RECENZE: Benton Let's Carrot Oil Toner & Moisture Cream

http://


Na to jak si často stěžuju na nedostatek korejské kosmetiky, podařilo se mi dostat dokonce dva produkty z nové řady značky Benton. Abych se tu neopakovala popisováním stejné řady a podobného složení, šupla jsem je k sobě do jedné dlouhé recenze.

 

Let's Carrot řada

Každý pravděpodobně slyšel už od dětství jak jsou mrkve zdravé pro naše tělo, ale podle Benton i aplikace mrkvových extraktů na pleť má svoje výhody. Především by měly působit jako antioxidanty, obsahují provitamín A (beta-karoten) a údajně vyživují pleť. Řada Let's Carrot se snaží z mrkví dostat úplně všechno co jde: obsahuje mrkvový olej ze semínek, mrkvový extrakt ve vodě a mrkvový extrakt v oleji

 

Oba produkty jsou doporučeny pro mdlou a suchou pleť s hrubou texturou, nebo pro vyvážení mastnoty a vody v pleti. Také by měly dodávat pleti zdravý lesk pro slavný glass skin efekt. Benton dále zdůrazňuje, že produkty neobsahují žádné "škodlivé" látky, jako alkohol nebo umělé vůně. Mají spíše velmi nenápadnou vůni mrkve díky obsaženým extraktům a oranžovou barvu kvůli beta-karotenu, ne umělým barvivům. Produkty byly dermatologicky testovány a také prošly testy na antioxidační efekt.


Benton Let's Carrot Oil Toner

Vlastnosti produktu

Typ: hydratační toner ve spreji // velikost: 150 ml // Cena: kolem 480 Kč

Kde koupit: zatím na YesStyle (Benton mi produkt poslal k recenzi)

Let's Carrot Oil Toner je dvoufázový toner ve spreji. Obsahuje vrstvu s mrkvovým olejem a beta-karotenem + toner s mrkvovými extrakty v poměru 2:8. Podle Benton tato kombinace dodává balancovanou výživu a hydrataci pro suchou i mastnou pleť. Může se používat jako toner přímo na pleť nebo jako hydratační sprej během dne, případně s ním můžete namočit tenké vatové tamponky jako DIY masku.

 


Složení

Aqua (Water), Coco-Caprylate/Caprate, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Water, Glycerin, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, 1,2-Hexanediol, Magnesium Sulfate, Pentylene Glycol, Glyceryl Caprylate, Canola Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Propanediol, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Sodium Gluconate, Polyglyceryl-10 Laurate, Dipotassium Glycyrrhizate, Olea Europaea (Olive) Husk Oil, Polyglyceryl-10 Myristate, Allantoin, Ethylhexylglycerin, Santalum Album (Sandalwood) Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Olus (Vegetable) Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Chrysanthemum Morifolium Flower Extract, Rosa Centifolia Flower Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract, Tocopheryl Acetate, Beta-Carotene, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Tocopherol
Najeďte myší na složku pro krátké vysvětlení, více na INCIDecoder.

Složení pěkně odpovídá názvu. Jsou tam oleje, v toneru, s mrkví. Vrstva oleje není celá jen mrkvový olej, což jsem si původně myslela. Spíše tam převažují známé hydratační oleje jako slunečnicový, hroznový, avokádový, olivový a dokonce řepkový. Zbytek toneru je tekutina převážně složená z "mrkvové vody," což je nejspíš extrakt z mrkve, jen rozpuštěný ve vodě. Doplněna je pár hydratačními látkami, ale také zklidňujícím allantoinem a extraktem z lékořice. Objevují se tam také esenciální oleje: tea tree, santalové dřevo a peprmintový.

 

Teď k té mrkvi. Z toho co jsem si načetla, mrkev transformovaná do kosmetiky má pořád silné antioxidační účinky. Především co se týče karotkového extraktu, získávaného macerací v oleji, nejčastěji právě v obsaženém slunečnicovém oleji. Důležitou roli hraje beta-karoten, tedy provitamín A. Dává mrkvi oranžovou barvu, ale zároveň může zjemňovat pleť a pomáhá udržet opálení. Proto jej najdete ve spoustě opalovacích produktů. 

