RECENZE: 2NDESIGN Cleansing Oil Pure & Fresh

Zase jsem byla v té debilní náladě, kdy mám chuť vyzkoušet nějakou korejskou novinku, kterou moc lidí nerecenzuje. Tak jsem se po dlouhé době přihlásila o PR na Jolse.com, můj nejoblíbenější k-beauty prodejce, že teda vyzkouším čistící olej od 2NDESIGN. V Koreji se neustále objevují nové kosmetické značky, tak doufám, že jednou takhle narazím na zlato.

Popis produktu

Velikost: 200 ml
Cena: cca 400 Kč (17,68 dolarů)
Odkud: Jolse.com (zasláno k recenzi)
Překlad z Jolse.com
Odstraní i silný makeup v jednom kroku. Není vodový, ale ani hutný. Instantně vytvoří emulzi, která po sobě nic nezanechá. Olej přírodního původu zaručuje úžasnou hydrataci. Všechny obsažené látky mají Green Grade od EWG (tzn. EWG je schvaluje jako bezpečné), nezpůsobují alergie a nejsou škodlivé. Hlavní složka je kvalitní slunečnicový olej, který obsahuje 85-90% olejové kyseliny a je odolnější vůči oxidaci než běžné slunečnicové oleje. Dále obsahuje jojobový olej pro mírnění mastnoty, makadamový pro hydrataci a anti-aging, šípkový pro vitamíny B, C, E a proti pigmentovým skvrnám, a bergamotový olej pro vůni a obranu pleti před škodlivým prostředím.
Olej je k dostání s černou nebo bílou pumpičkou. Popis je celkem klasický, akorát pár věcí je zvláštních. Zaprvé, bergamotový olej je esenciální vonný olej, takže je vyšší šance podráždění citlivé kůže. Samozřejmě je v minimálním množství, ale zbytečně vytváří riziko. Zadruhé, u ostatních olejů není nikde udané procento, takže není jisté, že budou mít slibované účinky.

Nicméně mě jednak zaujal moderní sleek design, a taky jsem chtěla vyzkoušet odličovací olej založený na slunečnicovém oleji. Moje předchozí zkušenost s Balea olejem z dmka byla dobrá, kdyby tam nebyl přidaný isopropyl myristate a neucpal mi póry.

Složení

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Isopropyl Palmitate, Ethylhexyl Palmitate, Sorbeth-30 Tetraoleate, Caprylic/Capric Triglyceride, Isohexadecane, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Water, Butylene Glycol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Juniperus Mexicana Oil
Analýza složek
Hlavní složky jsou slunečnicový olej a isopropyl palmitate, který je údajně ve vyšší koncentraci komedogenní, ale už jsem ho měla v produktech a bez problémů. Ethylhexyl palmitate se údajně použivá v koncentracích 2,5 - 5% jako změkčovadlo a pro lepší klouzání produktu po pleti. Tady už tedy procenta obsažených látek jdou rapidně dolů, což je škoda, protože se tu začnou objevovat slibované oleje plus nějaké navíc - pravděpodobně v naprosto nevýznamném množství. Pro vůni je tam přidaný ještě olej z pelargonie a esenciální cedrový olej.

Textura a použití

Textura je dost podobná běžnému slunečnicovému oleji, jen méně hustá. Taky je srovnatelná s olejem Balea, který má první dvě složky úplně stejné. Narozdíl od Balea, tenhle olej klouže po pleti mnohem líp a nevsakuje se, takže na celý obličej stačí jedna necelá pumpička. Zatímco průhledná flaška je z pevného plastu, pumpička působí levně a po použití se v ní drží zbytky oleje, takže se celá trochu umastí. Ale líbí se mi, že je zahnutá dolů a olej tak po zmáčknutí nevystřelí někam do neznáma, jako tomu je např. u oleje Astrid. Má středně silnou vůni, něco jako divný mix mezi kytkama a dřevem, což odpovídá použitým vonným olejům, ale naštěstí mi oči nedráždí.

Účinky

Olej příjemně klouže po pleti a po přidání vody vytvoří lehké mléko, které se snadno a rychle smývá. Obecně je co se použití týče velice pohodlný a bezproblémový - pokud nenosíte moc voděodolného makeupu. Nosím každý den voděodolný korektor a všimla jsem si, že se při smývání emulze trochu víc drží pod očima, takže je musím déle masírovat a víc oplachovat. Nikde jinde problém není. Naštěstí není nutné nějak drhnout, ale určitě to celý proces zbrzdí. Na fotce dole jsem to chtěla ukázat na voděodolných tekutých linkách od Etude House a byla to vážně dřina. Linka se rozpadala hrozně pomalu a musela jsem dost přitlačit. Samozřejmě jsem pro ukázku použila víc produktu než běžný člověk dá na oko, ale určitě se to projeví, obzvlášť v běžné kombinaci voděodolných linek a řasenky. V tom případě bych doporučila je odstranit dopředu nějakým odličovačem.

masírování olejem > emulze po přidání vody > o spoustu dřiny později
Co se týče zbytku slibů z popisku, tak olej nevysušuje ani nehydratuje. Když ho smyju, mám pleť v takovém balancovaném stavu, což mi stačí. Nečekám od odličovacího oleje hydrataci. Dobře smyje makeup, nenechá po sobě žádný film a nedráždí mi oči, takže moje základní požadavky splňuje. Pokud je váš základní požadavek snadné rozpuštění voděodolného očního makeupu, tenhle olej bych nezvažovala. Zbytek linky na fotce jsem šla odstranit japonským olejem Kose a ačkoliv s tím taky trochu zápasil, celkově byl mnohem rychlejší a nebylo nutné tolik tlačit. Taky olej Holika Holika je další lepší alternativa pro voděodolný makeup, která má ještě o 100 ml produktu víc.

Závěr

2NDESIGN First Cleansing Oil je slušný olej, který odstraní běžný makeup pohodlně a rychle. Je lehký, ale ne vodový, dobře klouže po pleti a snadno se smývá. Začne ovšem pokulhávat u voděodolného makeupu, kdy potřebuje víc času a úsilí než všechny ostatní oleje, které jsem recenzovala. Když si odmyslíte hromadu zbytečných přidaných olejů a 3 vonné oleje, ve výsledku je srovnatelný s olejem Balea za 69 Kč co se výkonu  a textury týče. Kdyby byl olej 2NDESIGN o víc jak polovinu levnější, nemám problém ho doporučit (pokud nenosíte voděodolný makeup). Bohužel, nedokážu obhájit vysokou cenu, když existuje tolik levnějších a lepších možností.

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.