Kde teď seženu korejskou kosmetiku?

 

Co si budem vykládat, karanténa je dlouhá a ačkoliv se u nás už začínají věci uvolňovat, sehnat k-beauty teď není úplně jednoduché. Takže jsem udělala dvě věci - projela weby, kde korejskou kosmetiku nakupuju normálně, a také jsem se podívala na českou k-beauty nabídku. 

*Affiliate odkaz.



Korejské e-shopy a ebay prodejci

UPDATE říjen 2020: No, šlo to pěkně do prdele. Co se týče informací v článku, tak se taky nic moc nezměnilo k lepšímu. Updatovala jsem co bylo třeba a článek by měl být aktuální. Některé obchody snížily poštovné na zhruba 200 Kč, některé naopak zdražili. Nejvýhodnější je teda brouzdat po ebay a doufat, že něco objevíte.

 

Tady je seznam e-shopů a seznam ebay prodejců, kde osobně nakupuju. Prošla jsem ty, které znám, takže pokud máte nějaký tip a vyzkoušeli jste ten obchod, napište do komentářů. Výsledkem je, že podobně jako u nás, největší problém je v doručení. Všechny obchody mají na hlavní stránce upozornění o opožděném odesílání balíků z důvodu menšího počtu zaměstnanců ve skladech. Korejská pošta a K-packet, nejlevnější způsoby doručení, jsou příliš přetížené. Problém je i ve sníženém letovém provozu. Většina e-shopů se tedy rozhodla buď kompletně zrušit doručování do ČR, nebo využívají expresní doručení DHL. Cena poštovného se tak pohybuje kolem 25 dolarů a výš.


Obchody, které doručují pouze s vysokým poštovným (200 - 600 Kč)


Říjen 2020: Když trochu prohledáte ebay, najdete pár obchodů s levným nebo žádným poštovným. Skoro žádný z nich neznám a často se to mění, takže těžko říct, musíte to prostě zkusit. Obchod patřící Wishtrendu, kr.cfactory*, má trochu navýšené ceny a podle vašich komentářů doručuje v pohodě. Já jsem zatím vyzkoušela jyoon-shop*, který má sice menší nabídku, ale taky bez problému a s poštovným zdarma.


RoseRoseShop.com a jejich ebay obchod* nedoručuje vůbec.



Korejská kosmetika v ČR

No takže co teď? Můžete zkusit nakoupit korejskou kosmetiku u nás. Doručení bude levné a nejspíš ještě ten samý týden, ale připlatíte na samotném produktu. Samozřejmě, nechat to sem dovézt něco stojí, ale i oficiální zástupci korejských značek ceny hodně navyšují.


České obchody, které mám vyzkoušené:

  • Notino.cz* - k mému naprostému šoku mají i značky jako Pyunkang Yul nebo Purito. Problém je, že hodně produktů je nedostupných a kdoví jaká je to pro ně priorita.
  • KoreanKosmetika.cz - s tímto obchodem dlouhodobě spolupracuju a píšu recenze na jejich produkty, najdete je všechny tady. Mají největší výběr mé nejoblíbenější značky COSRX, takže jsem za ně dvojnásob vděčná. Můžete využít kód NABI pro 10% slevu na celý nákup (nemám z toho provizi).
  • Missha.cz - spousta produktů nejen Missha, ale i sesterské značky A'Pieu. Pokud nenajdete co hledáte, ještě existuje Misshashop.cz, ale ten jsem nezkoušela.
  • Mizon.cz - docela malá nabídka Mizon, ale mají často slevy.
  • bb-cream.cz - tady si kupuju svůj nejoblíbenější BB krém. Pouze značka skin79.
  • Sephora.cz* - především luxusnější značky jako Laneige, Dr. Jart, belif a pár předražených blbin od TonyMoly. Osobně bych se nákupu k-beauty v Sephoře vyhýbala.
  • Douglas.cz - hlavně It's Skin a masky Mediheal. Mají všechny populární It's Skin Effector séra a viděla jsem je i s testery.
  • K-Shop - v Praze kousek od Náměstí Republiky je tenhle prťavý obchod s korejským jídlem. Když jsem tam byla loni, prodávali tam i COSRX. Kdyby to náhodou už neměli, tak si aspoň koupíte kimchi.

