RECENZE: The Potions Gel Cream Mixer + Calamine & Camellia Seed Oil

the potions recenze gel cream mixer

Tak se mi zase podařilo vyzkoušet nějakou novou zajímavost od (pro mě) nové značky The Potions díky spolupráci s KoreanGlamour.cz. Na e-shopu najdete jak populární značky, tak i tyto menší a méně známé. Vybrala jsem si k testování The Potions pro jejich unikátní koncept, tak uvidíme, jestli bude v něčem lepší než jiné krémy.

Vlastnosti produktu

Typ: denní krém + sérum // Velikost: 50 g + 20 ml // Cena: 399 Kč + 290 Kč
Kde koupit: KoreanGlamour.cz // zasláno obchodem k recenzi

Koncept The Potions spočívá v tom, že si namícháte vlastní „lektvar“ podle potřeb vaší pleti. Začnete výběrem základního krému – Cream Mixer pro sušší pleť a Gel Cream Mixer pro smíšenou až mastnou pleť. Pak si vyberete sérum, které nejlépe odpovídá běžným potřebám vaší pleti. Přidáte pár kapek do krému a máte kosmetiku, jejíž efekt si přizpůsobíte sami na míru.

Já jsem si tedy vybrala Gel Cream Mixer a doplnila jej o dvě séra: Calamine Ampoule a Camellia Seed Oil Serum. Ve své ranní rutině mám ráda produkty, které zmírňují červenání, a na to jsem chtěla Calamine sérum. Olej z japonské kamélie je zase velmi lehký a rychle se vstřebává, proto jsem si říkala, že by to z krému mohlo udělat výživnější noční krém. 

Složení

Water, Methylpropanediol, Propylheptyl Caprylate, 1,2-Hexanediol, Polyglyceryl-6 Distearate, Laminaria Japonica Extract, Eclipta Prostrata Leaf Extract, Centella Asiatica Extract, Ficus Carica (Fig) Fruit Extract, Acmella Oleracea Extract, Hydrogenated Lecithin, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Jojoba Esters, Xanthan Gum, Cetyl Alcohol, Polyglyceryl-3 Beeswax, Fructooligosaccharides, Beta-Glucan, Butylene Glycol, Panthenol, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Raffinose, Folic Acid, Ceramide NP, Cholesterol, Tromethamine, Palmitoyl Pentapeptide-4, Ethylhexylglycerin

Gel Cream Mixer obsahuje několik lehkých, ale vysoce hydratačních látek, jako např. nízkomolekulární kyselina hyaluronová nebo panthenol. Navíc je tam centella (extrakt z pupečníku asijského), extrakt z fíků a ženšenu, ceramide NP, cholesterol a jeden typ peptidů.

Složení olejového séra je pouze 100% kaméliový olej. V Calamine séru je jen 5 složek, prakticky jde o vodu, stabilizátory a samotný kalamín. Jde o prášek z oxidu zinečnatého a oxidu železitého, který dává séru růžovou barvu. Tato kombinace byla objevena už před stovkami let a doporučuje se na štípance od hmyzu, akné, lehce spálenou nebo podrážděnou pokožku.

Textura a použití

Gel Cream Mixer je velmi příjemný lehký krém, který se snadno a rychle vstřebává. Nechává na pleti úžasně hebký finish, což se pak znatelně projevuje i při nanášení makeupu. Všechno vypadá nějak hladší a hezčí. Hydratuje tak akorát pro mastnou pleť v létě, pro smíšenou je lepší jej ještě podpořit nějakým hydratačním tonikem nebo sérem.

Běžně si vymáčknu trochu krému do dlaně a přidám kapku nebo dvě zvoleného séra. Krásně se spojí dohromady a přidání séra na textuře krému nic výrazně nemění. Séra je však samozřejmě možné používat i samostatně. Kalamínové sérum má lehkou vodovou texturu, ale musíte s ním zatřepat, aby se voda smíchala s práškem usazujícím se na dně. Kaméliové sérum je čistý olej, který je však tekutý jako voda. Díky té lehkosti se vstřebává velmi rychle a příjemně vyživuje povrch pleti. 

