RECENZE: CeraVe Hydratační krém

 

Když jsem někdy před 5 lety prohledávala /r/skincareaddiction a snažila se něco naučit o péči o pleť, modrý krém "CeraVe in the tub" byl doslova v každém třetím postu (teď je v každém čtvrtém). Všichni ho doporučovali horem spodem jako nejlepší krém pro kohokoliv, ale obzvlášť pro začátečníky a lidi co chcou ušetřit. Od té doby kosmetická godzilla L'Oréal stihla CeraVe koupit, and here we are now. Podle mě se jedná o slušnou alternativu klasického modrého Nivea krému.



Popis produktu

Velikost: 177 ml 

Cena: cca 260 Kč  

Odkud: kamenná lékárna Benu

Pro suchou až velmi suchou pokožku. Vyvinuto s dermatology. CeraVe Hydratační krém hydratuje a pomáhá obnovit ochrannou kožní bariéru na obličeji a těle. Obsahuje 3 typy esenciálních ceramidů a kyselinu hyaluronovou. Bez parfemace. Nekomedogenní. Hypoalergenní. S technologií MVE pro postupné uvolňování aktivních látek a celodenní hydrataci pokožky. Aplikujte dle potřeby. Vyhněte se očnímu okolí. Vhodné pro dospělé i děti. (z CeraVe.cz)

 

Pointa všech CeraVe produktů je přítomnost 3 typů ceramidů pro údržbu a obnovu kožní bariéry. Navíc nejsou vycpané zbytečnými výtažky nebo oleji, a prodávájí se za dobré ceny v obrovském množství. S CeraVe čistící pěnou jsem pořád velice spokojená, a překvapivě dobré je i CeraVe hydratční mléko.
Tuba má neuvěřitelných 177 ml. Popravdě bych nejradší měla i 50 ml verzi, kterou mají na Notinu, ale koupila jsem ho z nouze když jsem šla kolem lékárny a tam nebyla. Asi jsem v něj měla takovou důvěru, že mě mozek donutil jít rovnou do 177 ml. Nevím jak moc praktické to bude, až krém začne docházet, ale uvidíme. 

 

 

Složení

AQUA/WATER, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CETYL ALCOHOL, CETEARETH-20, PETROLATUM, DIMETHICONE, PHENOXYETHANOL, BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE, POTASSIUM PHOSPHATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SODIUM LAUROYL LACTYLATE, DISODIUM EDTA, DIPOTASSIUM PHOSPHATE, CERAMIDE NP, CERAMIDE AP, PHYTOSPHINGOSINE, CHOLESTEROL, XANTHAN GUM, CARBOMER, SODIUM HYALURONATE, TOCOPHEROL, CERAMIDE EOP.

Už jsem o ceramidech mluvila v recenzi pěnivého gelu, ale pro připomenutí: Ceramidy jsou mastné voskovité lipidy, které tvoří takovou voděodolnou bariéru na pleti, čímž jí pomáhají držet vodu a udržovat ji ve správném chodu. Jsou jak lepidlo a drží dohromady buňky naší kůže. Stárnutí oslabuje jejich produkci, takže je pleť sušší a vrásčitější, ale také může být dehydratovaná, drsnější nebo citlivá.
Pro detaily doporučuju přečíst tento článek od the Beauty Brains. Zdá se, že ceramidy fungují nejlépe (jdou nejvíc do hloubky a hydratují zevnitř stejně jako ty v naší pleti) když se zkombinují s mastnými kyselinami a cholesterolem. V tomhle krému najdete obojí, ale neví se, v jakém poměru.
Kromě ceramidů je v krému i vazelína a dimethicone, účinné známé látky, které výborně drží vodu v pleti. 

 


 

Textura a použití

Hutný a pevný bílý krém. Při roztírání působí trochu vodověj, takže se snadno nanáší. Je trochu podobný na modrou Niveu co se textury týče, jenže není tak mastný ani těžký na pleti. Fakt jsem byla až v šoku, že hardcore krém určený pro "suchou až velmi suchou pleť" je takhle příjemný a ani trochu nepřipomíná nějakou upatlanou mastičku. Pleť je pak hydratovaná a velice jemná. Krém se dokonce dá výborně vrstvit. Ze začátku jsem s ním byla opatrná, protože well jako nemám normálně suchou pleť ok, ale pak za půl hodiny jsem přidala další vrstvu naprosto bez problémů - žádné lepení nebo mastnota. Jestli máte hodně suchou pleť a svoje množství krému neměříte na velikost hrášku ale kaštanu, pořád by to mělo být v pohodě. Taky se dobře nanáší na olej. 

