RECENZE: The Ordinary "B" Oil


Popis produktu

Velikost: 30 ml

Cena: 9.20 € (cca 230 Kč)

Odkud: TheOrdinary.com


"B" Oil je směs několika olejů a extraktu z mikrořas, což by dohromady mělo pleť rozjasnit, mít antioxidační účinky, pomoct při podráždění a obecně udržet pleť zdravou. (Přeložila jsem to dost volně, protože jejich popisky začínají mít pěkně otravný slovník. "Help balance pro-irritant mediators" jfc) Největší díl olejové směsi zabírá squalane (skvalan), který jsem od nich vyzkoušela i ve 100% verzi, recenze tady.


Složení

Caprylic/Capric Triglyceride, Squalane, Crambe Abyssinica Seed Oil (katrán etiopský), Bisabolol (heřmánek), Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojoba), Ethylhexyl Stearate, Isochrysis Galbana Extract (mikrořasa), Adansonia Digitata Seed Oil (baobab), Argania Spinosa Kernel Oil, Borago Officinalis Seed Oil (brutnák), Rosa Canina Seed Oil (šípková růže), Sclerocarya Birrea Seed Oil (marula), Oenocarpus Bataua Fruit Oil, Plukenetia Volubilis Seed Oil (inca inchi), Bertholletia Excelsa Seed Oil (para ořechy), Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit Extract, Hydroxymethoxyphenyl Decanone, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (rozmarýn), Tocopherol (Skincarisma analýza)

Capric Triglyceride je moje nejoblíbenější složka v krémech, trochu detailněji jsem ji popsala v recenzi The Ordinary NMF krému. Teď ale k těm olejům, kterých je tu opravdu požehnaně a navíc ze zdrojů, o kterých jsem nikdy neslyšela, takže pro naše pohodlí jsem přidala příslušné názvy rostlin do složení. Některé určitě znáte - bisabolol z heřmánku, jojobový, arganový, marulový a šípkový olej.


Olej z katránu má podobné vlastnosti jako jojobový. Olej z baobabu je údajně multifunkční a dobrý i na vlasy, ale nemůžu najít žádný super důvěryhodný zdroj, stejně jako u oleje ze semen brutnáku, který se u nás používá jako léčivá rostlina. Inca Inchi je rostlina z Jižní Ameriky a její semínka jsou bohatá na alpha-linolovou kyselinu, podobně jako šípkový olej, což by mělo mít antioxidační účinky. Brazilské para ořechy jsou zase plné vitamínů a bataua olej je ze semínek amazonské palmy s údajně dobrými účinky na vlasy.


Co se týče extraktu mikrořas, je velice těžké najít nějaké zdroje o tomto konkrétním druhu kromě těch pár odkazů na wiki. Obecně na řasy v kosmetice neexistuje takové množství výzkumu, aby se jasně mohlo říct jo, tohle funguje, ačkoliv dosavadní výsledky vypadají slibně. The Ordinary používá řasy i ve svém hyaluronovém hydratačním séru, které jsem recenzovala předloni, což mi přišlo jako dobrá alternativa klasických hydratačních sér.


Textura a použití

Díky "vysoké koncentraci mikrořas" má olej nazelenalou barvu a bylinkovou vůni. Je jen o malinko hustější než čistý squalane, ale pořád je stejně lehký na pleti. Většinou koncem kapátka ťuknu o tři prsty a pak vklepu do pleti před nočním krémem. Naštěstí tu nemusím být tak opatrná jako u hustějších olejů a když množství přeženu, moje smíšená pleť se z toho nezblázní. Mezi olejem a krémem většinou počkám tak minutku nebo dýl podle množství, ať se trochu vpije než na něj něco dám. Nejradši nanesu olej, nastříkám na obličej toner ve spreji a až to celé zaschne nanesu krém.


Účinky

Moje požadavky na pleťový olej jsou aby hlavně nebyl těžký a šel použít častěj, což třeba u šípkového nešlo, a abych druhý den měla opravdu pružnou vyživenou pleť. Nejenom že "B" Oil tohle splňuje, on navíc skutečně rozjasňuje pleť a dodává takový jemný zdravý lesk. Šlo by to přirovnat k COSRX Galactomyces esenci, jenže ta zároveň zesvětluje jizvy a fleky, což tenle olej nedělá. Spíš s ním pleť prostě vypadá zdravěj. Hydratovaná pleť bude samozřejmě vždycky vypadat líp - hladší, pružnější, jemnější, ale ten olej ještě dodá ten jemný lesk jak z reklamy. Dokonce mi to přijde tak znatelné, že celou zimu tahám "B" Oil s sebou na cesty a nechám ostatní rozjasňující kosmetiku doma (jako právě COSRX esenci nebo Iunik sérum), pokud se zrovna nepotýkám s hojením jizev po akné.

Nejsem schopná určit co přesně v tomto oleji má takový efekt, opravdu je přecpané složkami. Samotný squalane takhle určitě nepůsobil, šípkový olej zase byl moc hustý a nešel používat tak často. Nevím, v tomhle oleji se sešlo něco co pro mě naprosto funguje. Sice to pořád není na každodenní používání, pak se mi mastí čelo, ale každý druhý den to jde bez problému.


Závěr

The Ordinary "B" Oil kombinuje oleje z rostlin o kterých jsem v životě neslyšela, ale ať už jsou to ty oleje nebo mikrořasy, něco v něm funguje sakra dobře. Kromě výhod plynoucích z dobré hydratace - hladší, pružnější pleť - dodává znatelný zdravý lesklý vzhled. Není těžký a pro normální až sušší smíšenou pleť se hodí skvěle. Vždycky když ho používám pravidelně, moje pleť tak nějak všeobecně vypadá zdravěj, takže s ním velice často cestuju. Navíc je za dobrou cenu, takže za mě super, 10/10.

2 komentáře

  1. Ahoj, díky za tip! Brousím pořád na tvůj instagram, jestli bude nový článek, tak mě potěšil :) Měj se hezky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aw není zač, to jsem ráda :) teď jak byly zkoušky jsem fakt nestíhala tak doufám že to teď bude lepší s novýma článkama :D měj se!

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.