RECENZE: CeraVe Hydratační čistící emulze

Omlouvám se za delší mezeru mezi recenzemi, nahromadily se mi jiné povinnosti. Do Vánoc určitě stihnu ještě jednu recenzi, a pak už bude čas na best of 2019. :)


Popis produktu

Velikost: 473 ml (dostupné i 88 ml, 236 ml a 1000 ml)
Cena: 279 Kč
Odkud: Dr. Max lékárna (taky dostupné v Benu)

CeraVe.cz
:

Nepěnící hydratační emulze účinně čistí, hydratuje a pomáhá obnovit ochrannou kožní bariéru. Obsahuje 3 typy esenciálních ceramidů a kyselinu hyaluronovou. Pro normální až suchou pleť a pokožku těla. Bez parfemace. Hypoalergenní. Vhodné pro dospělé i děti.
Přípravek jemnými krouživými pohyby vmasírujte do pokožky. Opláchněte. Aplikujte dle potřeby.

Tohle je alternativa CeraVe pěnivého gelu, který jsem už recenzovala. Srovnání najdete na konci recenze.


Složení

Najeďte myší na jednotlivé složky pro stručný popis, nebo klikněte pro bližší informace (INCIDecoder)

Seznam složek na obalu neodpovídá seznamu na Cerave.cz, ale odpovídá tomuto vymakanému seznamu na INCIDecoder. Oficiální web má jiné pořadí a obsahuje parabeny, což na obalu není. Obecně se jedná o velice jemnou čistící emulzi, pH je kolem 5 - 5.5 podle testů méně líných lidí. CeraVe do všech produktů přidává ceramidy, "maltu mezi cihlami - pokud cihly jsou vaše kožní buňky" (Paula's Choice). Jedná se o mastné voskovité lipidy tvořící bariéru na svrchní vrstvě kůže, pomáhají pleti udržovat vodu a dokáží bariéru opravit při poškození (detailněji na The Beauty Brains). V čistícím produktu nemají moc prostoru účinně působit, takže jsou vhodnější v krémech, jako CeraVe hydratační krém (recenze) nebo CeraVe hydratační mléko (recenze).

Textura a použití

Lehký mazlavý gel. Při aplikaci na mokrou pokožku se téměř nijak nezmění a nepění. Velice snadno se oplachuje, vůbec si nemusím hlídat, jestli jsem všechno pořádně smyla. Pleť mám pak hladkou, vůbec není napnutá, jen příjemně čistá. Po osušení tak půl minuty lepí, pak to kompletně zmizí. Makeup s touto emulzí neodstraňuju a ani to nedoporučuju, mnohem lepší volba je podle mě čistící olej, který používám před touto emulzí (dvojí čištění).


Účinky

Tohle je určitě ten nejjemnější cleanser, jaký jsem kdy vyzkoušela. Můj první experiment s nepěnivým cleanserem od Lirene byl taky úspěšný a myslím, že u toho typu zůstanu. Asi nebudu jediná, kdo si vždycky myslel "když to pění tak to čistí", a tedy kupoval jen pěny nebo pěnivé gely. Jako já to chápu, u tohoto CeraVe gelu nejde vidět žádná čistící akce, takže se může zdát, jakoby nedělal nic nebo čistil velice málo. Jenže po umytí mám naprosto fresh hladkou pleť a protože nosím makeup každý den, kdyby se to pořádně neumylo, tak můj obličej trpí jak prase. Tato emulze mi přijde jako dobrá volba pro kohokoliv, kdo má věčně problém s vysoušením po čištění a chce něco jednoduchého, ale funkčního. Nemá zlaté třpytky ani spešl extrakty, prostě jemně čistí, nevysouší a hotovo.


Hydratační emulze vs. pěnivý gel

Tady je celá recenze na CeraVe čistící pěnivý gel.

V emulzi chybí niacinamide, ale jak jsem řekla v recenzi gelu, mnohem účinnější je aplikovat niacinamide v něčem neoplachovatelném, např. krém, sérum atp. Tři druhy ceramidů a kyselina hyaluronová jsou v obou produktech. Oba také čistící velice jemně, ale emulze je ještě o něco jemnější. Pěnivý gel vlastně zas tak moc nepění, ale jde to trochu nakopnout s použitím většího množství. To už ale pozoruju, že je pleť o malinko sušší než s normálním množstvím. Pořád to není nepříjemné pnutí, ale jde to cítit. U emulze můžu použít půl pumpičky nebo dvě, výsledek bude vždycky stejný. Pěna je výrobcem doporučená pro mastnější pleť, takže možná lépe odstraní silnější vrstvu mastnoty. S pěnou jsem navíc občas měla zvláštní problém, který sice může být rukama, nicméně se mi to nestalo s žádným jiným produktem: po umytí a vysušení ručníkem mi začal pěnit obličej při nanášení vodové kosmetiky (toner, esence atp.). Voda v produktech aktivovala zbylé pěnící složky na obličeji, takže jsem šla všechno opláchnout znova. Nejsem zvyklá dřít obličej ručníkem, ale u pěnivého gelu jsem musela být důslednější. Emuzle tento problém vůbec nemá.


Závěr

CeraVe hydratační čistící emulze je ten nejjemnější a nejpohodlnější cleanser, jaký jsem kdy vyzkoušela. Je naprosto jednoduchý, ale spolehlivý. Raději bych znova koupila tuto emulzi než pěnivý gel, protože u emulze nevidím skutečně ani jeden nedostatek. Dělá mi z čištění naprosto bezproblémovou záležitost, nad kterou se vůbec nemusím pozastavovat. 10/10.

4 komentáře

  1. Aj keď mám mastnejšiu pleť, isto by som šla skôr do nepenivej emulzie. Mne už tie penivé gély a celkovo gély lezú krkom a nepoužívam ich už roky.

    OdpovědětVymazat
  2. Já teď dopotřebovala druhé balení a taktéž jsem byla spokojena. Občas jsem měla i po něm pocit pnutí a obličej malinko stažený, nicméně tonerem a sérem se to spravilo. Ale oproti ostatním čisticím přípravků je na suchou pleť skvělý. Nyní jsem se vrátila opět k Mixe Hyalurogel čisticímu mléku. Sice nevím jak složením, ale vyhovuje mi zatím nejlépe ze všech :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dvě balení? tak to čumím, jsem zvědavá jak dlouho mi vydrží tohle :D

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.