RECENZE: Kiku-Masamune Sake High Moist Lotion

kikumasamune lotion recenze

Jaro máme v plném proudu, sakury spamuju na instagram téměř každý den – ideální čas pro recenzi tohohle legendárního japonského tonika. Děkuji SkinGeeks.cz za spolupráci a také za to, že vůbec mají tuhle kosmetiku v nabídce.

 

Vlastnosti produktu

Typ: hydratační toner, japonský lotion toner // Velikost: 500 ml // Cena: 699 Kč
Kde koupit: SkinGeeks.cz (zasláno k recenzi)

V začátcích popularity k-beauty na internetu získala legendární status dvě japonská tonika – Hada Labo Gokujyun Lotion a právě Kiku-Masamune Sake High Moist Lotion. Zatímco Hada Labo je prakticky hyaluronové sérum ve velké flašce, lotion od Kiku-Masamune má být intenzivně hydratační a rozjasňující. Fakt, že za docela málo peněz dostanete rovnou 500 ml, byl také plusovým bodem.

Největší zajímavost je, že Kiku-Masamune není primárně výrobce kosmetiky – je to pivovar, dělají sake. Všechna jejich kosmetika tedy obsahuje filtrát z jejich vlastního sake, společně s dalšími hydratačními a rozjasňujícími složkami. Více v sekci Složení.

SkinGeeks.cz je malý český e-shop s pečlivým výběrem korejské i japonské kosmetiky. Najdete tam produkty, ke kterým se český trh už přiklonil, jako je COSRX, Benton a Pyunkang Yul, ale také Hada Labo, Bioré, iUNIK, Purito nebo SKIN1004. Majitelka Jana je navíc neskutečně příjemná a vybírá opravdu výbornou kosmetiku do své nabídky. Takže pokud pro změnu chcete podpořit malé podnikatele, Skin Geeks si to určitě zaslouží.

kikumasamune lotion recenze

Složení

Více na INCIDecoder.

Teď je otázkou, k čemu je sake na obličeji. Sake je produktem kvašení rýže a tohle není zdaleka jediná kosmetika, která si zakládá na nějaké části zpracovávání rýže. Tzv. první esence (založené na esencích od SK-II) rozjasňují a omlazují pleť pomocí specifických rodů kvasinek, které se používají během tradiční výroby sake. 

Údajně měli výrobci sake vždy zářivé jemné mladé ruce, ačkoliv sami rozhodně mladí nebyli – prý proto, kolik času trávili s rukama v kvasu. Tento toner pracuje na stejném principu, jen neodděluje jednotlivé kvasinky, ale používá filtrát z rýžového kvasu (prakticky sake, jen ošetřené pro použití do kosmetiky). Takový je tedy rozdíl mezi first treatment esencemi a tímto tonerem.

Také existuje zvěst, že sake bylo součástí geisha beauty rituálů, avšak najít pro tohle zdroj je docela obtížné. Doporučuju aspoň tento Vogue článek, který zmiňuje sakekatsu, bílou pastu vznikající při výrobě sake, jako základ pro tradiční pleťovou masku s rozjasňujícím a omlazujícím účinkem.

V sake je kyselina kojová (kojic acid), která pomáhá sjednotit tón pleti, ale také jsou tam hydratační aminokyseliny. Několik aminokyselin je v toniku přidaných i zvlášť (glutamate, arginin, leucin). Takový arginin je nejen přirozený hydratační faktor, ale navíc urychluje hojení ran.

Toner obsahuje ještě dva typy ceramidů, pár proteinů a sůl hlavní protizánětlivé složky z kořene lékořice pro posílení rozjasňujícího i zklidňujícího efektu.

kikumasamune lotion recenze

Textura a použití

Konzistence Kiku tonika je zahuštěná mléčná voda. Co je ovšem kompletně unikátní, je jeho zcela autentická vůně sake. Prostě jako pivo, kvašený alkohol. Kdybych vám to nalila do skleničky, tak se neleknete, ale člověka to při nanášení na obličej celkem praští. Naštěstí se po vstřebání rychle vytratí, ale během aplikace si opravdu přijdete jako na návštěvě pivovaru.

Aplikace je jinak velmi příjemná. Láhev je obrovská s kvalitní pumpičkou, stačí si tedy velmi rychle napumpovat trochu do dlaně a poplácat se. Používám jej na čistou pleť po umytí ráno i večer. Ráno jsem si navíc zvykla nanášet dvě vrstvy místo nějakého séra navíc.


Moje zkušenosti

U tak obrovského tonika chce mít každý jistotu, že nevyhazuje peníze. Já vám můžu říct, že legendární status Kiku tonika v kruzích nadšenců asijské kosmetiky je zcela oprávněný. Ano, někomu bude bez pochyby smrdět, ale stojí za to. Naprosto předčil moje očekávání od tonerů vůbec, ale ještě úplně jiným stylem než lotion Hada Labo.

