pořád dost lesklý. Není to takový ten mastný lesk (jako u A'Pieu Pure Block Aqua), ale zdravější hydratovaný lesk. To je sice fajn, ale když je venku horko a přidá se mastnota, už to bývá moc. Taky bych očekávala, že krém specificky formulovaný pro mastnou pleť nebude zanechávat vůbec žádný film, ačkoliv ta extra hydratace se může hodit na dovolené u moře.

     

    benton air fit uv defense opalovaci krem recenze

    Benton Air Fit UV Defense Sun Cream

    Shrnutí

    Ochrana UVB / UVA: SPF50+ PA++++
    Velikost: 50 ml
    Cena: cca 350 Kč
    Kde koupit: Stylevana.com
    Vlastnosti: lehký, osvěžující, zklidňující, s organickými UV filtry
    Odolnost: není voděodolný ani odolný vůči potu
    Určeno pro: citlivou pleť
    Extra složky: centella asiatiaca a její aktivní složky, niacinamide, extrakt z kořene lékořice,  panthenol, tocopherol (vitamín E), rozmarýnový esenciální olej
    Další vlastnosti: bez alkoholu, bez umělé vůně, bez „škodlivých“ silikonů (jeden silikon obsahuje –  caprylyl methicone)
    Hodnocení: 7 / 10 pro mě, 10 / 10 pro mého přítele

    Moje zkušenosti

    Benton klasicky napěchoval tento krém hromadou extra složek, ale ve výsledku má jít o osvěžující krém určený pro citlivou pleť. Rozhodně je svěží a při nanášení chladí. Konzistence je podobná na Purito: lehké hydratační mléko, hned se vstřebá, ale nenechává žádný film. Jde výrazně cítit rozmarýnovým olejem a moje pleť si s esenciálními oleji moc nerozumí, takže to je automaticky bod dolů a nikdy jej neaplikuju kolem očí.

    Přesto jde o příjemný krém; obzvlášť při opakované aplikaci nebo v silné vrstvě si pořád zachovává svěží efekt. To z něj podle mě dělá skvělou volbu na každodenní nošení i na dovolenou, ačkoliv není voděodolný. Také mi přijde mnohem matnější než Purito, i když matný finish neslibuje. Lze jej nosit pod makeup, jenže když se makeup začne na pleti trochu „hýbat“ dlouhým nošením, může trošičku žmolkovat.

    Krém obsahuje CICA složky, tzn. extrakt pupečníku asijského a jeho aktivních látek (madecassoside, asiaticoside), dále aktivní látku z kořene lékořice, niacinamide i panthenol. Měl by tedy kromě UV ochrany zklidňovat a rozjasňovat pleť. Proto jsem ho půjčila příteli, který má silně citlivou pokožku na slunce i obecně. Teď už je to jeho krém. Složení jeho pleti vyhovuje, vůbec se nespálí, aplikace je rychlá, praktická a není upatlaná. Jestli hledáte opalovací krém pro své partnery, tak tohle je výborný tip.


    some by mi v10 hyal opalovaci krem recenze

    SOME BY MI V10 HYAL Hydra Capsule Sunscreen

    Shrnutí

    Ochrana UVB / UVA: SPF50+ PA++++
    Velikost: 40 ml
    Cena: cca 300 Kč
    Kde koupit: Stylevana.com
    Vlastnosti: unikátní gelová konzistence, hydratační, zklidňující, rozjasňující, nedráždí oči, pomáhá kontrolovat kožní maz
    Odolnost: není voděodolný ani odolný vůči potu
    Určeno pro: všechny typy pleti
    Extra složky: komplex 10 vitamínů (včetně A, B5, C, D, E), kyselina hyaluronová, ceramide NP, niacinamide, panthenol
    Další vlastnosti: obsahuje alkohol, obsahuje silikony, vonné složky limonene a linalool, umělá vůně
    Hodnocení: 8 / 10

    Moje zkušenosti

    Tohle je bizár – ale dobrý bizár. Konzistence V10 HYAL je jakási gelová kašička, která ani zdaleka nepřipomíná opalovací krém, spíše hydratatční sérum. Pidi kapsle se při nanášení rozpustí „pro chladivý efekt a přirozený lesk“. Nikde se ale nemůžu dočíst, co přesně v těch kapslích je za složky a jaké jsou výhody této zvláštní receptury. Často se to používá kvůli stabilitě složení, ale tady to nevím jistě.

    Aplikace je opravdu totožná s nanášením chladivého gelového séra. Dodává příjemnou hydrataci, vstřebá se okamžitě, nenechává po sobě vůbec nic, jen trochu hladší pleť. Jde z něj mírně cítit alkohol maskovaný citrusovou vůní. Naštěstí vůně hned vyprchá a nedráždí mi oči, což nakonec tento krém i uvádí jako vlastnost.

