RECENZE: iUNIK Propolis Vitamin Synergy Serum

Popis produktu

Velikost: 50 ml
Cena: 320 Kč
Odkud: roseroseau ebay* (RoseRoseShop), nebo iamlove-shop*

Obsahuje 70% extraktu z propolisu (včelí tmel) a 12% extraktu z plodů rakytníku. Díky propolisu a extraktu z pupečníku zklidňuje a hojí podrážděnou pleť. Vitamín C, niacinamide a adenosine dále pomáhají pleť rozjasnit (detailní popis od výrobce).

Zase jednou jsem neměla žádné zajímavé sérum a nějak jsem skončila u IUNIK, které mělo na k-beauty instagramu velkou PR kampaň a pozitivní recenze se hrnuly ze všech stran. Už z toho jsem byla skeptická, ale nakonec mě přesvědčila cena/velikost produktu. A kosmetika s medem, propolisem apod. je u mě vždycky vítaná. IUNIK je relativně nová přírodní značka na korejském trhu, a její poslání je určitě atraktivní. Mají zatím malou nabídku, ale už teď mě zaujalo jejich šnečí sérum nebo propolisový krém.


Složení

Propolis Extract (70%), Hippophae Rhamnoides Fruit Extract (12%), Water, Butylene Glycol, Glycerin, Methylpropanediol, Niacinamide, Dipropylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Rosa Damascena Flower Water, Sodium Hyaluronate, Betaine, Glycosyl Trehalose, Honey Extract, Beta-Glucan, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Allantoin, Carbomer, Arginine, Hydroxyethylcellulose, Adenosine, Dipotassium, Glycyrrhizate, Pentylene Glycol, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Centella Asistica Extract, Portulaca Oleracea Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Punica Granatium Fruit Extract, Ficus Carica (Fig) Fruit Extract, Morus Alba Fruit Extract, Ginkgo Biloba Nut Extract, Caprylyl Glycol (Skincarisma analýza)
Velkou výhodou korejské kosmetiky jsou vysoké nároky korejských spotřebitelů na její složení. Jenže když každý analyzuje seznam ingrediencí, jde to obrátit proti běžným spotřebitelům a využít. Tohle sérum toho určitě není nejhorším příkladem a raději si detaily nechám na samostatný článek, jen bych chtěla poukázat na jeden fakt: sérum zdůrazňuje množství jednotlivých extraktů, ale ne jejich koncentraci (stejně jako to dělá spousta jiných značek).

Co tím myslím: plody rakytníku sice obsahují hodně vitamínu C (kyseliny askorbové), jenže je velice nepřesné říct, že sérum "obsahuje 12% vitamínu C", jako to dělá mnoho recenzí a propagačních textů. Je nejasné, kolik procent kyseliny askorbové použitý extrakt obsahoval a kolik jí tam zbylo v tom 12% množství. Propolisový extrakt je na tom podobně.

Textura a použití

Obojí zcela bezproblémové. Trochu hustější voda, po nanesení malinko lepí, ale pod další kosmetikou se to ztratí. Skleněný obal je pevný a kvalitní, kapátko je na konci mírně zahnuté a sérum se dobře nanáší rovnou na pleť. Tohle kapátko by fakt prospělo všemu od The Ordinary, třeba to jednoho krásného dne změní.

Účinky

Jestli jste četli BEST OF 2019, tak vás tu nic moc nepřekvapí: jsem zklamaná, ale takovým blbým způsobem. Tohle sérum je pořád mnohem lepší a mnohem účinnější, než co najdeme v českých drogeriích nebo i v Sephoře. Sérum lehce hydratuje a není těžké, přijde mi vhodné pro kohokoliv. Vypozorovala jsem pomalé hojivé účinky na pupínky, obzvlášť v té nejhorší, naštvané červené fázi. Lehké rozjasňující účinky taky (lesk, sjednocenější tón), ale ty bych označila jako pomalé a "lepší než nic". Nikde jsem neviděla, kolik niacinamidu sérum obsahuje.

Všechno je to pro mě pořád lepší a zajímavější než nějaká ta kyselina hyaluronová přihozená do glycerinu, jenže sérum ani není takový zázrak, jakým bylo prezentované na instagramu a ve vašich zprávách. A'Pieu Madecassoside krém, AHA nebo BHA kyseliny a Benton Snail Bee esence jsou produkty, které jsem používala za poslední rok a hojily mi akné/podrážděnou pleť mnohem rychleji a spolehlivěji. Stejně tak jsou COSRX BHA a Galactomyces esence lepší na rozjasnění a sjednocení pleti (nejen) díky 2% niacinamidu, popřípadě můžu ještě doporučit The Ordinary Arbutin sérum, kterého jsem spotřebovala dvě flašky.
Určitě jsem ráda, pokud se sérum do vaší routine hodí a funguje vám lépe než mně, možná proto že ho nezastíní jiné produkty. Něco umí a dostanete velké množství za slušnou cenu. Značka IUNIK mě určitě zaujala a pravděpodobně od nich vyzkouším něco jiného, ale toto sérum bych znova nekoupila. Začala jsem ho používat loni na podzim a dala mu dost času se projevit, ale bohužel. Můj názor se ucelil poté co mi došlo, že když mám nějaké pupínky a zároveň nemám čas/náladu na dlouhou skincare routine, tohle sérum už vynechávám. Raději sáhnu po BHA nebo i COSRX šnečí esenci.

Závěr

IUNIK Propolis Vitamin Energy Serum má sice něco do sebe, má viditelné účinky na podrážděnou pleť a pupínky. Jenže ve srovnání s mou předchozí kosmetikou jsou účinky pomalejší a slabší. Bude lepší pro lidi s menší skincare routine nebo ty, kteří nehledají radikální změnu, ale stačí jim jemnější efekt.

5 komentářů

  1. Toto sérum som si taktiež objednala a už ho mám doma. Som rada, že som si prečítala tvoju recenziu. Uvidíme, ako na tom budem ja. Je to už môj 4. produkt od IUNIK a dva nové ďalšie som si dokúpila spolu s ním. Pokiaľ môžem, určite odporúčam ich hydratačný Beta Glucan krém, Centella Gel a Propolis Sleeping Pack ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za doporučení! ten sleeping pack už mám v košíku na ebay tak uvidíme :D

      Vymazat
  2. Ahoj, mám se sérem podobné zkušenosti, neurazí, nenadchne a podruhé už nekoupím. od Iunik mám jejich žlutý toner, ten není špatný a ten krém je taky celkem fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, krémem myslíš taky ten žlutý sleeping pack? :)

      Vymazat
  3. https://sklep.larose.net.pl/iunik-beta-glucan-daily-moisture-cream-60-ml,3,2228,4505 tento :)

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.