5 malých českých obchodů, které jsem objevila online

mybelka, yuppi, paperlove, tiskařík, kamínková víla

Během pandemie jsem se začala více poohlížet po českých obchodech. Začalo to samozřejmě kosmetikou, ale při brouzdání jsem našla několik opravdu zajímavých malých firem. Některé z nich získávají nové zákazníky především díky propagaci influencerů a od lidí na instagramu, tak jsem si řekla, že taky přispěju. 

 


Mybelka.cz

Mybelka vám dovolí si navrhnout vlastní kabelku z pravé kůže. Vyberete si z několika tvarů, zvolíte barvu a druh kůže, barvu kování, gravírování a typ pásku. Dostupné tvary jsou moderní, ale nic, co by brzy vyšlo z módy. Najdete tam např. Diorem inspirovaný saddle bag, velkou shopper tašku, nebo moji největší oblíbenkyni – 2000s baguette bag s názvem Miranda, po které toužím už od puberty právě kvůli Sexu ve městě

 

mybelka zkušenosti
mybelka zkušenosti

 

Tento článek mě původně napadl kvůli Mybelce. Chtěla jsem na ně napsat recenzi, protože je to opravdu lákavý nápad a čekala bych, že lidi chtějí slyšet zkušenosti jiných, než si kabelku objednají. Jenže já nevím nic o šití ani pravé kůži, takže píšu aspoň tohle. 

 

Vybrala jsem si kůži "krokodýl – hnědá" a krátké poutko na rameno. Něco přes dva týdny čekání a kabelka byla na světě. Přišla krásně zabalená. Obálka s kartou obchodu měla voskovou pečeť, což jsou právě ty detaily, které naprosto žeru. Vevnitř jsou tři kapsy, dvě ze saténové podšívky a jedna z kusu proříznuté kůže. Ta poslední kapsa je jediná věc, kterou bych na kabelce vylepšila (hodil by se zip, takhle je jen na placaté věci), jinak je úžasná. 


Tiskařík.cz

Tohle je jediný obchod v článku, který nejdříve našel mě. Nabídli mi vyzkoušet si jejich produkty výměnou za menší reklamu a naštěstí se trefili. Protože si ráda hraju ve Photoshopu a Illustratoru, už jsem nechala pro sebe i svou rodinu potisknout hromadu věcí – trička, hrnky, kalendář i podložku pod myš. U Tiskaříka najdete spoustu fotodárků, jako kalendáře, knihy, hrnky a další. Já jsem ujetá na hrnky, obzvlášť když jsem viděla jejich širokou nabídku. Mají 4 velikosti keramických hrnků, plecháčky a 2 skleněné. 

 

 

Vybrala jsem si klasický velký hrnek (protože piju kafe po kýblech) a vytvořila si pro něj tenhle abstraktní design ve Photoshopu. Chtěla jsem i skleněný, ale bohužel na něj jde umístit pouze text, což mi přijde škoda. Celkově je totiž obchod stavěný pro lidi, kteří s potiskem produktů nemají velké zkušenosti a vše je přizpůsobeno hlavně pro snadné nahrání fotek.


Co mě dále zaujalo, jsou fotoobrazy. Vyberete si fotku nebo šablonu pro více fotek, které se vytisknou na plátno a natáhnou na dřevěný rám. Zvolila jsem své nejoblíbenější momenty z Nice a Azurového pobřeží, protože jakmile tyto fotky vidím, hned je mi líp. Slyším z nich moře a vzpomenu si na tu pohodu. Mívala jsem je nalepené na zdi nad psacím stolem, takže tímto opravdu povýšily.


Yuppi.cz & Paperlove.cz

Jestli máte rádi bullet journaling, washi pásky, kvalitní psací potřeby a výtvarné potřeby, pak musíte vidět Yuppi a Paperlove. Oba weby jsou malá papírnictví s podobným zbožím a estetikou, ale každý má své výhody.

 
 

Na Yuppi najdete více výtvarných potřeb, proto u nich kupuju akvarelové barvy, Tombow fixy a umělecké psací potřeby. Paperlove je spíše zaměřený na bullet journaling a mám od nich hlavně washi pásky, Leuchtturm1917 zápisníky a normální psací potřeby. Záleží na vašem zaměření, který obchod si vyberete. Nicméně, ať už na papír tvoříte cokoliv, myslím, že si najdete něco u obou.


Kamínková víla

Kamínková víla zatím nemá oficiální obchod, můžete si však od ní koupit vlastnoručně vyrobené šperky na jejím instagramu. Víla má neuvěřitelný smysl pro elegantní, delikátní styl. Z jejího instagramu je to okamžitě vidět, ale opravdu jsem byla v šoku z toho, jak mi její šperky přišly zabalené. Čisté minimalistické šperky byly přímo zasypány sušenými květy a dekorativními prvky. Množství práce, které Víla dává nejen do výroby šperků, ale i do zážitku po otevření balíčku, musí být neskutečné.

 

 

Podle názvu jsou šperky dělané z kamínků, jako je ametyst, křišťál, růženín apod. Já jsem zvolila přívěsek s měsíčním kamenem a náušnice s perlami. Musela jsem perličky přemístit na jiné náušnice, protože jsem bohužel neměla s tenkými kroužky ráno trpělivost. Na přívěsek jsem měla nachystaný řetízek doma, ale jinak Víla prodává i řetízky. Je tak nenápadný a přitom zblízka tak zajímavý. Osobně nevěřím na nějakou sílu v kamíncích, jen mi přijdou krásné na pohled. Kamínková víla má v době psaní článku pauzu, tak můžete aspoň sledovat její instagram, než se k výrobě šperků vrátí.

1 komentář

Instagram

just skincare things. Theme by STS.