    Na každodenní nošení pod makeup je vynikající, protože se opravdu zcela vstřebá a do makeupu nijak nezasahuje. Na pleti nejde cítit ani při silnější vrstvě, ale pozor – doporučuju rovnou nanést velké množství a nečekat mezi vrstvami. Jakmile se totiž vstřebá, následné aplikace nejsou ideální. Gel začne drhnout a hůř se roztírá, nemusíte tedy skončit s rovnoměrnou vrstvou. 

    Proto jej doporučuju jen na běžné denní nošení, ne na dovolenou nebo výlety, kde je nutná důsledná opakovaná aplikace. Jde o zajímavý inovativní produkt, ale možná právě proto bych byla opatrnější a nespoléhala na jeho stabilitu někde u vody. Bůhví, co by se s ním stalo v tašce na rozpáleném písku. Za zmínku také stojí, že ačkoliv se cenově pohybuje podobně jako ostatní krémy v článku, obsahuje pouze 40 ml produktu.


    hyggee vegan opalovaci krem recenze

    HYGGEE Vegan Sun Cream

    Shrnutí

    Ochrana UVB / UVA: SPF50+ PA++++
    Velikost: 50 ml
    Cena: 499 Kč
    Kde koupit: Skinandcare.cz
    Vlastnosti: hydratační a vyživující, lehká krémová konzistence, příjemný i pro podrážděnou pokožku
    Odolnost: není voděodolný ani odolný vůči potu
    Určeno pro: všechny typy pleti, včetně citlivé
    Extra složky: niacinamide, exrakt z mořské řasy chlorella, extrakt z červené řepy
    Další vlastnosti: hypoalergenní, veganský, bez umělé vůně, obsahuje alkohol
    Hodnocení: 9 / 10

    Moje zkušenosti

    O krému HYGGEE jsem se tady i na instagramu navykládala dost. Detailní recenze je zde. Příjemná krémová textura se rozplývá na pleti a rychle se vstřebá. Patří mezi ty více hydratační ze všech hodnocených krémů, takže nejde o neviditelný finish, po kterém tu tak toužím pro denní nošení.

    Přesto si nemůžu krém vynachválit, protože tato extra hydratace je naprosto vítaná na dovolené u moře, kde běžně máte vysušený obličej slanou vodou a sluncem. Je totiž hydratační tak akorát, dobře se s ním pracuje i bez zrcadla, takže se mi pohodlně nanášel i „poslepu“ na plážovém lehátku (kde také krásně odolal vysoké teplotě a konzistence zůstala stejná).

    V zimě jsem jej nosila běžně pod makeup, kdy jsem také uvítala mírně lesklý hydratovaný finish a vyhlazující efekt. V létě už dávám přednost jiným krémům, protože mimo dovolenou u moře samozřejmě nemám tak vysušený obličej. Často jsem jej ale brala na cesty, kde jsem měla chudší ranní rutinu a zastoupila extra hydrataci právě tímto krémem pro dokonalý balanc.

    Pokud hledáte jedno doporučení na krém na dovolenou u moře, za mě je to právě HYGEE Vegan Sun Cream. Jeden bodík dolů je čistě za to, že pro mě není vhodný celoročně.


    scinic enjoy super mild essence opalovaci krem recenze

    Scinic Enjoy Super Mild Sun Essence

    Shrnutí

    Ochrana UVB / UVA: SPF50+ PA++++
    Velikost: 50 ml
    Cena: cca 150 Kč
    Kde koupit: Stylevana.com
    Vlastnosti: dlouhodobá hydratace bez mastného složení, vhodný pod makeup, hydratační mléko a opalovací krém v jednom
    Odolnost: není voděodolný ani odolný vůči potu
    Určeno pro: suchou pleť
    Extra složky: panthenol, kyselina hyaluronová, niacinamide, vanilkový extrakt 
    Další vlastnosti: veganský, bez alkoholu, obsahuje silikony, bez umělé vůně
    Hodnocení: 6 / 10

    Moje zkušenosti

    Hned na začátku musím uznat, že tento krém není vhodný pro můj typ pleti, proto 6 / 10. Pro suchou pleť by ovšem mohl stát za zkoušku – obzvlášť za tu neuvěřitelně nízkou cenu. Je dokonce tak levný, že jsem měla nulové očekávání, ale překvapil. 

    Scinic Sun Essence připomíná pleťové mléko svou konzistencí i úrovní hydratace. Kdybych si zapomněla denní krém, nejspíš bych si vystačila jen s tímto opalovákem. Podobně jako u HYGGEE to z něj dělá zajímavého kandidáta na krém k moři, ale pro mě má HYGGEE jednoznačně navrch.