Jakmile nanesu vrstvu Kiku-Masamune tonika cítím, že na pleti vytváří film. Je lehounký, osvěžující a instantně se vstřebává, přesto však zanechává intenzivně hydratační a neskutečně zjemňující film. Efekt je silnější, když nanesu dvě nebo tři vrstvy, pak už ale pleť dost lepí. Film dodává přesně ten bouncy, vyplněný pocit, který získáte jen použitím krémové sheet masky.

Přiznám se, že od té doby, co toner testuju, jsem ani jednou nepoužila plátýnkovou masku – na co taky, když dvě vrstvy Kiku tonika zajistí prakticky ten samý výsledek? Navíc je možné v toneru namáčet tenké vatové tamponky pro DIY masku, nebo z něj udělat pleťový sprej. Velké množství přímo vybízí k experimentaci.

Taky musím poukázat na to, jak se poslední měsíc měnilo počasí z nuly na dvacet stupňů – moje pleť za těchto okolností blázní, začne se hrozně vysušovat, dělat šupinky a ještě se extra mastit. Teď se vůbec nic z toho nedělo a jediný takto zásadní přídavek do mé rutiny je tento toner.

Co se týče rozjasňujícího efektu, tak ten je pro mě těžký soudit. Používám opalovací krém denně a také mám v rutině retinol. Moje pleť je dobře sjednocená pořád a moc hyperpigmentace nemám, už jen díky opalováku. Pravidelné používání Kiku toneru ji však dělá krásně hladkou a vyplněnou. Na to, že jsem poslední dobou moc nespala, vůbec nevypadá mdle nebo unaveně.

Pro smíšenou až suchou pleť má tenhle toner jasný palec nahoru. Budu ho používat i v létě, přece jen mi přijde dostatečně lehký na to, abych s ním nahradila nějaké sérum v letní rutině. Až na to dojde, připíšu sem update. Pro mastnou pleť by takto hydratační tonikum mohlo být na každý den příliš.

kikumasamune hada labo lotion recenze

Kiku-Masamune nebo Hada Labo lotion?

Přemýšlíte, který japonský lotion si vybrat? Podle mě každý plní jiný účel:

Kiku-Masamune lotion je ideální pro sušší pleť, která hledá hlubokou hydrataci v lehké formě. Složení toneru zabraňuje vypařování vlhkosti, proto na pokožce vytváří výrazný film, aby se přes den nevysoušela. Také krásně zjemňuje a má rozjasňující účinky.

Hada Labo lotion je vhodný pro všechny typy pleti, nejvíce ho však ocení ta dehydratovaná. Je to hyaluronová bomba, díky které nemusíte kupovat žádná hyaluronová séra. Navíc tvoří dobrý základ rutiny – produkty se díky němu lépe „vcucnou“. Nemá žádné extra účinky, jde hlavně o zachycení vody v pokožce.

Osobně používám oba dva, většinou střídavě. Hada Labo pro mě nahradilo hyaluronové sérum, takže Kiku zastává spíše roli tonika.


Závěr

Kiku-Masamune Sake High Moist Lotion na mě působí jakoby někdo zkapalnil efekt plátýnkových masek a teď si jej můžu dopřávat instantně a denně. Napěchované složení (a autentická vůně) z něj dělá opravdu unikátní produkt, který nemá jen zajímavý příběh, ale taky něco umí. Intenzivní hydratace, okamžitě jemnější pleť a celkově vyplněný vzhled se skrývají v obrovské růžové lahvi s vůní piva. Pokud máte sušší pokožku a hledáte toner, který by s tím vysoušením opravdu něco udělal a ještě vám sjednotil tón pleti, pak Kiku stojí za to.

5 komentářů

  1. Pouzivam ho neco pres rok a jsem stale nadsena ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to by mě zajímalo, kolik ti toho zbývá ve flašce po roce :D mám pocit, že to snad nemůžu nikdy spotřebovat

      Vymazat
  2. Ahoj, můžu poprosit o srovnání s tonerem od Beauty of Joseon. Ten jsem na tvé doporučení zkusila a jsem s ním moc spokojená.. moc děkuji, Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. Používám Kiku už roky a je to moje stálice v rutině. Miluji jeho specifickou vůni i obal. Pouze pumpičku vyměním za klasický dávkovač (uzávěr s dírkou) nebo přeliju do dekantéru (prázdné lahvičky od roztomilých limitek Kiku Hallo Kitty) Mily :)

    OdpovědětVymazat
  4. Koupila jsem si ho na základě Vaší recenze. Jsem nadšená!!! Mám starší suchou (a občas problematickou) pleť, a tohle je spása! Napoprvé mi "smrádek" skoro vyrazil dech, ale rychle jsem si zvykla, teď už mi to ani nepřijde. Přesně jak píšete, hned po nanesení cítím na pleti hydrataci, a je to velmi příjemné. Začala jsem experimentovat s vrstvami a nyní používám 7 skin method ráno i večer, a je to boží. Používám ho asi tak měsíc, a všimla jsem si, že pleť je taková jasnější a pevnější, působí zdravěji. Mizejí mi i flíčky, pleť se sjednotila. Děkuji za skvělý tip! Eva M

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.