RECENZE: Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Original

Poslední recenze letošního roku! Přeju všem krásné svátky a šťastný nový rok! ♡ Děkuju všem  co blog navštěvují, komentují nebo sledují na instagramu. Uvidíme se zase v lednu u tradičního best of 2019 postu, zatím si můžete projet best of seznamy z minulých tří let.


Popis produktu

Velikost: 100 ml

Cena: 850 Kč

Odkud: Koreankosmetika.cz (zasláno k recenzi ♥ 10% sleva ve sloupečku)

Pokud jste se ještě nesetkali s odličovacím balzámem, jedná se o čistící olej v tuhé formě. Podobně jako běžný kokosový olej se tyto balzámy začnou rozpouštět na olej teplem a třením na pleti. Rozpustí všechen makeup a pak se snadno dají umýt vodou.

Banila Co Clean It Zero je už roky mezi nejpopulárnějšími odličovacími balzámy na korejském trhu. Loni ho trochu předělali vzhledově i složením, např. zvýšili teplotu tání aby se v létě nerozpouštěl v obalu. Navzdory tomu jak je to starý a známý produkt, i nová verze opět získala první místo v kategorii čistících balzámů v Glowpick Consumer Beauty Awards 2019 (korejský web řadící kosmetiku podle recenzí). Taky na novou verzi začala dělat reklamu Taeyeon a to mi bylo jasné, že to jednou musím vyzkoušet.

Podle obchodu KoreanKosmetika, Clean It Zero Original má texturu smetanového sorbetu, odstraní i voděodolný makeup, čistí póry a mnoho dalšího. Oficiální web Banila Co ovšem slibuje pouze tyto účinky a nic dalšího, extra účinky najdete u jiných variant balzámu jako Nourishing nebo Purifying.


Složení

Cetyl Ethylhexanoate, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, PEG-10 Isostearate, Butylene Glycol, Water, Malpighia Glabra (Acerola) Fruit Extract, Fragrance, Angelica Archangelica Root Extract, Tocopheryl Acetate, BHT, Butylparaben, Epilobium Angustifolium Leaf Extract, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Acrylates/Ammonium Methacrylate Copolymer, Phenoxyethanol, Ethylhexyl Palmitate, Sunset Yellow Fcf, Onsen-Sui, Aspalathus Linearis Extract, Polyethylene, Aspalathus Linearis Leaf Extract, Bambusa Arundinacea Stem Extract, Ethylhexylglycerin, Angelica Polymorpha Sinensis Root Extract, Viscum Album (Mistletoe) Leaf Extract, Polydiethyleneglycol Adipate/Ipdi Copolymer, Mineral Oil, Lithospermum Erythrorhizon Root Extract, Bambusa Vulgaris Leaf/Stem Extract, Synthetic Wax, 1,2-Hexanediol, Acrylates/Methoxy PEG-15 Methacrylate Copolymer, Rubus Suavissimus (Raspberry) Leaf Extract, New Coccine
Najeďte myší na jednotlivé složky pro krátký popis, nebo klikněte pro bližší informace (INCIDecoder).

(Bohužel u sebe momentálně nemám krabičku a budu tuto sekci muset ověřit po Vánocích. Ve složení balzámu je totiž pěkný bordel a těžko se dohledává, které složení platí na nejnovější verzi. Zatím tu není moc co komentovat, balzám obsahuje především složky nutné pro jeho texturu a funkci, sem tam nějaké extrakty jako papája nebo acerola pro antioxidační účinky.)


Textura a použití

Slovo sorbet je opravdu výstižné. Narozdíl od mého předchozího balzámu od innisfree, Banila Co tolik nepřipomíná kokosový olej. Je jemnější, působí lehce, není tak tuhý. Největší rozdíl mezi těmito balzámy je v tom jak kloužou po pleti. Innisfree balzám při menším množstvím docela drhne, protože se příliš vstřebá do pleti. Musím pak mastnýma zapatlanýma rukama znova trochu nabrat, což dělá celý proces trochu otravný. Balzám Banila klouže po pleti výborně i s menším množstvím. Ačkoliv jde poznat, že jsem nabrala málo a necítím tolik vrstvu oleje na pleti, i přesto se dá odličování dokončit bez drhnutí a přidávání.

na ukázku jsem balzámem odstranila voeděodolnou tužku na oči, voděodolné tekuté linky a zaschlou tekutou rtěnku
 

Oba balzámy spolehlivě odstraní i voděodolný makeup, ale Banila to dělá rychleji a mnohem lépe se umývá. Stačí párkrát bezmyšlenkovitě opláchnout vodou a hotovo, smývatelná emulze se vytvoří okamžitě a je velice lehká, navíc nedráždí oči. Na co bych ještě chtěla poukázat je balení - Banila má lehké plastové vičko kam jde položit špachtlička. Innisfree nejen nedodává špachtličku, ale má pevné víčko, které často brání uzavření krabičky.

Je to tady na blogu pěkně ohrané téma, ale bohužel, každý čistící olej co recenzuju musí obstát srovnání s japonským olejem Kose Softymo, respektive nejlepším čistícím olejem ever. Loni jsem na druhou příčku za Kose umístila olej Seed Blossom od Holika Holika, ale musím říct, že Banila balzám je ještě lepší. Dokonce bych řekla, že Banila Co balzám je skoro stejně dobrý jako olej Kose (audience gasps). Jediný důvod proč jsem tam musela dát skoro je, a tohle je čistě a jen osobní preference, že tekuté oleje mají o něco bezpracnější použití. Zmáčkne se pumpička a hotovo. Jasně, některé oleje mají tak blbé pumpičky, že vám to všude vytéká, což se u balzámu nestane a lépe se s nimi cestuje. Oba druhy jasně mají výhody a nevýhody, takže je jen na vás, co je vám příjemnější. A mně asi bude vždycky příjemnější tekutý olej. Když ale přeskočím do fáze samotného čištění, tak ten proces i výsledek je naprosto vynikající jak u Kose, tak u Banila Co, a to si zaslouží potlesk.



Závěr

Banila Co Clean It Zero Original Cleansing Balm je naprosto vynikající. Lehounká textura připomíná sorbet, hladce klouže po pleti i když omylem naberu málo, umývá se rychle. Celé použití je téměř bezmyšlenkovité, snadné a příjemné. Tenhle balzám je opěvováný zcela právoplatně a dala bych jej na stejnou úroveň jako můj milovaný olej Kose, jen v jiné formě.

3 komentáře

  1. Zrovna dneska jsem ho dostala jako dárek k Vánocům, tak už jsem ho stihla teď večer vyzkoušet a musím teda říct, že pro mě je lepší než olej právě kvůli textuře. Olej hned všude teče, ale balzám zůstane na místě, dokud ho nezačnu zahřívat. Taky se mi rychleji smývá z obličeje. Ale jak píšeš - je to hodně o tom, co komu sedí a pro mě je od teď tohle svatý grál (haha, po prvním zkoušení... Možná bych s tím hodnocením měla ještě počkat ��).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to máš naprostou pravdu, tohle je určitě další z výhod té konzistence. tak snad se ti bude líbit i dál, to je super že dostáváš takhle dobrou kosmetiku na vánoce, taky bych chtěla :'D

      Vymazat
  2. Jo, tak já jsem si o tohle vyloženě řekla :D Teda, většinou nahodím těch produktů víc, ať si ten daný člověk může vybrat, ale nerada dostávám něco, co nechci O:)

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.