RECENZE: Sind Beauty Lavender Dream Oil Cleanser


Dneska recenzuju čistící hydrofilní olej s velmi smíšeným původem. Tyto oleje pochází z asijské kosmetiky, ale značka Sind Beauty patří dánské youtuberce Sissel, která již několik let žije v Seoulu. Vývoj Sind Beauty se ovšem odehrává v německé laboratoři, takže kromě dalšího zahraničního vlivu je jejich kosmetika snadno dostupná i u nás. Sissel převážně tvoří vlogy o životě v Jižní Koreji a k-beauty videa, také pracuje jako modelka. Obecně jsem velmi skeptická vůči produktům od jakýchkoliv influencerů. Přece jen jejich osobnost na kameře nijak nevypovídá o schopnostech tvořit kvalitní produkty, nicméně koncept značky mi přišel dostatečně zajímavý, abych ji vyzkoušela.

 

 

Vlastnosti produktu

Typ: hydrofilní čistící olej // velikost: 150 ml // Cena: €18

Kde koupit: SindBeauty.com

 

Sind Beauty má momentálně v nabídce dva produkty, tento olej a Botanical Relief Oil, který budu také brzo recenzovat. Podobně jako menší k-beauty značky, Sissel vytvořila pro Sind jasný koncept: spojení přírodní kosmetiky s aromaterapií. Každý produkt obsahuje jeden hlavní esenciální olej, který mu dává typickou vůni, ale je obsažen ve velmi malém množství a tedy je bezpečný pro pleť. Více v sekci složení níže. Sind doporučuje, abychom si během aplikace pořádně přivoněli a získali i efekt aromaterapie, zatímco si odličujeme obličej.


Lavender Dream Oil je popsaný jako "hedvábný olej, který čistí jemně a bez vysoušení." Funguje jako klasický asijský olej, po kontaktu s vodou se promění na omyvatelnou emulzi. Odstraňuje makeup i nános špíny z pórů.



Složení

Najeďte myší pro krátké vysvětlení, více na INCIDecoder.

Produkt je založený na slunečnicovém oleji, což je výborná volba pro každý typ pleti a proto je to jeden z nejpopulárnějších olejů v kosmetice. Hydratuje, obsahuje spoustu mastných kyselin a neucpává póry (INCIDecoder). Další čistící oleje na této bázi jsou například korejský 2NDESIGN nebo "místní" Balea. Následuje látka tvořící emulzi a pak jsme zase u olejů. Šípkový olej mám moc ráda, v minulosti jsem ho používala samotný během zimy. Předposlední Tocopherol je vitamín E, má silné antioxidační účinky.

 

A teď zbývají dva esenciální oleje, levandulový a rozmarýnový. Zatímco šípkový olej je prokazatelně prospěšný pleti díky výborným hydratačním schopnostem, obsahu výživných mastných kyselin a vitamínů, esenciální oleje jsou trochu ošemetná kategorie. Jejich hlavní efekt je vůně, proto jsou v parfémech, svíčkách atp. Do kosmetiky se jich používá jen velmi, ale skutečně velmi mrňavé množství (setiny nebo tisíciny procenta), protože i kapka jde cítit na sto honů, určitě s tím máte zkušenost sami. Například slavný toner Klairs obsahuje hotový koktejl esenciálních olejů, což mu dává výraznou bylinkovou vůni, která mi osobně dost vadila.


Mají esenciální oleje pozitivní účinky na pleť? Spíš ne, můžu to rozebrat v článku zvlášť, ale ve zkratce je odpověď ne (Paula's Choice). Respektive, pokud některý z olejů má jisté benefity pro pleť, nestojí to za to. Jsou příliš dráždivé, příliš efektivně způsobují alergické reakce a dělají pleť citlivější. Tohle všechno je platné pro vysoké koncentrace esenciálních olejů, malá množství používaná v pleťové kosmetice by měla pouze produkt navonět. Sami musíte zjistit, jestli je vaše pleť schopná tolerovat toto množství nebo ne. Když jsem v pohodě používala toner Klairs, neměla jsem u sebe důvod čekat špatnou reakci.