Ostatní:


Další možnost je samozřejmě najít nějaký evropský obchod s doručením do ČR. Na to jsem se nedívala, protože předpokládám, že ceny budou podobné jako u nás. U našich obchodů je fajn rychlé doručení, navíc můžete sledovat slevové akce a trochu srazit tu vyšší cenu.


K-beauty inspirované alternativy

Pokud se vám připlácet nechce, můžete zkusit k-beauty inspirovanou kosmetiku. Třeba odličovací olej si můžete vybrat v drogerii od Nivea, Balea, LVLY a dalších. L’Oréal Hydra Genius krémy jsou jejich verze lehkých k-beauty lotions. Největší problém jsou tonery, esence a séra. Jakoby-korejský toner se tu hledá velice těžko. Evropské pleťové vody jsou zaměřené hlavně na čištění, takže najít něco kvalitního bude výjimka. V takovém německém dmku normálně prodávají Benton, Missha a It's Skin, až se mi chce brečet z téhle nespravedlnosti.


DIY rádoby korejský toner: Pokud si fakt nechcete připlatit za tonery dostupné tady, mám pro vás celkem slušné řešení. Kupte nějakou tu pleťovou vodu, která se nejmíň tváří jako poloviční odličovač a nejlépe bez alkoholu. Ještě lepší budou hydratační spreje na obličej. Osobně bych vybírala něco jako Ziaja Jeju mlhovina (ikr i'm shook), Balea Aloe Vera sprej, Neutrogena Hydro Boost sprej*, Catrice Balance Hydro sprej*, Purity Vision růžová voda* nebo Revolution Niacinamide Esssence sprej. Buď část odlejte do menší sprejové flašky nebo do ní rovnou přidejte váš pleťový olej. Cokoliv co zrovna používáte. Já jsem použila The Ordinary 100% Squalane, ale můžete použít šípkový, arganový, jojobový, prostě co se vám hodí na obličej. Na 50 ml flašku na fotce jsem použila 4 celá kapátka oleje.



Nějaké sérum najdete všude, ale taky se to srovnat nedá se šnečími esencemi a zeleným čajem z ostrova Jeju. V tom případě doporučuju séra The Ordinary, které sice nejsou tak fancy, ale fungují. Můžete je koupit na oficiálním webu (doručení z Anglie) nebo na českém obchodě xobeauty.cz.


No, nedá se nic dělat. Doufám, že přečkáváte karanténu v pohodě. Je mi jasné, že kosmetika není teď ta nejdůležitější věc na světě, ale je dobré cítit se normálně a pořád mít radost z nového krému. Já třeba zrovna zkouším novou kyselinu. Jestli se máte z něčeho osypat, teď je ten správný čas.

Některé odkazy v článku jsou affiliate. Nejsem si zatím moc jistá jak a jestli to funguje, ale uvidíme. Zkouším to jako alternativu normálních škaredých reklam.

10 komentářů

  1. V pátek mi říkala paní na poště, že teď do ČR nic nejde poslat ani lodí a letadla už nějakou dobu z Koreji nelétají. No, snad se to zase brzo změní. Je škoda, že třeba Olive and Young neposílá do ČR (ale posílá do Německa, UK nebo Francie), protože na internetu mají často slevy a velký výběr.
    A teda koukám jak puk, že Notino nabízí Pyunkang Yul 😮 I když teda ne tu řadu na akné, která se teď nedá objednat ani v Koreji 😢

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, ach jo :/ jo olive young bych tu taky fakt chtěla. v Německu fakt mají velký výběr kdečeho a my nic :|

      Vymazat
    2. Trochu pochybuju, že k tomu kdy dojde. Jsme malý trh :(

      Vymazat
  2. V K Shop kosmetiku stále mají. AHA i BHA od Cosrx mám tam odtud :) Jen bacha. K Shop má i pobočku v Korunní a tam kosmetiku nevedou. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je super! na jiných pobočkách jsem u nich právě nebyla, takže dobré vědět. :)

      Vymazat
  3. Nuž tá rozdielna ponuka v DMkach to vždy plačem aj ja. Je to hrozné fakt a nikdy to nepochopím. Sem nič poriadne nedodávajú tak si to povedzme.

    OdpovědětVymazat
  4. Ja sa už neviem dočkať, kedy Yesstyle KONEČNE dropne to 25 dolárové poštovné do EÚ!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak kr.cfactory opravdu funguje. Poštovné zdarma, do týdne jsem to měla doma a přibalili spoustu vzorečků 🙂 Alespoň mi to zase rozšířilo obzory.

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.