RECENZE: Etude House Soon Jung Hydro Barrier Cream


Ptala jsem se vás na instagramu, jestli teď už skoro spotřebovaný krém Etude House stojí za detailní recenzi. Proč? V současné době je pěkně blbě dostupný. Na ebay je jen pár prodejců a většina má docela vysoké poštovné, otestované mám jen iamlove-shop a beauty2lounge. Pokud zrovna máte v plánu udělat nějakou větší výhodnější objednávku, tak tady je recenze na krém.

 

Vlastnosti produktu

Typ: hydratační krém // velikost: 75 ml // Cena: cca 400 Kč

Kde koupit: ebay, Jolse

 

Řada Soon Jung patří už od vydání k nejúspěšnějším skincare počinům značky Etude House, která se vždycky zaměřovala spíše na makeup. Hlavní pointa Soon Jung kosmetiky je co nejjemnější složení, vhodné pro velmi citlivou pleť, se zklidňujícími a hojivými složkami. Využívají kombinaci panthenolu (vitamín B5) a madecassosidu skrz všechny produkty, pro zklidňující efekt a posílení pleťové bariéry. Celá řada je navíc hypoalergenní, má nízké pH a neměla by ucpávat póry (Etude.com).


Hydro Barrier Cream je poměrně lehký gelový krém plný jemných hydratačních složek. Měl by zmírňovat podráždění, červenání, a nechávat hydratační film, který zabrání vysoušení pleti přes noc. Existuje mnohem hutnější varianta, 2x Barrier Cream Intensive, pro velmi suchou citlivou pleť. Mají také několik hojivých Cica balzámů, toner, čistící produkty a mnoho dalšího.

 

Složení

Najeďte myší na složku pro krátké vysvětlení, více na INCIDecoder.

Hydro Barrier krém si zakládá na vysokém podílu hydratačních složek. Uvádí 10% glycerinu a 10% panthenolu, což podle mě fakt stojí za to. Běžné krémy s panthenolem, které najdete v lékárně na hojení sluncem spálené pokožky, obsahují 7 - 10%. Sami už jste pravděpodobně zažili, jak dobře to funguje. Takže nepochybuji, že pokožka podrážděná sluncem nebo znečištěným prostředím tento krém skutečně ocení. Obsaženy jsou i další zklidňující nebo hydratační složky, jako právě madecassoside (aktivní látka z extraktu rostliny centella asiatica), vitamín E, allantoin nebo extrakt zeleného čaje.

 

Textura a použití

Ačkoliv si korejské gelové krémy většinou spojuju s létem a mastnější pletí, tenhle krém spojuje gelovou texturu s velmi slušnou hydratací. Na dotek je takový mokrý, jakoby sotva držel pohromadě a rozpouštěl se. Naštěstí to nijak nebrzdí nanášení, navíc je v obalu přiložená špachtlička, aby se člověk nemusel hrabat na dně vysokého kelímku. Při roztírání má velmi osvěžující efekt. Vstřebává se poměrně dlouho a ne úplně, což je vlastně záměrné. Na pleti zůstává lehký, příjemný hydratační film. Zezačátku trochu lepí, ale pak nechává pleť hezky jemnou. Nevoní prakticky nijak.

 


Moje zkušenosti

Jako obvykle smekám před korejskou kosmetikou, protože neustále vytváří nové textury, aby si každý přišel na své. Hutné noční krémy mi nevadí, ale nechci je používat každý den, jinak se budu neuvěřitelně mastit. Tady se propojuje moderní lehká textura s hydratační bariérou, která i mně vystačí na zimní krém. Jenom když se prudce změní počasí, nebo trávím ten den moc času venku, nanesu Hydro Barrier Cream a na něj CeraVe krém, ale jenom na sušší tváře. Občas se mi právě stalo, že jsem se probudila trochu vysušená kolem úst a tváří. Proto bych Etude House krém směřovala spíše na normální až smíšenou pleť, než na tu nejsušší.


Běžně nemívám problém s červenáním nebo podrážděním, nicméně nošení roušek delší dobu či silné mrazy se na pleti trochu projevily. Krém pak působí neskutečně příjemně, až chladivě, na podrážděná místa. A to včetně zaníceného akné. Neřekla bych, že zrovna na červené akné má nějaký intenzivní účinek, každopádně tomu neškodí. Celkově je na pleti velmi pohodlný. Když jsem celý den doma, někdy ho nanesu i ráno. Jediná věc, která se mi úplně nezamlouvá je, že se hůř vrství. Občas ho omylem plácnu na pleť trochu moc a horko těžko se ho snažím vmasírovat. Vodová textura se začne rozpouštět, příliš klouže a nechce se vstřebat. Takže někdy stojím u zrcadla jak blbec a roztírám klouzavý krém několik minut.

 


Než jsem se dostala k recenzi, stihla jsem krém ze dvou třetin spotřebovat, ačkoliv jsem ho otevřela teprve v červenci. Tohle je na mě celkem rychlé tempo. Při nanášení s ním totiž moc nešetřím, ale když máte takhle velké balení, ani to není nutné. Tipla bych, že tak ten rok vydrží. Koupila bych ho znova? Ve zkratce, ano. Dlouhá verze je, že ho budu mít v záloze pro případy, kdy bude moje pleť nějak přecitlivělá. Instantně po vypotřebování ho ale kupovat nebudu, na to mám až moc plný wishlist jiných krémů se šneky, zeleným čajem či odvarem z lučního kvítí. Pokud ale vůbec nestojíte o fancy krémy, protože máte velice citlivou pleť, která reaguje špatně na kde co, pak určitě nemůžu jinak než doporučit Hydro Barrier Cream.


Závěr

Etude House Soon Jung Hydro Barrier Cream je velice příjemný hydratační krém pro normální a smíšenou pleť se sklony k podráždění. Umí dobře zklidnit červenání a tvoří hydratační film, který zjemňuje pleť a zabraňuje vysoušení přes noc. Během letošní tvrdé zimy občas nestačí a musím ho večer doplnit hutnějším krémem. Celkově je velmi pohodlný na pleti. Dokonce je ho velké balení za relativně slušnou cenu, takže vůbec neváhám s doporučením.

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.