RECENZE: Sind Beauty Botanical Relief Oil


Sind Beauty momentálně nabízí jenom dva produkty, tento olej a již recenzovaný Lavender Dream Cleansing Oil. Botanical Relief je pleťový olej, se kterým malinká značka dánské youtuberky Sissel začala. Rozhodla jsem recenzi oddalovat až doteď, abych se přesvědčila o jeho účincích, tak konečně můžeme jít na to.

 

Vlastnosti produktu

Typ: pleťový olej // velikost: 30 ml // Cena: €23

Kde koupit: SindBeauty.com

 

Botanical Relief olej slibuje "lehkou denní výživu pro pleť" s mixem olejů, které zklidňují a hydratují pleť. Přidaná dřevitá vůně cypřiše a cedrového dřeva má aromaterapeutický efekt: "relaxuje mysl" a "dodává energii." 

 

Můj názor na tuto kombinaci skincare a esenciálních olejů pro aromaterapii jsem více rozvedla v předchozí recenzi Sind Beauty čistícího oleje. Ve zkratce, osobně nepraktikuju aromaterapii ani nevyhledávám esenciální oleje v kosmetice. Vysoké riziko podráždění nebo alergické reakce rozhodně nestojí za potenciální - a jen velmi malý - přínos pro pleť. Zároveň ale vím, že se v kosmetice používají pouze v setinách nebo tisícinách procenta, takže se tím riziko snižuje a zbývá pouze vonný efekt. Nicméně, lidé s citlivou pletí by si měli dát pozor, protože pro některé je i takto malé množství problémové.


Sind Beauty olej má tedy vyživovat pleť, ale také pozitivně působit na akné. Přiznám se, že jsem byla okamžitě skeptická. Protože značka využívá esenciální oleje, měla jsem obavy, aby právě esenciálním olejům nebylo připsáno až moc zásluhy jako nějakému "léku" na akné. Naštěstí na jejich webu takto silné výrazy nenajdete, protože kdyby tam byly, tak to rozhodně nekoupím.



Složení

Najeďte myší na složku pro krátké vysvětlení, více na INCIDecoder.

Největší podíl ve složení má pupalkový olej, který je dobrým zdrojem kyseliny linolové. Tato kyselina často chybí právě aknózní pleti, takže její aplikace by mohla zmírnit tvorbu akné (LabMuffin). Dokonce má mít regenerační a hojivý účinek. Lničkový olej, druhý na seznamu, má podobné vlastnosti a navíc je protizánětlivý. Třetí je olej z malinových semínek, který také slibuje regenerační efekt díky vysokému obsahu vitamínů A a E (Healthline). Poslední méně známý olej je z kamélie, a ten účinně vyživuje pleť i dodává další dávku vitamínu E. Jojobový a konopný olej je už známý všem. Zbývají jen vonné látky v podobě esenciálních olejů z cedrového dřeva, cypřiše a pelargonie.


Textura a použití

Většina použitých olejů má velmi lehkou texturu, což se odráží na tomto výsledném mixu. Celkově připomíná skvalan, který je vlastně obsažený v oleji z kamélie, jen o malinko hustší. Nanáším tři kapky na prsty, promnu ruce a vklepu olej do pleti. Ráda dávám svým pleťovým olejům chvilku na vstřebání než nanesu krém, ačkoliv to nic nemění na jejich mastném filmu.


 

Moje zkušenosti

Můj předchozí nejoblíbenější olej byl The Ordinary "B" Oil. Texturou je na Sind olej velmi podobný a důvod, proč jsem si ho tak oblíbila, je že jako první pleťový olej dělal i něco víc, než jen promastil kůži. Umí rozzářit pleť jako nějaké sérum; druhý den ráno vždy vypadala lesklejší, zdravější a hladší. Vynikal i příznivou cenou, akorát voněl jako nějaký odvar babky kořenářky.


Zatímco efekty "B" oleje jsou víceméně subjektivní dojmy, u oleje Botanical Relief musím uznat, že mi pomáhá předejít tvorbě nového akné. Samozřejmě na to mám i jiné pomocníky, především 7% AHA od The Ordinary. Jenže už mám olej velmi dlouho, takže jsem vyzkoušela pravidelné používání AHA bez oleje vs AHA s olejem, a jednoznačně je to lepší s olejem. Moje pleť je zkrátka aknózní, nic úplně nezastaví tvorbu pupínků, ale ty co se mi dělají s AHA a Botanical Relief olejem v rutině jsou skoro zanedbatelné. A to pořád nosím makeup, pořád mám všude roušku a neustále se zmítám v existenciální krizi. Dokonce před menstruací, kdy se hormonální akné vždycky začne hlásit o slovo, se objeví jen sem tam něco malinkého, co zmizí téměř samo (zatímco v minulosti se jednalo sice jen o pár, ale za to pár velkých a zanícených hajzlíků).

 

 

Mezi méně fascinující, ale přesto podstatné pozitiva, musím ještě přidat lehkost. "B" olej nešel používat moc často, aniž by se mi pak nemastila pleť během dne. Ani Sind olej nepoužívám každý den, spíš skoro každý, pravděpodobně 5x týdně - to je podstatné zlepšení. Dřevitá vůně je pro mě taky bonus. Běžně si ji s kosmetikou nespojuju, častější jsou spíše květinové nebo citrusové vůně. Opět musím varovat, že pokud vám nesedí voňavá kosmetika nebo vám silné vůně vadí, tohle nedáte. Mně to přijde příjemnější než některé umělé parfémy, ale to už záleží na osobních preferencích. Hlavní je, že mi to nedráždí ani pleť, ani oči. 

 

Kdybych se měla rozhodnout, jestli koupit znova "B" olej nebo Botanical Relief, vyberu si Botanical Relief. Příjemné vůně a estetický design vždycky chyběly u The Ordinary, aby se za tu jednoduchost mohla platit nízká cena. Vzhledem k tomu, že oleje spotřebovávám velmi pomalým tempem, možná raději připlatím za olej, který má zcela viditelný efekt na tvorbu akné, než za olej, se kterým jen subjektivně vnímám zdravější vzhled pleti. Po téhle zkušenosti budu rozhodně vyhledávat oleje s vysokým obsahem kyseliny linolové, případně tohle prostě koupím znova. Jedna jediná věc, která mě nutí trochu váhat, je právě cena.


Závěr

Sind Beauty Botanical Relief Oil je lehký hydratační olej, který kombinuje výživné oleje s oleji vhodnými pro aknózní pleť. V kombinaci s pravidelným používáním AHA kyseliny mi viditelně zmírňuje tvorbu akné, ačkoliv AHA na tom má pořád největší zásluhu. Navíc vyživuje dobře i s lehkou texturou, čímž se hodí pro mastnější pleť. Můj typ pleti mi pro Botanical Relief olej přijde nejvhodnější - smíšená nebo mastnější se sklonem k akné a dehydrataci. Pokud vaše pleť ustojí esenciální oleje a dřevité aroma, určitě stojí za vyzkoušení.

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.