RECENZE: Tonymoly Wonder Ceramide Mochi Toner


Chtěla jsem s recenzí obrovského toneru Tonymoly počkat až se opět pořádně obnoví prodej na ebay. No, už je to půl roku a půl toneru je pryč, takže asi nemá smysl dál čekat. Ceramide Mochi Toner jsem vybrala jako levnější alternativu japonských tonerů s ceramidy, například od značek Cezanne a Kikumasamune. Také se prodávají v 500 ml baleních a mají mléčnou texturu, jen korejská Tonymoly verze je podstatně levnější.

 

 

Vlastnosti produktu

Typ: toner, tonik // Velikost: 500 ml // Cena: cca 350 Kč

Kde koupit: cosmeticmarket2012*

 

Podle Tonymoly.us je Ceramide Mochi Toner zaměřený na podporu hydratační bariéry pleti a díky výhodnému balení jej můžete využít několika způsoby. Můžete ho na pleti navrstvit, udělat z něj DIY sheet masku nebo ho využít jako hydratační pleťový sprej. Prostě je ho tolik, že by se v něm dalo koupat, takže není důvod šetřit. Hustější mléčná textura se dobře nanáší a účinně hydratuje, abychom na konci měli pleť jemnou jako mochi. A teď mám chuť na mochi.

 

Koupila jsem ho v lednu od prodejce cosmeticmarket2012* a ti ho pořád prodávají, jenom se trochu zvýšila cena a přidalo se 140 Kč poštovné. Toner nabízí i pár jiných prodejců, ale ty vyzkoušené nemám, takže doporučuji tohoto. Najdete ho samozřejmě i na Jolse a podobných obchodech, jen poštovné bude vyšší. Tady je můj článek, kde najdete informace o nakupování k-beauty ze zahraničních obchodů.



Složení

Najeďte myší na složku pro krátkou vysvětlivku, více na INCIDecoder.

Hlavní hvězdou tu mají být ceramidy a na jejich účincích jsou založeny sliby produktu. Pro připomenutí, ceramidy jsou mastné voskovité lipidy, které tvoří voděodolnou bariéru na pleti, čímž jí pomáhají držet vodu a udržovat ji ve správném chodu. Jsou jak lepidlo a drží dohromady buňky naší kůže. Stárnutí oslabuje jejich produkci, takže je pleť sušší a vrásčitější, ale také může být dehydratovaná, drsnější nebo citlivá. Díky výzkumu se ví, že ceramidy fungují v kosmetice nejlépe, když je jich několik druhů v kombinaci s mastnými kyselinami a cholesterolem (The Beauty Brains). Přesně takovýto mix najdete v produktech mé oblíbené značky CeraVe, což je podle mě ten nejlepší a nejlevnější způsob, jak efektivně vyzkoušet ceramidy.


Na obalu se toner chlubí obsahem ceramidů "5000 ppb." Když si ale hodnotu ppb (parts per billion) převedete normálně na procenta, vyjde vám 0,005%. Ve složení je jen jeden druh, Ceramide NP (nebo také Ceramide 3), a jediný zdroj mastných kyselin je makadamový olej. Ačkoliv se ceramidy používají v desetinách procent, takto malé množství pouze jednoho typu ceramidu podle mě nebude příliš účinné. Škoda. Toner nabízí ještě několik hydratačních a zklidňujících složek, například kyselinu hyaluronovou a panthenol.


Textura a použití

Mochi Toner má příjemnou mléčnou konzistenci. Už jsem nechtěla další vodový toner, takže tohle byla dobrá volba. Nicméně není tak hustý jako například populární Klairs toner, který má takovou hutnou, lehce mazlavou texturu. Spíš naopak, po nanesení je Mochi Toner až skoro osvěžující a lehký, určitě by ho během zimy snesly i mastnější typy pleti. 

 

Snadno se nanáší a příjemně voní typickou Tonymoly kombinací citrónů a růžového dřeva. Často z něj dělám DIY sheet masku tím, že pořádně namočím korejské vatové tamponky a přiložím je na tváře a čelo. Vydrží to zhruba 10 minut a efekt je vcelku příjemný, taková rychlá hydratační vzpruha pro pleť. Když pocítím známky dehydratace, použiju dvě vrstvy toneru a hned se to zlepší.



Moje zkušenosti

Čistě podle složení se nejedná o žádný velký zázrak. Podíl ceramidů je na obalu chytře zveličený a nic zajímavějšího se neodehrává ani vevnitř. Za ty peníze se to taky dalo čekat. Nicméně nemůžu říct, že bych byla nespokojená. Mnohem raději bych znova koupila Mochi Toner, než předchozí Innisfree Green Tea Seed Skin nebo Benton Aloe BHA Skin Toner. Má příjemnější texturu, lépe se nanáší a hydratuje velice slušně. Dokonce se dobře vrství aniž by lepil a nechává na pleti hebký, zjemňující film pro slibovaný mochi efekt.

 

Není to žádná hydratační bomba pro ty nejsušší typy pleti, spíš sedí někde uprostřed mezi hutnými a vodovými tonery. Kdyby se Mochi Toner prodával v typickém množství 150 - 200 ml za stejných 350 Kč, pravděpodobně bych na základě složení ani neuvažovala o koupi. Jenže dostanete rovnou 500 ml slušného toneru, který sice neoslní inovativním složením s výtažkem z ocasu mořských panen, ale zároveň neurazí díky příjemné textuře, zjemňujícímu efektu a dobré hydrataci.


Závěr

Tonymoly Wonder Ceramide Mochi Toner žádné zázraky nepředvádí, nicméně je to velmi slušný toner navzdory neuvěřitelně nízké ceně. Nečekejte od něj slibované účinky ceramidů, na to je jich tam sakra málo. Pokud ale hledáte základní toner s mléčnou texturou, který se z pleti jen tak nevypaří a navíc dodává příjemný hebký film, tak výhodnější cenu budete hledat jen těžko.

4 komentáře

  1. Práve som narazil na tvoj blog a moc ma to tu baví! Čo sa týka produktu, tak sa mi moc páči to jednoduché balenie plus som sa aj niečo naučila, pretože som toho veľa ešte o ceramidoch nepočula.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé díky! :) Určitě mrkni na recenze CeraVe, kde jsem se o ceramidech rozepsala detailněj, ať se tu pořád neopakuju.

      Vymazat
  2. Přijde mi že značka Tonymoly je na pečující kosmetiku spíše slabší průměr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to rozhodně, ale zároveň má pak i nízkou cenu, že jo. Nemůže všechno stát 500 Kč+ a Tonymoly bylo alespoň původně mířeno spíše na teenagery.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.