 

Textura a použití

Olej je velmi příjemný, trochu hutnější, snadno se nanáší a roztírá na pleť. Vůbec nedrhne a po přidání vody je vzniklá emulze tak lehounká, že se olej s makeupem smyje téměr instantně. Když jsem během dne měla jen lehký makeup a nic na očích, ani už pak nečistím CeraVe emulzí pro double cleansing. Po umytí je pleť příjemná a hebká, bez vysoušení nebo podráždění očí.

 

Sind doporučuje během používání k oleji pořádně přivonět pro aromaterapeutický efekt. Po zkušenosti s olejem od Astrid, jehož vůně mi neskutečně dráždila oči a jen ze vzpomínky na něj se mi točí hlava, jsem se trochu bála dalšího vyvoněného oleje. Lavender Dream ale voní opravdu autenticky levandulově, což mám osobně velmi ráda. Pokud máte byť jen malinké výhrady vůči levanduli, rozhodně to nekupujte, protože jde cítit až dokud olej nesmyjete. Normálně nepraktikuju aromaterapii, nicméně přivonět si takhle každý večer k levandulím je docela příjemné. Pochybuju, že mi to uklidňuje mysl nebo přivodí lepší spánek, ale voní to pěkně.


1. olej nanesený na vzorky makeupu, převážně voděodolného 2. po vmasírování 3. masírování po přidání vody 4. umyto a osušeno


Moje zkušenosti

Vyzkoušela jsem několik olejů a musím říct, že není nic otravnějšího, než když se emulze drží na pleti i po třetím opláchnutí. S Lavender Dream olejem je čištění zcela bezmyšlenkovitá, rychlá záležitost, a už za to má u mě 10/10. Makeup rozpouští velmi dobře, ačkoliv se trochu musím soustředit, když použiju velmi odolné tekuté linky nebo řasenku, což je málokdy.


Za cenu zhruba 470 Kč bych raději dostala rovnou 200 ml oleje, aspoň že poštovné je zdarma a hned je to doma. V cenové kategorii 350 - 500 Kč se dá najít hromada dobrých čistících olejů (teda dalo by se, kdyby se nabídka k-beauty vrátila do fáze před pandemií), přesto bych Lavender Dream ráda koupila znova. Odličování s ním je tak snadné a bezstarostné, navíc se na něj večer skoro těším díky té vůni. Mám pocit, že jsem se kvůli němu začala odličovat dýl než předtím.


Nákup od nové malinké značky byl risk, ale podle mě se vyplatil. I když je to především marketing, bavilo mě sledovat, jak Sissel dělá pro svou značku skoro všechno sama včetně focení a designu. Nikdy mě nepřestane fascinovat, že design nálepek vytvořila v PowerPointu. A já se tu kvůli logu drbu s Illustratorem lol.

 

Závěr

Sind Beauty Lavender Dream Oil je vynikající čistící olej s autentickou vůni levandulového oleje. Kromě příjemné vůně skvěle odličuje, klouže po pleti a umývá se jedna báseň. Za takový zážitek jsem ochotná si připlatit, ačkoliv bych za tu cenu ocenila větší balení. Jsem moc ráda, že jsem Sind Beauty dala šanci, ačkoliv nejsem fanouškem aromaterapie ani esenciálních olejů v kosmetice.

2 komentáře

  1. Tak PowerPoint je mocný. Já v něm vytvořila svůj první poster na konferenci :D Před asi 5 lety teda... Osobně ale nedám dopustit na Malování. 8-) (na serioznější věci používám Inkscape, ale někdy člověk potřebuje jen něco super jednoduchého :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. wow tak to fakt čumím, mě by ani nenapadlo dělat něco takového ve photoshopu, evidentně jsem fakt podcenila funkce powerpointu :'D

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.