RECENZE: The Inkey List Niacinamide Serum

inkey list niacinamide recenze

Niacinamide, to je moje. V kosmetice ho neustále vyhledávám, takže když jsem chtěla poprvé zkusit The Inkey List, vybrala jsem 10% Niacinamide Sérum.  

 

Vlastnosti produktu

Typ: sérum s niacinamidem // velikost: 30 ml // Cena: 200 Kč

Kde koupit: Cultbeauty.co.uk, další produkty Inkey List má i naše Sephora*


Lehké sérum s 10% niacinamidem a 1% kyselinu hyaluronovou. Ideální ke kontrole mastné pleti, zmírnění podráždění a snížení tvorby pupínků. Niacinamide také posiluje kožní bariéru a pomáhá zesvětlit pigmentové skvrny nebo jizvy po akné. Je to prostě perfektní vše-v-jednom pro problematickou pleť.


Inkey List se samozřejmě těžce podobá The Ordinary a tento produkt je jejich verze The Ordinary 10% Niacinamide + Zinc 1%, který jsem recenzovala už před několika lety. Ve zkratce bych řekla, že to sérum pomáhá na akné i mastnotu, slyšela jsem na něj chválu i od kamarádek. V mojí tehdejší rutině nemělo takovou šanci se předvést, protože v ní už byl 2% niacinamide z jiné kosmetiky – obojí fungovalo dost podobně, navzdory nižší koncentraci.


Složení

Najeďte myší na složku pro krátké vysvětlivky, více na INCIDecoder.

Mezi séry The Ordinary a Inkey List je velký rozdíl ve složení, překvapivě. Tady je srovnání složení obou produktů. Inkey List kromě niacinamidu obsahuje skvalan, allantoin, panthenol a nějaké extrakty navíc, zatímco The Ordinary má jen dvě hlavní složky a něco, co z nich udělá kosmetický produkt. Teoreticky by tedy Inkey sérum mělo lépe hydratovat a zklidňovat podrážděnou pokožku.

 

inkey list niacinamide recenze

Textura a použití

Teorie zní zajímavě, ale s praxí to jde z kopce. Textura je sama o sobě v pohodě, takový tekutý gel. Používání je ovšem strašné. Co si budeme vykládat, ten obal je škaredý. Jako nějaké levné cestovní flašky z aliexpressu, kam si odlijete trochu šamponu. Aby sérum rychleji teklo z obalu, musí se flaška trochu zmáčknout a špatně se kontroluje množství. Sérum pak zůstává v zaklapávacím vršku, kde tvoří nějaký podivný bílý film. Není to cute zážitek a sérum působí jako nějaký laboratorní vzorek, kterému se obal teprve vyrábí.

 

Samotné gelové sérum se snadno roztírá a dobře se vstřebává. Problém je, že jakmile se vstřebá, naprosto neuvěřitelně lepí. Částečně to asi bude problém niacinamidu, protože The Ordinary sérum na tom bylo podobně. Jenže tady je přidaná notoricky ulepená kyselina hyaluronová, takže výsledek je jako si plácat na obličej Herkules.

 

Moje zkušenosti

Zrovna zkouším gelovou verzi ISNTREE krému, která také obsahuje spoustu kyseliny hyaluronové, takže taky mírně lepí. Naštěstí se to docela rychle ztrácí a řekla bych, že to funguje jako podklad pod makeup. Recenze brzy. Nicméně, když pod tento ranní krém dám Inkey sérum, je to katastrofa. Takhle ulepený obličej od kosmetiky jsem neměla už roky. Obzvlášť v té vlně veder, co byla poslední dobou, to bylo opravdu nepříjemné. Pořád jsem měla pocit, že mám špinavý obličej a něco je k němu přilepené. Pokud máte v oblibě nějaké lehce lepkavé krémy, rozhodně pod ně toto sérum nedávejte.


inkey list niacinamide recenze

Fajn, tak jsem ho přestala používat ráno. Samozřejmě to nepříjemně lepí i večer, ale to už se dá přežít. Zaťala jsem zuby, řekla si je to niacinamide, ten funguje, a lepila dál. Nemůžu říct, že bych viděla výsledky. A to momentálně nemám v rutině nic s vysokým obsahem niacinamidu. Ano, je tam nějaká lehká hydratace, pro mastnější pleť dobré. To je naprosto všechno. Regulace kožního mazu nebo potlačení tvorby akné se nekonalo. Pravděpodobně je to i moje chyba, protože to lepení mě odrazuje od každodenního používání. Kvůli recenzi jsem to trpěla aspoň 4x týdně, ale logicky to zpomalilo možný efekt.

 

Na druhou stranu si teď říkám, že nemá smysl na sebe něco plácat a nesnášet každou vteřinu, protože to možná bude za měsíc mít výsledek. Podle mých zkušeností jsem ochotná říct, že The Ordinary sérum je lepší volbou, hlavně pokud máte mastnější pleť s akné. Inkey sérum na moje akné nepůsobilo vůbec nijak a nehydratuje natolik, abych jej aspoň považovala za dobré hydratační sérum. Pokud vás spíš zaujal aspekt séra o zmírnění podráždění, na to také existují lepší produkty, třeba Klairs sérum nebo COSRX Centella sérum.


Závěr

Inkey List Niacinamide sérum nebyla dobrá první zkušenost, bohužel. Chápu, že stejně jako u The Ordinary se cena snižuje ubíráním na pohodlí nebo vzhledu, ale silně ulepená textura a obal mi brání v častém používání – což je nakonec to hlavní, pokud chci od kosmetiky vidět výsledky. Tady jsem výsledky prostě neviděla, ani když jsem se se zaťatými zuby donutila k pravidelnému používání.

1 komentář

  1. Toto sérum mi vždy vyhodilo pri vyhľadávaní hocijakého Niacinamide séra, takže je určite skvelé vedieť, aj ako niekomu sedí v skutočnosti :) Ja momentálne používam Niacinamide od Catrice a bola som milo prekvapená, ako mojej pleti sadol, narozdiel od toho od The Ordinary :)

    Petra z FRENCHSTYLE | Sleduj ma aj na Instagrame

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.