RECENZE: HYGGEE Soft Reset Green Cleansing Balm

hyggee soft reset cleansing balm recenze

Druhá recenze produktů značky HYGGEE, které mi poskytl český k-beauty obchůdek SkinandCare.cz. Tentokrát jdu hodnotit čistící balzám – snadný způsob, jak šetrně odstranit makeup a uvolnit nečistoty z pórů najednou.


Vlastnosti produktu

Typ: čistící balzám // Velikost: 100 ml // Cena: 659 Kč
Kde koupit: SkinandCare.cz (zasláno k recenzi)

Značku HYGGEE jsem vám představila v recenzi jejich opalovacího krému. Sází na minimalismus a multitasking produkty, aby zjednodušili vaše každodenní rutinu, a přitom z ní nevzali všechny podstatné benefity.

HYGGEE Soft Reset Green Cleansing Balm je vhodný pro všechny typy pleti, včetně citlivé a aknózní. V rámci konceptu značky by měl spojovat odličovač, čistící olej a čistící pěnu v jednom. Rozpouští makeup, šetrně čistí a neodstraňuje z pleti víc, než je třeba, aby zůstala po umytí stále hydratovaná. Obsahuje několik zelených superpotravin a zklidňují komplex složek pro citlivou pokožku.  

Pro ty, co čistící balzámy neznají, používají se takto: balzám se aplikuje na suchou pleť a masíruje. Teplem se promění na olej a začne rozpouštět makeup. Jakmile jej smícháte s vodou, olej se změní na lehké mléko, které snadno smyjete vodou i s makeupem a nečistotami.


Složení

Cetyl Ethylhexanoate, Caprylic/Capric Triglyceride, Polyglyceryl-6 Caprate, Polyglyceryl-10 Diisostearate, Synthetic Wax, Caprylyl Glycol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Ethylhexylglycerin, Purified Water, Butylene Glycol, Melia Azadirachta Leaf Extract, Melia Azadirachta Flower Extract, Coccinia Indica Fruit Extract, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Solanum Melongena (Eggplant) Fruit Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Prunus Mume Fruit Extract, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Amber Powder, Ocimum Sanctum Leaf Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Moringa Oleifera Seed Oil, Corallina Officinalis Extract, Polyglyceryl-6 Polyricinoleate, Polyglyceryl-6 Caprylate, Polyglyceryl-4 Caprate, Polyglyceryl-3 Cocoate, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Water, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract, 4-Terpineol
Najeďte myší na složku pro krátký popis, více na INCIDecoder.

Čistící balzámy se především skládají ze složek, které tvoří jejich unikátní texturu a vlastnosti. HYGGEE zároveň svůj balzám naplnili k prasknutí extrakty, až trochu připomíná jakýsi ovocný salát – jsou tu hrozny, jablko, papája, meruňka, ale také lilek, kurkuma, jojobový, moringový a tea tree olej.

Jojobový a tea tree olej mají jasné a známé benefity pro pokožku, o tom není pochyb. Některé ze zmíněných extraktů mají také potenciál, většinou jako antioxidanty. Nejsem si však jistá, že by takový komplex složek měl nějaký výrazný efekt, spíše to slouží k hezkému marketingu, plnému zeleného ovoce.

hyggee soft reset cleansing balm recenze

Textura a použití

Jako nejvyšší standard pro čistící balzámy považuju Banila Co Clean It Zero. Stejně jako Banila Co, tak i balzám HYGGEE slibuje texturu sorbetu, která se promění na olej, a poté na mléko. Zatímco Banila Co skutečně připomíná nadýchaný sorbet, balzám HYGGEE je tužší a není tak vyšlehaný. Proto je mnohem pohodlnější používat k aplikaci přiloženou špachtličku, než se snažit balzám nabrat prsty (ačkoliv i to jde, zkoušela jsem). 

