RECENZE: MEDI-PEEL Power Aqua Cream H8

medi-peel power aqua cream recenze

Už jsem vás nalákala na instagramu na tenhle od pohledu fascinující gel od MEDI-PEEL. Obsahuje jakési kuličky, ale jak se používá a k čemu jsou ty kuličky dobré?

  1. Vlastnosti produktu
  2. Složení
  3. Textura a použití
  4. Moje zkušenosti
  5. Závěr

 

Vlastnosti produktu

Typ: gelový denní krém // Velikost: 50 g // Cena: 619 Kč
Kde koupit: KoreanKosmetika.cz // zasláno obchodem k recenzi
Využijte kód NABI pro 10% slevu na celý nákup ♡

MEDI-PEEL Power Aqua Cream je už od pohledu unikátní gelový krém. Ve vrstvách v něm sedí 57 krémových kapslí napumpovaných kyselinou hyaluronovou. Při nanášení máte „vylovit“ jednu kapsli a smíchat si ji na ruce s gelem. Kapsle údajně zaručují lepší stabilitu složek a touto nekonvenční aplikací jde dosáhnout opravdu výživného, ale přesto svěžího krému.

Hned mě to zaujalo, protože gelové krémy mám obecně ráda (hlavně v létě), ale s jejich hydratací bývá problém. Vytvořit lehký gel není žádná věda a v drogerii jich najdete hromadu. Jenže vytvořit takový gel, co by se okamžitě po aplikaci nevypařil do ztracena, to už je trochu umění. Pořád od něj potřebuju celodenní hydrataci, jen lehkou svěží formou, která se hodí na mastnou pleť v letních vedrech. 

medi-peel power aqua cream recenze

Složení

Water, Dipropylene Glycol, Niacinamide, Glycerin, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Isopropyl Isostearate, Carbomer, Arginine, Beeswax, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Stearyl Alcohol, Hydrogenated Polyisobutene, Dimethicone, Sorbitan Stearate, Polysorbate 60, Panthenol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Palmitic Acid, C14-22 Alcohols, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Hydrogenated Lecithin, Adenosine, Polyacrylate-13, C12-20 Alkyl Glucoside, Tocopheryl Acetate, Disodium EDTA, Polyisobutene, Sodium Hyaluronate, Polysorbate 20, Sorbitan Isostearate, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Extract, Salvia Sclarea (Clary) Extract, Hyacinthus Orientalis (Hyacinth) Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Borago Officinalis Extract, Centaurea Cyanus Flower Extract, Glucose, Propanediol, Ethylhexylglycerin, Hydroxypropyltrimonium Hyaluronate, Polyglyceryl-10 Diisostearate, Caprylic/capric Triglyceride, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Acetylated Hyaluronate, Hyaluronic Acid, Acetyl Hexapeptide-8, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate, Astaxanthin, Potassium Hyaluronate, Fragrance, Hydroxycitronellal, Citronellol, Limonene, Geraniol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Alpha-Isomethyl Ionone, CI 42090

Složení je dost obsáhlé a těžko se dá určit, co patří ke kapslím a co je v gelu. Nicméně objevuje se tam 8 typů kyseliny hyaluronové ve všech molekulárních velikostech – to zaručuje, že dobře hydratuje pleť na povrchu i zevnitř. Dále je tam niacinamide, panthenol, bambucké máslo a hromada nějakých květinových extraktů, které budou spíš na parádu.

Textura a použití

Reklamní materiály napovídají, že ideální způsob používání krému je každé ráno vylovit jednu kapsli, smíchat si ji s gelem a výsledek nanést na pleť. Teoreticky tak máte jen 57 „plnohodnotných“ aplikací. Naštěstí, realita je úplně jinde – a za mě mnohem lepší.

Jedna kapsle je totiž poměrně velká a navíc obalená gelem. Když se rozhodnete kapsli vylovit, pravděpodobně vytáhnete dost produktu na aspoň 2–3 aplikace. Já osobně nejsem člověk, co má rád silné vrstvy krémů, takže jednotlivé kapsle vůbec nepoužívám. 

Tohle je však největší výhoda krému – můžete si používání snadno přizpůsobit. Když je venku 35 °C a potím se už hned po probuzení, chci jenom osvěžující gel. Tak zabořím přiloženou špachtli do mezírky mezi kuličkami a vytáhnu gelu tak akorát. Mám ale smíšenou pleť a když cítím, že je potřeba více dlouhotrvající hydratace, zlehka prstem přejedu povrch gelu. Naberu tak i spoustu krému z kapslí a vznikne mi perfektně vyvážený mix gelu a krému. 

Ono se totiž může zdát, že ty kapsle jsou jaksi pevné, jakoby měly po zmáčknutí prasknout. Jenže ve skutečnosti jde o krém ve tvaru kuličky, který se drží v tomto kulatém tvaru jen proto, že je uložený v gelu. Kdybyste tu špachtličku vzali a pořádně s ní v krému zamíchali, můžete kuličky úplně rozmixovat. 

Moje aplikační „metoda“ už takhle rozmázla vršek několika kuliček a na povrchu krému jde krásně vidět, jakým směrem jsem tam kroužila prstem. Nicméně, pořád se všechny kapsle drží a takhle je dokážu pohodlně po částech spotřebovat, aniž bych zbytečně plýtvala produktem.

Moje zkušenosti

Použití je zajímavé samo o sobě. Naprosto mi vyhovuje, že se dá takhle snadno přizpůsobit potřebám pleti. Měla jsem nejdříve obavy, aby gel byl použitelný i bez kuliček, protože tak by přišel o podstatnou část svých výhod. No naštěstí jde o opravdu hydratační gel, který mojí smíšené pleti vydrží celý den. Nemám odpoledne pocit pnutí na tvářích, ani nadměrnou mastnotu na t-zóně.

Na druhou stranu si „čistý“ gel dávám jenom během těch největších veder. Jinak jednoznačně preferuju způsob aplikace popsaný nahoře, tedy postupně a zlehka přimíchávat krémové kapsle jemným kroužením prstem po povrchu gelu. Vznikne tak perfektně vyvážený denní krém na léto, který se celý den příjemně stará o hydratační potřeby mojí pleti. Navíc je tato aplikace rychlejší a jednodušší. Popravdě, ačkoliv je to příjemné na pohled a zajímavé, nechtělo by se mi každé ráno složitě patlat s krémem. Takhle je to pořád příjemné, ale zároveň pohodlné.

medi-peel power aqua cream recenze

Jako jediné mínus musím zmínit, že Power Aqua Cream obsahuje dimethicone. To samozřejmě samo o sobě není negativní; jde o nejběžnější silikon ve všech druzích kosmetiky, protože vytváří hedvábný efekt na pokožce i vlasech a mírně vyplní jemné vrásky. No, akorát že můj nový nejoblíbenější makeup, Maybelline SuperStay Skin Tint*, taky obsahuje dimethicone. To znamená, že mi pak makeup mírně žmolkuje. Vždycky jsem schopná si makeup normálně dodělat a jít, ale stejně se mi pak celý den roluje z obličeje a není to ono.

Závěr

MEDI-PEEL Power Aqua Cream H8 je gel plný krémových kuliček. To už je samo o sobě velkým lákadlem, ale je to k něčemu? Překvapivě tento zvláštní koncept funguje velmi dobře. Samotný gel výborně hydratuje mastnější pleť, ale s trochou krému z kapslí vznikne skvěle vyvážený denní krém se svěžestí gelu.

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.