RECENZE: Vichy Normaderm Phytosolution Double-Correction Daily Care

vichy normaderm phytosolution recenze

Poslední dobou jsem se zaměřovala na krémy, kde hlavní funkci plnila kyselina hyaluronová. Na pozici denního krému šlo o Isntree Hyaluronic Acid Moist Cream, který už je skoro pryč, a tak byl čas na nějakou novinku. Naštěstí se mi naskytla příležitost spolupracovat s lékárnou BENU, v rámci které jsem se rozhodla zabrousit do nabídky značky Vichy.


Vlastnosti produktu

Typ: krém pro mastnou pleť s akné  // Velikost: 50 ml // Cena: 469 Kč
Kde koupit: Lékárna BENU (zasláno k recenzi)

Vichy všichni známe především z lékáren, kde se propaguje jako kvalitní dermokosmetika založená na termální vodě přímo ze srdce Francie. Konkrétně zelená řada Vichy Normaderm cílí na akné, stopy po akné a mastnou pleť.

Vždycky mě z řady Normaderm nejvíce zaujal právě tento krém, už několikrát jsem ho dokonce měla v košíku, protože obsahuje 2 % kyseliny salicylové. To už z produktu pomalu dělá hydratační krém a chemický peeling v jednom.

Rozdíl tu ovšem pořád je; typický 2% BHA peeling, jehož funkce je skutečně jen „peelingovat“, se vyrábí s mírně kyselým pH (3–4), aby kyselina pronikala co nejhlouběji do kůže. S tím samozřejmě přichází vyšší riziko podráždění, ale také rychlejší výsledky. Avšak krémy mají typické pH 5–7, a to platí i zde, jelikož Vichy uvádí pH krému 5,5.

Dobrá zpráva je, že kyselina salicylová se prokázala jako vysoce účinná i na vyšším pH (Labmuffin). Proto je vhodným parťákem do krémů proti tvorbě akné, aniž by hrozilo podráždění od příliš častého používání koncentrované kyseliny.


Složení

Více na INCIDecoder.

Ve složení je na co koukat. Krém se mi prodal sám už obsahem 2 % kyseliny salicylové. Na akné však obsahuje také zinek a kaolin, které doplňuje kyselinou hyaluronovou (ano, vážně mi nemůže chybět v žádném krému), vitamínem C a dokonce probiotiky. Méně žádoucí je jen obsah umělé vůně.

 

vichy normaderm phytosolution recenze


Textura a použití

Phytosolution krém je v elegantním skleněném obalu s pumpičkou, používá se tedy jedna radost. Jeho konzistence je velmi lehká, gelová a svěží. Vichy v popisu produktu klade důraz na jeho lehkost a rychlé vstřebávání, což můžu jedině potvrdit. Celkově se používá snadno a bez zbytečného zdržování, prostě 3 pumpičky, rozetřít a konec. Nezůstává po něm mastný ani lepkavý film. Spíše lehce hydratuje a příjemně pleť osvěží. Umím si představit, že krém používám během největších veder nebo někde na dovolené.

Jediné, co mi trochu vadí, je ta vůně. Když si představíte ten nejtypičtější pánský sprchový gel s názvy vůní jako fresh start nebo mountain spirit, tak přesně taková je vůně tohoto krému. Přijde mi navíc zbytečně silná, takže bych se bez ní obešla.


Moje zkušenosti

Musím říct, že jsem nad očekávání spokojená s používáním a konzistencí krému. Jestli blog už nějakou dobu čtete, určitě vidíte moji jasnou preferenci pro tekuté a gelové denní krémy. Jsem tedy na konzistenci poměrně náročná a zde to byla čistá spokojenost. Opravdu žádné čekání na vstřebání, žádný zádrhel v nanášení, zkrátka ideál. Jen ta vůně mi trochu leze na nervy, ale dokud produkt funguje, přežiju i to (hned se mi vybavil ten smrad z COSRX AHA).

Krém Normaderm jsem začala používat krátce poté, co jsem svou pleť silně zanedbávala. Jestli mi měl předvést, co dokáže provést s akné, tak měl skvělou příležitost. Nejvýraznější efekt, který jsem zaznamenala, je jeho schopnost zklidnit zanícené červené pupínky. Ono se není čemu divit, kyselina salicylová je silně protizánětlivá. Když se mi například osypaly tváře po respirátoru, tento krém si s tím dokázal poradit úplně sám. 

 

vichy normaderm phytosolution recenze

Všimla jsem si také, že dobře pomáhá regulovat mastnotu pleti. Moje pleť bude po celém dni vždycky trochu mastná, ale když ráno aplikuju Normaderm krém, tak je to ve zcela přijatelné míře. Navíc svou lehkou konzistencí nezasahuje do make-upu, takže skutečně večer vypadá moje t-zóna lépe než obvykle.

Na druhou stranu jsem si tenhle krém vybrala v zimě, kdy takto lehká textura nestačí každý den. Někdy jsem doplnila na tváře ještě tenkou vrstvu CeraVe mléka, ale musím zdůraznit, že moje pleť je smíšená. Pro mastnou pleť nejspíš nebude třeba nic přidávat.

Taky nemůžu tvrdit, že by krém nějak pomáhal proti vzniku nového akné, což vlastně ani neslibuje – bojuje „proti nedokonalostem způsobeným akné“, jako jsou černé tečky, ucpané póry a stopy po akné. To je taky fajn, jenže když člověk používá chemický peeling s 2 % BHA, tak tento efekt získá. Normaderm krém bych tedy označila jako doplňkovou péči pro aknózní pleť, skvělou na každodenní údržbu. Pokud však toužíte po něčem, co hlavně zamezí tvorbě dalšího akné, pak doporučuju chemický peeling nebo retinoidy, které mi navíc přijdou efektivnější pro zesvětlování jizev.

 

Závěr

Vichy Normaderm Phytosolution krém je výborný pro každodenní „údržbu“ mastné aknózní pleti. Výrazně pomáhá proti nadměrné mastnotě a zmírňuje zanícené akné, to vše v příjemné osvěžující konzistenci. Nejlépe bude sedět mastné pleti, nicméně s občasnou pomocí od hutnějšího krému jsem jej bez problému používala i teď v zimě na svou smíšenou pleť. Dobře zapadá do pečující rutiny proti akné, ale nečekejte od něj zázraky – proti tvorbě nového akné nebo pro pořádné zesvětlení jizev jsou lepší chemické peelingy. Pro denní péči o mastnou pleť se však hodí skvěle.


Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.