RECENZE: Bioré UV Aqua Rich Watery Essence SPF 50 (2023)

biore uv aqua rich watery essence recenze

Popravdě mě málem kleplo, když mi majitelka SkinGeeks.cz napsala o nové verzi slavné Bioré UV Aqua Rich Watery Essence. Už mám za sebou jedno cestovní a skoro i jedno běžné balení, je to jediná srovnatelná alternativa pro můj milovaný Skin Aqua Sarafit (RIP) –⁠ tohle mi přece Bioré nemůže udělat! 

Po testování byla naštěstí krize zažehnána: rozdíl je pouze v obalu. Letošní design má zacvakávací víčko a 70 ml, zatímco ten starý byl 50 ml se šroubovacím víčkem. Nic na složení a receptuře krému se nezměnilo, proto tu obě verze hodnotím jako jeden a ten samý krém.

Pokud chcete texturu krému vidět v akci, nezapomeňte se podívat na doprovodný reel na Instagramu.

Vlastnosti produktu

Typ: japonský opalovací krém na obličej i tělo // Velikost: 70 ml // Cena: 518 Kč
Kde koupit: SkinGeeks.cz (nová verze zaslána obchodem k recenzi, starou jsem si koupila sama)

Opalovací krémy Bioré se pohybují v mé skincare sbírce už od léta 2016. Tehdy to pro mě byl absolutní šok a první zkušenost s asijským opalovacím krémem – lehké, svěží, nemastné krémy u nás nikdo neznal. Ještěže od té doby zažila asijská kosmetika takový boom a všichni jsme se kolektivně rozhodli, že tohle je jediná přijatelná laťka pro SPF krémy. 

Bioré UV Aqua Rich Watery Essence slibuje UV ochranu lehkou jako voda, s mikro-technologií pro tvorbu ultra lehkého ochranného filmu s neviditelným finishem. Také obsahuje kyselinu hyaluronovou, extrakt z mateří kašičky a další hydratační látky pro svěží pocit na pleti. Nelepí, nenechává bílý film a bude příjemný i po opakované aplikaci. Je vhodný na tělo i obličej, velmi odolný vůči potu a vodě a dobře sedí pod makeupem.

biore uv aqua rich watery essence zkušenosti

Složení

Aqua (Water), Alcohol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Ethylhexyl Triazone, Isopropyl Palmitate, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Hydrogenated Polyisobutene, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Dextrin Palmitate, Butylene Glycol, Xylitol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Dimethicone, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Glyceryl Stearate, Propanediol, Glyceryl Behenate, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Cetyl Alcohol, Agar, Sorbitan Isostearate, Isoceteth-20, Polyvinyl Alcohol, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Stearoyl Glutamic Acid, Arginine, Potassium Hydroxide, Sodium Hydroxide, Royal Jelly Extract, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, Disodium EDTA, BHT, Fragrance

Krému se už před lety vytýkalo, že obsahuje alkohol. Pokud ovšem stejně jako já nesnesete těžké opalovací krémy, měli byste alkohol přímo vyhledávat. V kvalitně vyrobených krémech jako je tento slouží k výraznému odlehčení textury; vypaří se prakticky okamžitě po nanesení a pokud je krém zároveň doplněný hydratačními složkami, což tady rozhodně je, přítomnost alkoholu na pleti ani nepoznáte.

Textura a použití

Watery Essence je lehounký gel, který se po velmi krátkém roztírání zcela vpije do pleti a nezanechá po sobě ani stopu, pouze velmi osvěžující pocit a hladší pokožku. Trochu cítíte alkohol, ale hned se vypaří. Hydratuje zlehka a má chladivý efekt. Celkově je aplikace svěží a úžasně příjemná. Nemusíte na nic čekat, s ničím se patlat, ani se snažit rozetřít šmouhy a bílý film. Krém slibuje UV ochranu lehkou jako voda a přesně to také dělá. Zázrak.

biore uv aqua rich watery essence 2023

Moje zkušenosti

Můj vysněný opalovací krém je takový, o kterém ani nevím. Občas ocením extra hydratační vlastnosti nebo vyhlazení pleti pod makeup, ale primárně nestojím o zdlouhavou aplikaci a těžký pocit na pleti. Podle těchto kritérií je Bioré UV Aqua Rich Watery Essence jeden z nejlepších opalovacích krémů, jaký jsem kdy používala. 

Nanáší se velmi snadno, vsákne se okamžitě, nemusíte na nic čekat. Ráno jej nanesu a můžu se jít prakticky hned namalovat. Makeup na něm sedí krásně, včetně podkladové báze. Střídám poměrně dost makeupů a korektorů, ale všechny si s tímto krémem krásně sednou. Žádné žmolky. Navíc je jeho celková svěžest a lehkost ideální pro mastnější pleť. Pro každodenní nošení je to podle mě vynikající volba pro všechny, co hledají skutečně neviditelný opalovací krém. 

Nošení do práce, na výlety, letní posezení venku –⁠ tady všude jej uplatníte nejvíc. Na lehátko na pláži a na koupání v moři bych si jej však nevzala. Možná je to jenom můj pocit, ale tohle jsou moje důvody. Zaprvé, obecně preferuju k moři krémovější textury, protože slunce i voda extrémně vysušují pleť a potřebuju něco výživnějšího. Zadruhé, tento krém se vstřebá prakticky hned a bez zrcadla jen tak někde na lehátku může být obtížné určit, jestli jsem skutečně pořádně namazala celý obličej stejnou vrstvou. No a zatřetí, v tom horku (i když doufám taky schováváte opalováky v tašce pod lehátkem) vám všechna kosmetika trochu zřídne, což by mohlo značně ztížit aplikaci u takhle gelového krému.

Proto bych Aqua Rich Watery Essence nazvala perfektním městským opalovákem. Nemám pochyby o jeho odolnosti, konec konců jsem s ním přežila několik dní chození po Bangkoku. Takže bych si jej vzala klidně na dovolenou, ale ne přímo do plážové tašky, asi tak. 

Závěr

Bioré UV Aqua Rich Watery Essence je naprosto dokonalý opalovací krém pro každodenní nošení. Má svěží texturu, okamžitě se vsákne a sedí výborně pod makeup. Jeho finish je skutečně neviditelný a lehký jako voda, což z něj dělá tu nejlepší možnou volbu pro mastnější pleť a všechny, co nechtějí svůj opalovák vůbec cítit na obličeji. Jak by řekla babička z Pelíšků: „Zázrak.“

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.