    Tento krém není tak univerzální a už si neporadí se smíšenou nebo mastnou pletí. Můžu na něj nanést makeup a vypadá dobře, jenže nic nevydrží, ani s podkladovou bází. Možná právě proto, že se hydratace tolik nevypařuje a drží dlouhé hodiny, mám ke konci dne úplně rozpuštěný makeup a mastný obličej. Dobře se vrství a mohl by být dobrý k moři nebo na výlet, ale opět spíše pro suchou pleť. Není odolný vůči potu ani mastnotě, takže když z něj mám mastnější obličej, jeho výdrž u moře by nemusela být moc spolehlivá.

    Ta cena je ovšem bezkonkurenční a pokud máte suchou pleť, získáte slušný krém s hydratací pleťového mléka, bez bílého filmu a s příjemnou aplikací. 

     

    make prem uv defense me opalovaci tycinka recenze

    make p:rem UV Defense Me. Calming Sun Stick

    Shrnutí

    Ochrana UVB / UVA: SPF50+ PA++++
    Velikost: 20 g
    Cena: cca 380 Kč
    Kde koupit: Stylevana.com
    Vlastnosti: hedvábný finish jako podkladová báze, jednoduché použití, pouze oxid zinečnatý jako UV filtr
    Odolnost: není voděodolný ani odolný vůči potu
    Určeno pro: všechny typy pleti, ale obzvlášť pro mastnou
    Extra složky: bambusová voda, tocopherol, extrakt ze semínek moringa, různé ovocné a rostlinné extrakty   
    Další vlastnosti: veganský, bez alkoholu, bez umělé vůně, obsahuje silikony, obsahuje slunečnicový olej
    Hodnocení: 2 / 10

    Moje zkušenosti

    Krátkou recenzi jsem už napsala do článku o opalovacích krémech v tyčince a účinnosti jejich ochrany. Všechny informace o tyčinkách najdete tam.

    Tohle není produkt pro mě, ani trochu. Dva bodíky dostává za to, že opravdu dobře klouže po pleti a snadno se nanáší. Taky dělá na pleti velmi hladký film, který by asi mohl být dobrý jako podklad pro makeup, ale já to opravdu zkoušet nebudu. Vůbec mi totiž není příjemný a neustále mám dojem, že mám na obličeji nějakou masku. Cítím silnou vrstvu voskovitého krému a musím na ni pořád sahat.

    Samozřejmě tyčinky vyžadují mazlavou texturu a budou sedět na pleti, to je dáno typem produktu. Ačkoliv tohle má být tyčinka vhodná pro mastnou pleť, tak mně z obličeje akorát dělá upatlanou hrůzu. Vůbec si neumím představit, že na tohle ještě dávám makeup. 

    Když se tyčinka aplikuje jen velmi zlehka na nalíčenou pleť, není to až tak nepříjemné, ale pořád je to děs ve srovnání s tekutými krémy. Na co mi navíc je SPFko, které musím aplikovat jen zlehka, abych ho vůbec nějak strávila – výsledná ochrana bude zanedbatelná a to už se na to rovnou můžu vykašlat. 

     

    biore uv aqua rich watery essence opalovaci krem recenze

    Bioré UV Aqua Rich Watery Essence

    Shrnutí

    Ochrana UVB / UVA: SPF50+ PA++++
    Velikost: 70 ml
    Cena: 518 Kč
    Kde koupit: SkinGeeks.cz
    Vlastnosti: neviditelný finish, lehký gel, svěží hydratace, vhodný pod makeup
    Odolnost: voděodolný a odolný vůči potu
    Určeno pro: všechny typy pleti
    Extra složky: kyselina hyaluronová, mateří kašička
    Další vlastnosti: obsahuje alkohol, obsahuje umělou vůni, obsahuje silikony
    Hodnocení: 10 / 10

    Moje zkušenosti

    O mé lásce k Bioré Watery Essence si můžete přečíst v detailní recenzi, takže jen krátce. Tohle je pro mě ten nejlepší opalovací krém na běžné nošení – každý den, celý rok. Má všechny pozitivní vlastnosti, které od svého opalováku chci: lehký, svěží, vstřebává se okamžitě, vhodný pod makeup, nenechává film a je skutečně neviditelný. Jako bonus je tohle jediný krém na seznamu, který je voděodolný a odolný vůči potu.

    Neviditelný finish slibuje více krémů, ale tenhle toho doopravdy dosahuje. Prostě na pletí zmizí, ale přesto poskytuje vysoce odolnou ochranu. Navíc bude sedět jakémukoliv typu pleti (pokud vám nevadí alkohol, který sice jde cítit při roztírání, ale hned se vypařuje).

    Zatímco HYGGEE je moje top doporučení na krém k moři, tohle je moje doporučení na každodenní krém kamkoliv jinam. Ačkoliv je Bioré odolnější, jeho ultra rychlé vstřebávání a slabá hydratace mi nepřijde vhodná na pláž. Na výlet určitě, ale na mořem vysušenou pokožku je lepší něco výživnějšího.


    Okomentovat

    Instagram

    just skincare things. Theme by STS.