MINI-RECENZE: Isntree krémy, séra a čistící gel

isntree recenze

Sešlo se mi tu pět produktů Isntree najednou a musím říct, že tahle korejská značka na mě dělá skvělý dojem. Za poslední tři roky nabrali značnou popularitu v Koreji i na internetu – vybrané produkty můžete snadno objevit i v českých obchodech s korejskou kosmetikou nebo na Notinu*. Tady vám chci přiblížit produkty, které jsem si buď koupila nebo se ke mě dostaly skrze spolupráci se Stylevana

Pro náhled textur jednotlivých produktů mrkněte na instagram Reel.


Využijte na Stylevana můj promo code INF10NABI pro slevu 10 % na celý nákup nebo 15 % při nákupu nad 48 €.

 

Isntree Hyaluronic Acid Aqua Gel Cream

Koupit na Stylevana | zhruba 400 Kč

Tenhle gelový krém jsem začala používat v létě 2021, takže mu stihli pozměnit obal. Je v něm už poslední třetina, protože jde o můj nejoblíbenější letní krém, ale jaksi nebyl čas na recenzi. Detailně jsem recenzovala jeho hutnější alternativu, Hyaluronic Acid Moist Cream, který jsem spotřebovala během zimy.

Oba krémy jsou naprosto vynikající. Aqua Gel Cream je samozřejmě lehčí, určený pro mastnou pleť. Skvěle hydratuje, ale na pleti nejde vůbec poznat. Nenechává žádný film, dokonale a rychle se vsákne, takže mi pleť zůstane příjemně svěží i během letního vedra. Hydratace se také nevypaří během dne, jako tomu bývá u některých gelů západních značek; tady skutečně drží celý den a vystačí i pro vysušenou pokožku na dovolené u moře, aniž by ji jakkoliv dráždil (i když se lehce spálíte).

S pěti typy kyseliny hyaluronové je to v podstatě Hada Labo Lotion v krému, a to nejde nechválit.

Isntree Onion Newpair Gel Cream

Koupit na Stylevana | zhruba 500 Kč

Jo, cibulový krém, ale nebojte – žádnou „vůni“ nemá. Obsahuje extrakt z červené cibule, ale naštěstí jsou tam i složky jako panthenol, allantoin, 3 typy kyseliny hyaluronové nebo niacinamide. Složení je celkem natřískané zajímavými ingrediencemi pro sjednocení tónu pokožky, zesvětlení jizev, hyperpigmentace i zlepšení červenání. 

Na první dojem působí jako nějaká mast, opravdu lehce mazlavý až mastný. Jenže stačí trochu rozetřít a vzejde z něj velmi příjemný gelový krém s vysokou mírou hydratace, která je dostatečně svěží i pro moji smíšenou pleť. Až později jsem si přečetla, že se doporučuje jej používat i jako cílenou péči, jen třeba na suché fleky nebo akné. 

Osobně ale zůstanu u aplikace na celý obličej; dodává totiž příjemný pocit komfortu, vyváženosti, i když třeba na svou rutinu pár dní kašlu. Když jsem spotřebovala COSRX AHA/BHA Daily krém, tohle mi přišlo jako opravdu rovnocenný nástupce. Mám jen obavy, že do pořádného vedra už bude na ráno trošku těžký, pokud tedy zrovna nebudu mít vysušenou nebo dehydratovanou pleť (např. po koupání v bazénu).

Isntree Green Tea Fresh Cleanser

Koupit na Stylevana | zhruba 300 Kč

Tento gel mi připomíná čajovou kosmetiku od Innisfree, kde taky máte sušené čajové drobky pro efekt. Pro mě sice nic nevymění CeraVe čistící emulzi, ale v jednom má Green Tea Fresh Cleanser určitě navrch: výborně hydratuje. 

Pokud máte jednodušší rutinu, pak by se vám určitě hodil. Po umytí nechává na pleti velmi příjemný hydratační film. Nechala jsem si ho ve sprše a naprosto zabraňuje typickému vysoušení pokožky po delším sprchování. Přitom nechává pleť svěží a čistou, navíc krásně jemně voní a stačí ho opravdu malinko. Přijde mi i praktický na cesty, obal na to má skvělý a při cestování si nikdy neberu velké množství kosmetiky, takže ocením více hydratační čištění.

Isntree Hyaluronic Acid Water Essence

Koupit na Stylevana | zhruba 400 Kč | Koupit na Notino* (starý obal)

Esenci ze stejné řady už mám ve zbrusu novém obalu. Zde je dokonce 8 typů kyseliny hyaluronové, což už mi přijde trochu zbytečné. Jednotlivé typy od sebe odlišuje velikost molekul; malé molekuly dobře proniknou do pokožky a hydratují zevnitř, větší molekuly lépe hydratují povrch. 

Tak či tak, jde o vynikající hyaluronové sérum. Konzistence je trochu hutnější, spíše gelová. Velmi rychle se vstřebá a zanechává hebký finish, ani trošku nelepí. Vydrží krásně hydratovat celý den, i když nechám zbytek rutiny chudší, a dobře balancuje moji smíšenou pleť. 

Tady je zkrátka vidět, že není hyaluron jako hyaluron. Populární hyaluronové sérum The Ordinary* má za 320 Kč lahvičku 60 ml a všichni to chválili, jak je to geniální, jak to má hodně kyseliny a jak je to levné. Přitom je to naprostá ulepená hrůza, která se navíc dost rychle vypaří. Toto sérum Isntree je za zhruba 400 Kč / 50 ml a rozdíl je neskutečný – jak v příjemnosti používání, tak ve výdrži hydratace a výsledném efektu.

Isntree Spot Saver Mugwort Ampoule

Koupit na Stylevana | zhruba 450 Kč

Na to, že Spot Saver sérum patří spíše ke dražším produktům v Isntree nabídce, mě moc neuchvátilo. Mělo by především zklidňovat podrážděnou pokožku a vsází na extrakty z pelyňku, které zpracovali nějakou novou metodou pro vyšší koncentrace účinných látek. 

To je sice zajímavé, ale efekt? Nic moc. S Purito Centella sérem, nebo vlastně jakýmkoliv centella sérem, to nejde srovnat. Za mě pupečník asijský jednoznačně vyhrává jako ta lepší přírodní složka proti červenání a podráždění pokožky.

Aplikace je ovšem příjemná, hydratace je lehounká a líbí se mi hlavně v ranní rutině. Jenže centella sérum mi skutečně pomáhalo k méně červenání přes den nebo k rychlému hojení zaníceného akné. Mugwort sérum proti červenání nepomáhalo vůbec, na akné jen trošku. Výhoda je, že vůbec neštípe, což citlivá pokožka rozhodně ocení. Jinak zklamání.

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.