 

 

Účinky

Znáte to, když si nehtem přejedete po kůži a začnou vám z ní sněžit suché šupiny? Yeah. Na to jsem tenhle krém koupila, a do týdne byl pokoj. Jenom teda mám normálně smíšenou pleť, jen přes zimu trochu blbne, takže ho používám jenom večer. I když na sebe krém plácnu v množství, které by pravědpodobně namazalo celé předloktí, tak nemám další den problém s mastným čelem. Ne že by bylo nutné se takhle překrémovat, aby to něco dělalo. Množství záleží na vaší pleti. Já to vlastně zas tak nepotřebuju, ale to šíleně velké balení k tomu úplně vybízí. 


Z toho bych řekla, že krém je vhodný pro každého, kdo nemá dostatečně promaštěnou pleť a dělají se mu šupinky. To je určitě přesnější než jenom "suchá pleť", kterou já obecně nemám. Můj problém byl jenom na čele, a nakonec se v tom krému přes noc marinuju. Ten jemný hydratační film co se vytvoří po nanešení vydrží perfektně celou noc. Ráno když se oplachuju vodou, je opravdu ještě poznat (záleží na množství ofc).  


Navíc se dá použít i na tělo, a obecně má stejné univerzální využití jako modrá Nivea - až na to, že je skoro ve všech ohledech lepší. Stejně jako Nivea je k dostání v obrovském balení a jde využít na obličej, tělo, i ruce. Nivea má tu svoji typickou brutální vůni a CeraVe je bez parfemace, ale to nevadí každému. Nivea je mastná jak prase a CeraVe dokáže promastit kůži i bez olejů. Nivea je hrozně těžká na pleti i v malém množství a CeraVe jde navrstvit podle vašich potřeb bez pocitu, že mám masku. Jednoduše řečeno, modrou Niveu u mě už nikdo neuvidí, ačkoliv má navrch co se týče ceny. 


Závěr

CeraVe hydratační krém na mě roky čuměl z shitpostů na /r/skincareaddiction, takže jsem byla skoro ráda, že mám letos tak vysušenou pleť a můžu ho koupit. Suchých šupinek mě zbavil do týdne, ale i na zbytek obličeje má výborný efekt. Zmírnil moji dehydrataci, dělá mi jemnější pleť a vydrží celou noc - líp než některé korejské sleeping packy. Moje pleť teď už není tak náchylná na nepříjemné zimní počasí, a jestli mi tahle gigantická tuba někdy dojde, tak poběžím pro další. Podle mě se jedná o stejně univerzální krém jakým je modrá Nivea, ale s mnohem příjemnější texturou a bez vůně.

16 komentářů

  1. Jak rychle se ten krém vsakuje? Dojíždím teď modrý Nivea krém a nějaké tělové máslo a potřebuji něco dostatečně hydratačního na tělo (teď v zimě mám šupinky všude kromě obličeje), ale ráda bych, abych po namazání nemusela čekat celou věčnost, než se můžu obléct. Stejně mám potom u Nivea krému pocit, že se otře do oblečení :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Překvapivě rychle, schválně jsem si s tím teď šla namazat lýtka a tak do ani ne dvou minut mi přišlo, že je na 100% bezpečné se obléct. Já na to teda kašlu a oblékám se skoro hned, ale zase používám na tělo docela malé množství.

      Vymazat
    2. Koupila jsem si malinkatou verzi a zatím super. Tak díky za recenzi :-)

      Vymazat
  2. Tahle značka mě už nějakou dobu zajímá. Několikrát jsem ji zahlídla a nenašla snad jedinou špatnou recenzí. A je fakt, že přesně situaci se sněžením šupinek teď zažíváme furt :D Tak si udělám ještě nějaký přehled a něco taky zkusím :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo jo, zima je peklo :D fakt si myslím, že se jedná o slušnou kosmetiku takže jedině doporučuju.

      Vymazat
  3. Tenhle krém jsem si zamilovala hned od prvního použití a po druhé jsem si koupila to největší balení. Před cerave krémem jsem používala NMF od TO a svou konsistencí a finishem jsou skoro stejný podle mého. A právě NMF je taky láska, ale Cerave je přeci jen pro mně dostupnější, takže jsem se k NMF už asi vracet nebudu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NMF je takhle podobné jo? huh, jsem právě vždycky přemýšlela jaké to je, ale jestli je to skoro stejné tak zůstávám rozhodně u cerave. :D

      Vymazat
  4. Po dlouhý době jsem konečně koupila a jsem moc spokojená. V kombinaci s čistící emulzí naprostej top za super cenu. Dík! <3

    OdpovědětVymazat
  5. Tento krém je fajn ve všech ohledech, kromě toho, že mě na pleti štípe. Nevím, jakou složkou to může být, ale pěkně mě to štve, protože jsem si koupila to největší možné balení ��

    OdpovědětVymazat
  6. Přečetla jsem si téměř jen samou chválu a souhlasím, že je krém příjemný, rychle se vstřebá a pomáhá vysušeného pleti. Ale po několika dnech používání mě svědí pleť. A to nejen po tomto krému, ale i po dalších Cerave výrobcích.

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.