RECENZE: HYGGEE Vegan Sun Cream SPF50+

hyggee vegan sun cream recenze

Slunečné dny teď sice často střídají teploty kolem nuly, ale i tak je nejvyšší čas si najít opalovací krém na léto. Jeden takový jsem teď testovala díky spolupráci s malým českým k-beauty obchůdkem SkinandCare.cz, který mi nabídl dva produkty značky HYGGEE. Tímto moc děkuji velmi milé majitelce Milly a přináším první ze dvou recenzí.

 

Vlastnosti produktu

Typ: opalovací krém // Velikost: 50 ml // Cena: 559 Kč
Kde koupit: SkinandCare.cz (zasláno k recenzi)

Značka HYGGEE představuje zajímavý mix mezi korejskou kosmetikou a dánským hygge, se kterým jsem vás už na blogu seznamovala. V samotném středu konceptu značky však stojí hlavně minimalismus - zatímco se k-beauty dlouhodobě zaměřovala na vrstvení několika produktů, HYGGEE propaguje heslo méně je více. Jejich produkty jsou tedy spíše multitaskery s jednoduchým a šetrným složením.

HYGGEE Vegan Sun Cream je zklidňující a hydratační opalovací krém s SPF 50+ a PA++++. Obsahuje 5 moderních UV filtrů pro výbornou UVB a UVA ochranu. Navíc je doplněn o několik rostlinných extraktů a celé složení je veganské a hypoalergenní.


Složení

Najeďte myší na složku pro krátkou vysvětlivku, více na INCIDecoder.

Klasicky je pro mě alkohol zcela vítaný, rozhodně netoužím po hutných a mastných opalovácích. Na začátku složení máme dále moderní UV filtry, jako je Uvinul A Plus nebo Tinosorb S. Tohle je to nejlepší na asijských opalovacích krémech – neustále se vyvíjí nové UV filtry, které jsou ještě stabilnější, s ještě větší ochranou a ještě lépe zpracovatelné do příjemné konzistence. 

Najdeme tu i niacinamid, další vždy vítaná složka, nebo extrakt z chlorelly a řepy. Chlorella je známým doplňkem stravy díky vysokému obsahu antioxidantů a vitamínů, co však dokáže na pleti zatím není moc prozkoumáno. Červená řepa také obsahuje antioxidanty, ale opět není moc probádaný účinek jejího extraktu na pokožku.

hyggee vegan sun cream recenze
hyggee vegan sun cream recenze

Textura a použití

HYGGEE krém má lehounkou krémovou konzistenci, která se příjemně roztírá na pleť a instantně se vstřebá. Narozdíl od mých japonských opalovací krémů však z pleti zcela nezmizí – má znatelný hydratační efekt. Normálně jsem zastánce opalováků, které jsou po nanesení absolutně neviditelné. Tenhle se nese spíše v duchu COSRX Aloe Soothing Sun Cream. Co si tak pamatuju o krému COSRX, byl podstatně hutnější než krém HYGGEE. 

Používám jej samozřejmě každé ráno pod makeup. Aplikace je úžasně rychlá a příjemná, vůbec jsem neměla problém zařadit tento krém do každodenní rutiny. Velmi se mi zamlouvá jeho obal – příjemně se mačká, nikdy nepřestřelím požadované množství a snadno z něj dostanu každou kapku. Je také skvělý na cesty.

Během chladnějších dnů nanáším toner, lehké sérum, lehký krém a tento opalovací krém. Když se oteplí, vynechávám sérum.


Moje zkušenosti

Znáte tu klasickou radu? Nejlepší opalovací krém je ten, který budete používat. A právě příjemným používáním si mě tenhle krém opravdu získal. Zkrátka se rozetře, hned je vstřebaný a můžu se jít malovat. Žádná zdržovačka, a tak to má být.

S makeupem navíc jde dobře dohromady, obzvlášť, pokud jste fanoušky glass skin makeupu (tzn. celý den vypadáte, jako byste zrovna nanesli hydratační krém). Finish krému je totiž poměrně lesklý, ale je to takový ten krásně zdravý lesk, který si spousta lidí dodává podkladovými bázemi apod. Když se to zkombinuje s matným nebo soft-matte makeupem, výsledek je naprosto dokonalý. *chef's kiss*

Normálně netoužím po hydratačním opalováku; moje rutina je hydratační dost a nechci svou smíšenou pleť zbytečně zatěžovat. Krém HYGGEE je ale hydratační tak akorát, výborně završí rutinu, aniž by ji přehoupl do „tak tohle je moc, čas na mastné čelo!“ jako to u mě bývá zvykem. Nenechává žádný film, spíš připomíná efekt nějakého velmi lehkého pleťového mléka.

Jenže tomu nahrává současné počasí – v létě asi nebudeme nejlepší kamarádi. Z předchozích zkušeností je mi jasné, že tenhle krém budu spíš využívat pro jednoduché rutiny bez makeupu: denní krém, opalovák a už jdu. Rozhodně se jedná o opalovací krém pro suchou pleť, nebo smíšenou pleť v zimě. Mastné pleti by neprospíval ani hydratační efekt, ani extra lesk. Taky uznávám, že když občas zkombinuju glowy makeup s tímto opalovákem, po 6 hodinách už vypadám opravdu mastně. 


Závěr

HYGGEE Vegan Sun Cream je kvalitní opalovací krém s nesmírně pohodlnou a příjemnou aplikací, zdravě lesklým finishem a mírně hydratačním efektem. Snadno se zařadil do mé každodenní rutiny a dobře sedí pod makeup, skoro tvoří jakousi jemnou a glowy podkladovou bázi. Jsem ráda, že jsem k němu přišla teď v chladnějších měsících, protože je rozhodně dělaný pro sušší pleť.


Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.