Mírně tužší textura však nijak neovlivňuje pohodlnost používání. Balzám se nanáší a rozpouští zcela jednoduše, nedrhne a hezky klouže. Jakmile se smíchá s vodou, instantně se změní na lehké mléko a opláchne se. Proces je rychlý, ani nad tím nemusím přemýšlet nebo nějak pracně mnout. Poté ještě umyju obličej CeraVe čistící emulzí.

hyggee soft reset cleansing balm recenze

Moje zkušenosti

Soft Reset balzám mě příjemně překvapil. Ačkoliv jsem zmiňovala, že texturou vítězí Banila Co Clean It Zero, používání a výsledek mi přijde u obou balzámů naprosto identický. Hlavní důvod, proč častěji volím čistící oleje než balzámy je, že balzámy mívají trochu ošemetnější nebo pracnější používání. Musím najít vhodné množství, aby nedrhl na pleti, nebo to nebyla příliš silná vrstva, která by se pak pracně umývala apod. Clean It Zero byl pro mě první balzám, který tyto problémy vůbec neměl – a HYGGEE balzám je teď druhý.

Stačí nabrat tak akorát na přiloženou špachtličku a používání je vždy rychlé a pohodlné. Balzám se hned rozpouští, hned mění na mléko, hned se oplachuje. Nikde není žádné zdržování, žádné otravování. To přesně chci od svých čistících produktů, nechci řešit ani vteřinu navíc, nebo je zkrátka nebudu používat. Tak už to bývá u věcí, po kterých saháte skutečně každý den. Největším důkazem svižnosti a pohodlnosti používání balzámu pro mě bylo, když jsem se s ním zvládla dokonale odlíčit i opilá.

hyggee soft reset cleansing balm recenze

Velmi snadno a bez drhnutí rozpouští oční makeup, včetně voděodolných řasenek nebo tužek. Perfektní taky je, že balzám vůbec nedráždí oči. Dokonce jsem poslední týden měla silné alergie; neustále mě štípaly, svědily a slzely oči. Do toho jsem si odřela nos od konstantního smrkání, ale balzám vůbec neštípal ani na takto citlivých místech. Jsem tedy přesvědčená, že je skutečně šetrný a vhodný pro citlivou pleť, jak slibuje.

Po umytí není pokožka vysušená ani mastná, vše se dokonale opláchne a nikde nezůstávají zbytky makeupu. Pořád však balzámy a oleje považuju především za odličovače, proto vždy použiju ještě čistící emulzi. Není to nutné, obzvlášť, pokud nenosíte moc makeupu. 

Musím říct, že jsem opravdu spokojená. HYGGEE balzám se používá jedna báseň a po dobré zkušenosti s jejich opalovacím krémem bych se ráda podívala, co za zajímavosti ještě nabízí. Ačkoliv nejsem přesvědčená o účincích obsažených extraktů a povídání kolem, jedná se o solidní, příjemný balzám, který je silnou konkurencí pro slavný Clean It Zero.


Závěr

HYGGEE Soft Reset Green Cleansing Balm je vynikající čistící balzám, se kterým se odlíčím raz dva, není o tom třeba ani přemýšlet. Jeho používání je maximálně pohodlné, svižné a příjemné. Okamžitě rozpouští makeup a snadno se oplachuje, dokonce to dělá úplně stejně dobře, jako slavný Banila Co Clean It Zero. Vůbec nedráždí oči ani jiná vysoce citlivá místa na pokožce, proto jej můžu doporučit i citlivé pleti. Za mě jde o skvělou alternativu pro Banila Co.

1 komentář

  1. "zvládla dokonale odlíčit i opilá." XD To naprosto chápu... Většinou mám na sobě tunu makeupu, právě když jdu někam ven, ale vůbec se mi pak nechce odličovat.
    Jinak pro mě osobně balzámy vítězí na celé čáře oproti olejům, protože ty mi prostě skoro vždycky všude "tečou" a blbě se mi nanáší, jop nejsem asi moc šikovná. Jen mi trochu mi vadí, že pokud si dám třpytky (což je často...), tak pak musím odlíčit nejdřív ty (a i tak se mi většinou dostanou třpytky všude), protože to ty balzámy/oleje moc nedávají, ale to už asi lepší nebude :)

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.