 


 

Moje zkušenosti

Před použitím se toner musí protřepat, aby se obě vrstvy promíchaly. Vytvoří pak světle žlutou vodu, která jen velmi vzdáleně voní po mrkvi. Sprejuju ho rovnou na obličej, většinou klasicky místo toneru nebo na závěr rutiny.

 

Ačkoliv jasně vidíte, kolik oleje v toneru je, není na moji smíšenou pleť těžký. Když ho sice nasprejuju hodně, cítím lehkou vrstvu mastnoty na obličeji, ale jde vklepat a hned se vsákne. Sprejovat olej na obličej je jedna z mých oblíbených forem, jak pleť lehce promastit bez zatížení. Akorát jsem doteď dělávala takový DIY toner s olejem, tady je vše v jedné flašce rovnou. Chápu, proč je doporučený pro suchou i mastnou pleť. Když zrovna nevyhledáváte hutné tonery, ale chcete aby byly výživnější, tenhle se hodí. Mastná pleť také ocení vodový toner a přítomnost lehkého oleje může nahradit jiné hydratační kroky v rutině. Nejsem si ale úplně jistá, jestli je to dobrá záležitost celoročně, hlavně pro mastnější pleť. I já bych ho v létě odložila a dala přednost tonerům bez oleje.

 

Protože (hlavně teď v zimě) mám raději hutnější tonery, jako třeba Tonymoly Wonder Ceramide Mochi Toner, začala jsem Let's Carrot toner používat hlavně ráno a jako face mist. Ráno se hodí, protože je super lehký a rychle se používá. Jako face mist jej sprejuju například na sheet masku, navrch večerního krému nebo pleťového oleje pro extra výživnou vrstvu. Rovnou vám můžu říct, že jako pleťový sprej je Let's Carrot Oil Toner tisíckrát lepší než Pyunkang Yul Mist Toner, který hydrataci na pleti absolutně neudrží.


Benton Let's Carrot Moisture Cream

Vlastnosti produktu

Typ: hydratační krém // velikost: 50 g // Cena: kolem 380 Kč

Kde koupit: zatím na YesStyle (Benton mi produkt poslal k recenzi)

Hydratační krém využívá stejné mrkvové extrakty jako toner, takže většina tvrzení o účincích toneru se dá aplikovat i na krém. Také obsahuje beta-karoten, má antioxidační efekt a měl by pomáhat s rovnováhou oleje a vody v pleti. I tady je mrkvový olej doplněný dalšími rostlinnými oleji pro výživu pleti a glass skin lesk. Má hladkou texturu, která snadno klouže a nezaťežuje pleť. Měla by se dobře vstřebat bez lepivého filmu a nechat pleť hezky jemnou. Stejně jako toner, i krém voní lehce po mrkvi a santalovém dřevu.

 


Složení

Aqua (Water), Dipropylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Daucus Carota Sativa (Carro T) Root Water, Glycerin, Arachidyl Alcohol, Ethylhexyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, 1,2-Hexanediol, Behenyl Alcohol, Panthenol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Arachidyl Glucoside, Sorbitan Olivate, Glyceryl Caprylate, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Propanediol, Pentylene Glycol, Canola Oil, Sodium PCA, Sodium Gluconate, Glycine Soja (Soybean) Oil, Dipotassium Glycyrrhizate, Butylene Glycol, Glucose, Tocopheryl Acetate, Allantoin, Hydrogenated Lecithin, Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Santalum Album (Sandalwood) Oil, Camellia Japonica Flower Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Sodium Hyaluronate, Bixa Orellana Seed Oil, Phytosteryl/Octyldodecyl Lauroyl Glutamate, Beta-Carotene, Ceramide NP, Tocopherol

Složení krému a toneru je dost podobné co se týče "spešl" látek. Všechny tři mrkvové extrakty tu samozřejmě máme (olej ze semínek, extrakt ve vodě a extrakt v oleji), stejně jako slunečnicový, řepkový a tea tree olej či extrakt z lékořice. V krému je navíc také hydratační sójový olej, bambucké máslo, kyselina hyaluronová a jeden druh ceramidu. 

 

Musím také zmínit jednu z hlavních složek, která působí nenápadně, ale já ji v krémech doslova vyhledávám: Caprylic/Capric Triglyceride. Je to látka dodávající pleti hedvábně jemný pocit jako po použití oleje, ale kompletně bez mastnoty. V tomto případě je sice zároveň obsaženo několik olejů, nicméně právě díky této látce jsem si většinou jistá, že krém bude příjemný na pleti a rychle se vstřebá bez pocitu jakéhosi těžkého, mastného filmu.