Podívejte se na texturu produktů zblízka v doprovodném reelu na instagramu.

the potions recenze

Moje zkušenosti

Samotný Gel Cream Mixer je určitě můj nejoblíbenější produkt z této trojice. Je sice takový obyčejný, což odpovídá celému konceptu, ale dobře zakončí ranní rutinu a skvěle zjemní pleť. Makeup se pak na něj nanáší jedna báseň. Když jsem ho vyzkoušela poprvé, úplně jsem se zarazila, jak krásně se mi nanášel makeup a jak dokonale hladce pak vypadal. Rozdíl byl znatelný, jako bych použila nějakou novou podkladovou bázi, ale jediná změna byl tento krém.

Kombinace s kaméliovým olejem je také příjemná. Olej je lehounký a vyživuje opravdu jen povrch pokožky. Mně se to ovšem hodí; občas mívám hlavně na čele suché šupinkovaté mapy, když mám dehydratovanou pleť. Nepotřebuju k nápravě hutný olej, stačí mi jen něco malinko výživnějšího, co ta suchá místa zjemní, než se mi extra hydratací podaří napravit příčinu. 

Jedna kapka oleje do krému v kombinaci s jeho vyhlazujícím efektem je na tento problém vynikající. Dokonce to moje pleť snesla i ráno, ačkoliv odpoledne už byla značně mastnější než obvykle. Makeup ale vypadal úžasně, protože se už neměl jak zachytit o suché fleky. Budu tedy raděj olejový mix aplikovat jen na problematická místa a ne na celý obličej, případně si krém můžu vzít na cesty a přidávat do něj olej jen večer. Nebo také až se ochladí a ta extra výživa bude potřeba. V tomhle je výhoda přizpůsobivosti celého konceptu The Potions.

the potions calamine recenze

Kalamínové sérum pro mě tak výrazný efekt nemělo. Doufala jsem, že mi pomůže zmírnit červenání přes den, ale zdá se, že je lepší na zmírnění aktivních zánětů a podráždění. Pokud se potýkáte s vyrážkami, svěděním nebo zaníceným akné, pak kapka kalamínu do krému může mít větší účinek. Já se přiznám, že jsem moc velký rozdíl v hojení běžných pupínků nezaznamenala, takže jsem si měla vybrat nějaké jiné sérum. Nedá se. Daruju sérum příteli, kterému by mohlo vyhovovat více a přidám update.

Celkově mi The Potions přijde jako zajímavý projekt. Nejsme všichni takoví, co si ochotně aplikují pět různých produktů každý den. Takhle vlastně pořád máte jen krém; nemusíte séra používat zvlášť a jejich malý objem k tomu ani nevybízí. Znám lidi, kterým vyloženě vadí vrstvy kosmetiky na obličeji a možná něco takového je právě pro ně. Séra jsou totiž formulované k mixování do krémů, zatímco pokud smícháte náhodné sérum se svým běžným krémem, výsledek bude hutnější a rozdílné textury si nemusí vždy sednout. Ta možnost tu ovšem je, není nutné mít speciálně „mixovatelné“ produkty, ale proč ne. Aspoň je to zase něco zajímavého.

Závěr

The Potions Gel Cream Mixer je obyčejný, ale za to velmi příjemný hydratační krém pro mastnější pleť. Slouží jako základ, do kterého přidáte kapky jednoho nebo více sér, abyste si vytvořili krém podle svých vlastních představ a potřeb. Sám o sobě je krém vynikající jako podklad pod makeup a úžasně zjemňuje pleť. V kombinaci s kaméliovým olejem mi pomáhá od suchých fleků, s kalamínem nemá efekt na moje akné nebo červenání přes den – špatná volba z mojí strany.

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.