RECENZE: A'PIEU Pure Block Aqua Sun Gel SPF50+


Opalovací krém A'Pieu jsem koupila ještě v zimě jako můj letní krém pod makeup. Léto máme oficiálně za sebou, tak je čas sepsat recenzi. Dobrá zpráva je, že navzdory omezení v dopravě z Koreji, můžete A'Pieu koupit i u nás v Česku.


Popis produktu

Typ: hydratační opalovací krém pro denní nošení

Velikost: 50 ml

Cena: 160 Kč - 360 Kč 

Kde koupit: Missha.cz, Misshashop.cz, YesStyle.com, ebay (momentálně jen omezená dostupnost)

 

V zimě jsem se rozhodla letos vsadit na korejský opalovací krém, ačkoliv preferuju ty japonské. Opravdu jsem nemohla vybrat lepší rok pro experimentování. Nicméně tento A'Pieu krém jsem měla na wishlistu už dlouho. Získal si značnou popularitu především velmi nízkou cenou a dostupností. Proto tu musím uvádět takhle široké cenové rozpětí; v zimě jsem za krém dala 165 Kč na ebay (obchod RoseRoseAU), jenže teď není na ebay téměř žádná nabídka nebo pouze velmi vysoké poštovné. České obchody nastavily cenu na 360 Kč, ale aspoň mají často slevy.

A'Pieu nabízí několik verzí Pure Block krémů. Verze Aqua má kromě ochranného faktoru 50 a PA+++ dodávat celodenní hydrataci v lehké, gelové formě. Neobsahuje žádné oleje a měl by být svěží, vhodný pro každý typ pleti a neměl by lepit.

 

Složení

Najeďte myší na složku pro krátký popis, více na INCIDecoder.

Jako obvykle musím zmínit, že opalovací krémy bez alkoholu nekupuju. I když nikomu moc nevoní, raději přežiju tu chvilku než se alkohol vypaří, než abych používala těžké, hutné opalováky. Díky alkoholu je krém lehčí, tekutější a lépe se vstřebává. Podle mě není důvod se cíleně vyhýbat alkoholu v opalovacích krémech a doporučuju přečíst například tento LabMuffin článek o jeho bezpečnosti v kosmetice. Samozřejmě pokud vám vadí ta vůně nebo máte na alkohol citlivost, je rozumné se mu vyhýbat.

Krém dále kombinuje moderní, stabilní ochranné složky proti UV záření, jako Avobenzone a Tinosorb S. Přihodili tam i pár rostlinných extraktů jako meloun, lotus a baobab.

 

Textura a použití

Jak už tomu klasicky bývá, u asijských opalováků "gel" znamená spíš něco jako mléko. Krém je lehounký, docela tekutý a zcela nemastný. Vstřebává se několik minut, většinou si během toho dělám obočí a pak až jdu na makeup. Po vstřebání vůbec nelepí.

 


To by byly klady, teď k záporům. V létě samozřejmě používám větší množství, aby opravdu byla stejná vrstva po celém obličeji. Bohužel, díky tomu musím bojovat s bílým filmem a pořádně rozetřít okraje u vlasů. Ačkoliv krém není těžký, tak se z pleti úplně nevypaří jako můj nejoblíbenější Skin Aqua krém (rip), spíš po něm zůstane hydratační vrstva. Není tak hydratační jako COSRX Aloe opalovák, ale něco málo dělá.

 

Účinky

Jako opalovací krém funguje celkem dobře. Není sice odolný proti vodě ani potu, ale na běžné nošení stačil. Na celodenní výlet venku bych ho už nedoporučila. Vlastně bych ho obecně moc nedoporučila, pokud na něj chcete nosit makeup. Na jednu stranu oceňuju, že se jedná o opalovací krém s lehkou texturou bez mastnoty. Už tím překonává většinu západních krémů. Ale znáte ten pocit, že máte čerstvě nakrémovanou pleť, a je hrozně lesklá a trošku upatlaná? Takový je finish tohoto opalováku. Nelepí ani nesedí na povrchu, jen ta horní vrstva je pořád jakoby "tvárná" a není zcela zaschlá nebo vstřebaná. Pleť je navíc neuvěřitelně lesklá, kdy už i já, největší glass skin enthusiast, musí pudrovat:

 

asi dvě minuty po nanesení, žádný makeup. shine bright like a diamond?

A musím pudrovat pořádně, protože to nejde jen tak zakrýt. Přijdu si, jako bych se snažila přepudrovat hutný noční krém. Situace je následně ještě horší, když se mi začne mastit t-zóna. Přidejte k tomu letní vedro a mohli jste si upravit makeup v zrcadlovém odrazu na mém čele. Opakovaně se mi stávalo, že jsem přejela prstem čelo nebo tváře, a prakticky se tak odlíčila. Korektor prostě při doteku sjížděl z tváře. Bez pochyby mi tohle trápení způsoboval A'Pieu krém. Několikrát jsem místo něj použila můj vzácný vzoreček Bioré UV Aqua Rich Watery Essence, a všechny zmíněné problémy byly pryč. Jistě, občas makeup sjede i tím vedrem, ale nedocházelo k takovým extrémům jako s krémem A'Pieu.

Momentálně ho vypotřebovávám na dny, kdy nemám žádný makeup a není takové horko. Bez pochyby můžu říct, že si Aqua Sun Gel znova nekoupím. Nedoporučuju ho pro smíšenou až mastnou pleť, nebo aspoň ne v létě. Možná se u sušší pleti bude vstřebávat líp, možná ho oceníte víc, když moc nenosíte makeup. Jenže já nosím jen korektor, a to hlavně kolem očí, takže i velmi lehký makeup nebyl vhodný. Dokonce jsem začala používat zmatňující primer, ale nepomohla jsem ničemu. Rozhodně se raději vrátím ke krémům, které ochrání před sluncem a jinak se kompletně vypaří. Pokud máte zájem o hydratační opalovák (a s menším množstvím alkoholu), raději zkuste COSRX Aloe Sun Cream.


Závěr

A'Pieu Pure Block Aqua Sun Gel je sice (normálně) příjemně levný, ale není příjemný na pleti. Navzdory lehké textuře mám pocit, že se nikdy nevstřebá kompletně, což pak zasahuje do výdrže makeupu. Nebo mi jen krátí výdrž makeupu tím, že se mi z něj víc mastí pleť. Ať je to jak chce, tento krém mi během léta zcela ničil makeup a šíleně se leskne. V chladnějším počasí to není tak dramatické, ale leskne se pořád. Možná by ho ocenila sušší pleť, nicméně já bych se k němu nevracela a doporučila bych ostatním se smíšenou/mastnou pletí, aby se mu také vyhýbali.

2 komentáře

  1. Díky za tyhle recenze! Hledám nový spf krém, co teď seženu tady v Česku a recenzím od tebe věřím, mám podobnou pleť a s jinými produkty podobné zkušenosti. Od léta jsem používala A'pieu madecassoside spf, který mi vyhovoval, ale najednou už je discontinued :( Asi se vrátím k Cosrx aloe a zkousnu tu českou cenu lol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není zač :) já bych to nevzdávala, na ebay už jde objednat docela dost věcí a tam stačí zkousnout poštovné, a i tak to vyjde levněj než tady! :D

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.