RECENZE: Vichy Minéral 89 Probiotic Fractions Sérum

vichy mineral 89 serum recenze

Minule jste si mohli přečíst hodnocení Vichy Normaderm Phytosolution krému, teď je čas na druhou půlku spolupráce s lékárnou BENU, a to recenze na sérum Vichy Minéral 89 s probiotiky. Už mám velice dobré zkušenosti s Minéral 89 očním krémem, tak jsem chtěla zkusit i něco jiného. 

Doufám, že si při čtení obou recenzí trochu odpočinete od současného dění. Sama jsem neustále roztěkaná a přilepená k telefonu. Můžete však ulevit pocitům bezmoci vyhledáním sběrných míst pro Ukrajinu ve vašem městě a jaké věci nejvíce potřebují, nebo zasláním peněz na ověřené sbírky. Zde najdete informace ke sbírkám a způsobech pomoci, také doporučuji přispět na účet ukrajinského velvyslanectví v Praze. Pak už jedině můžete překonat nepříjemné pocity nějakou hezkou činností, která vám zaměstná ruce i hlavu, např. kreativní tvorba, zahradničení, čtení knih a hraní her. A teď už k recenzi.

Vlastnosti produktu

Typ: hydratační sérum // Velikost: 30 ml // Cena: 629 Kč
Kde koupit: Lékárna BENU (zasláno k recenzi)

S řadou Minéral 89 už mám zkušenosti v podobě boosteru na oční okolí. Číslo 89 označuje procento minerální vody obsažené v produktu. Značka Vichy dává tuto minerální vodu snad všude, ale jestli to chápu správně, v této řadě je jí největší podíl. Naštěstí je vždy doplněná o pro mě významnější látky, jako je kyselina hyaluronová a niacinamid.

Zde jsou navíc ještě probiotika, což je právě důvod, proč jsem si toto sérum vybrala - více v sekci Složení. Cílem séra je podpořit funkce zdravé pleti, které jsou oslabovány stresem a vnějšími škodlivými faktory. Také má regenerovat kožní bariéru, obnovit jas a pružnost mdlé pokožky.

vichy mineral 89 serum recenze

Složení

Podrobnosti na INCIDecoder.

Sérum se má čím chlubit. Nejdříve je 89 % minerální vody Vichy vulkanického původu. Údajně obsahuje minerály prospěšné pro kožní bariéru, ale popravdě, je to především prostě voda. Ovšem pak následují 4 % niacinamidu, což je vynikající koncentrace pro maximální benefity z této látky - také obnovuje kožní bariéru, zmírňuje produkci mazu, pomáhá sjednotit a rozjasnit tón pleti. Dále je tu kyselina hyaluronová a vitamín E.

Teď k probiotikům, v seznamu jako Vitreoscilla Ferment, celkový obsah v produktu je 5 %. Detaily si nechám na samostatný článek, ale ve zkratce: probiotika v kosmetice fungují velmi podobně, jako v jídle. Na pokožce, stejně jako ve střevech, je prostředí plné bakterií. Ty „špatné“ bakterie způsobují podráždění, akné a další neplechy.

Probiotika jsou ty „hodné“ bakterie, které dokážou vyvážit aktivitu škodlivých bakterií. Tím se obnovuje přirozená obranyschopnost pokožky a zvyšuje se její odolnost vůči nežádoucím vlivům. Nejde však pouze o odolnost vůči nečistotám. Takto vyvážená pleť se lépe vypořádá s podrážděním a červenáním, může tedy lépe zvládat ekzémy a růžovku. Probiotika také přispívají funkci hydratační bariéry, což zabraňuje nadměrnému vysoušení.

 

Textura a použití

Konzistence zcela odpovídá popisu - jde o mléčný fluid ve skleněném obalu s kapátkem. Nanáší se snadno a dobře se roztírá. Na celý obličej stačí i půl kapátka, já to ovšem ráda přeháním, protože silnější vrstva séra dodává opravdu příjemnou, hlubokou hydrataci. Člověk z toho má opravdu pocit, že pro svou pleť něco udělal. Je to jako se konečně napít po celém dni v upoceném vedru.

Zároveň je však konzistence velmi lehká, nemastná a rychle se vstřebává. Nezanechává lepivý film a okamžitě pleť zjemní, proto ji ráda používám v ranní rutině. Časem se však zařadila také do večerní rutiny, proto mi už po měsíci padla víc jak třetina obsahu lahvičky. Za tu cenu mě rychlost spotřebování mírně znervózňuje.

vichy mineral 89 serum recenze

Moje zkušenosti

Hodnocení efektu probiotického séra je trochu problém. Přece jen jde o podporu zdravých funkcí pokožky, zvýšení její obranyschopnosti a odolnosti. To není zrovna něco, čeho si jde jasně všimnout, když netrpíte ekzémem nebo červenáním. Zároveň jsem se však během používání séra nesetkala s žádnými známkami chátrajícího zdraví pleti, jako je štípání, zarudnutí, šupinky, zvýšená citlivost nebo nadměrná mastnota. Svou běžnou rutinu jsem po dobu testování omezila hlavně na dva recenzované produkty Vichy, takže jim můžu připsat značnou zásluhu na dobrém stavu pleti. 

Konkrétnější účinky séra jsou především jeho výborné hydratační vlastnosti. Dokáže okamžitě zjemnit, vyplnit a probudit mdlou pleť. Používala jsem jej i pod oči, kde sice nemá příjemný osvěžující efekt Minéral 89 očního boosteru, ale výsledek je docela podobný. Díky tomuto séru můžu ranní rutinu opravdu zkrátit pouze na sérum a krém, navzdory momentální zimě. Když ale budu pryč déle (8+ hodin), raději přidávám hydratační toner Beauty of Joseon nebo Hada Labo (update recenze již brzy).

Podle mě sérum stojí za vyzkoušení, obzvlášť, pokud se běžně potýkáte s problémy popsanými výše. Pořád získáte sérum s efektivní koncentrací niacinamidu a kyseliny hyaluronové, které by častým používáním mělo přispět k celkovému zdraví pokožky. Jediné, co bych od séra nečekala, je pomoc proti akné. Neřekla bych, že na akné mělo sérum nějaký vliv. Čistě teoreticky by mělo pleti dávat lepší šanci se vypořádat s bakteriemi, které akné způsobují, ale žádného konkrétního účinku jsem si nevšimla.


Závěr

Vichy Minéral 89 Probiotic Fractions sérum je nabyté prospěšnými složkami na podporu zdraví a obranyschopnosti pleti. Nejvíce jej využijí ti z vás, které dlouhodobě trápí přecitlivělá, pálivá a červená pokožka. Navíc má sérum velmi příjemnou konzistenci a aplikaci, výborně hydratuje a hodí se pro všechny typy pleti. Moc konkrétnější být nemůžu - moje kožní bariéra je docela zdravá, takže jsem nezaznamenala převratné změny. Je to jako brát vitamíny na imunitu; rozum vám říká, že to pomáhá, i když to hned nevidíte.

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.