Moje zkušenosti

Moisture Cream je lehce nažloutlý, s velice jemnou vůní. Snadno se roztírá i v silnějších vrstvách, dobře klouže po pleti a rychle se vstřebává. Během schnutí malinko lepí, ale do minutky se to ztratí. Pleť je pak příjemně hebká a díky obsaženým olejům s capric triglyceridem nechává zjemňující, výživný film. 

 

Popravdě mi dost připomíná Sephora All Day Hydrator; mají společných několik hlavních složek (capric triglyceride, slunečnicový olej, glycerin) a podobný finish. V obou jde cítit obsažený olej, aniž by po nich byla pleť mastná. Změkčující efekt je taky podobný. Let's Carrot krém má ale navrch v tom, že působí o něco lehčeji, ačkoliv má pevnější texturu. 

 

Působí dokonce tak lehce, že ho nanáším na můj vkus nějak moc. Jako bych ho měla hrozně rychle vyplácat, jinak prostě nestačí. Jeden týden jsem musela trávit hodně času v respirátoru, takže jsem měla neuvěřitelně vysušenou a dehydratovanou pleť. Let's Carrot krém mi navzdory výživnému složení nevydržel hydratovat pleť přes den ani přes noc. V obou případech jsem cítila pnutí kolem úst po asi 5 hodinách/hned ráno. Na jednu stranu to byly extrémní podmínky, na druhou stranu si nejsem jistá, jak moc by krém seděl opravdu suché pleti. Benton doporučuje pro velmi suchou pleť do krému přimíchat Let's Carrot Multi Oil, ale se svým olejem jsem to nezkoušela, prostě jsem ho večer nanesla pod krém a bylo to s jeho výdrží lepší. Jenže to se mi pak zase druhý den více mastila t-zóna. No, nebylo to jednoduché.

 

Teď, když se pleť konečně uklidnila, mi přijde adekvátní jako ranní krém do zimy pro normální nebo jen trošku sušší pleť. Možná by šel i jako noční krém pro lehce mastnou pleť. Nejspíš by lépe vynikal ve vlhčím podnebí Asie, ale tady v naší suché zimě byl trochu struggle zařadit krém do rutiny aniž by nezpůsoboval výkyvy v mastné nebo suché části mého obličeje. Celkově z něj mám dojem, že má až moc specifické podmínky pro uspokojivé využití. Aspoň můžu říct, že se dal klidně nosit pod makeup a v kombinaci s tonerem rozhodně došlo na glass skin lesk:

 

Oil Toner + Moisture Cream before & after - glass skin babyyyy

Závěr

Let's Carrot řada je zajímavý nápad, jak dostat do pleti oleje v lehké formě a bez mastného filmu. Dvoufázový Oil Toner se mi opravdu líbí jako hydratační pleťový sprej, který se díky plovoucí vrstvě oleje z pleti jen tak nevypaří. Moisture Cream se mi zařazoval do rutiny o něco hůř, asi pro něj nejsem vhodný typ pleti (smíšená a dehydratovaná) a ani nejsem ve vhodném podnebí. Aspoň teda takový mám dojem, protože mi zkrátka nesedl ani ráno, ani večer. Pořád se jedná o kvalitně zpracovanou kosmetiku a moc děkuju Benton, že jsem od nich mohla opět něco vyzkoušet.

5 komentářů

  1. Ten toner vypadá zajímavě. Od Benton mám teď propolis gel a aloe hyaluron cream, celkově mám Benton ráda, takže toner i face oil by mohly být fajn. Teoretická otázka k toneru - pokud bych ho chtěla použít namísto toneru spíš jako super lehký olej na uzamknutí hydratace v pleti na konci ranní rutiny, šlo by to?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, olej hydrataci v pleti teda moc nezamyká. taky nevím, jestli by to bylo vhodné pod makeup.

      Vymazat
    2. No já make-up vůbec nepoužívám :)

      Vymazat
  2. Ten toner má tak optimistickou barvu, že si ho snad objednám. Mám sušší pleť, mohl by mi vyhovovat. Glass skin efekt je úžasný!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no přesně, když se zamíchá, vypadá skoro jak džus. :D dík!

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.