RECENZE: Klairs Rich Moist Soothing Serum

klairs rich moist soothing serum, recenze, zkušenosti, korejská kosmetika

Možná mám nějakou slabinu pro lehká zklidňující séra, možná mám jenom plné zuby podrážděné pleti z respirátoru. Tak či tak, je tu recenze na další gelové sérum. S korejskou značkou Klairs mám dobrou předchozí zkušenost v podobě slavného Supple Preparation Toneru, takže se bylo na co těšit.

 

 

Vlastnosti produktu

Typ: sérum // velikost: 80 ml // Cena: 790 Kč

Kde koupit: KoreanKosmetika.cz (zasláno k recenzi, 10% sleva ve sloupečku!)

 

Rich Moist Soothing Serum je takový multifunkční gel se zklidňujícím efektem. Obal slibuje šetrné složení, rychlé vstřebání a hlubokou hydrataci. Celá řada Rich Moist je cílená na hydrataci citlivé pleti, ale jde na to podstatně jinak, než by se dalo čekat. Místo jednoduchého krátkého složení je sérum přímo nabyté rostlinnými extrakty, že by z toho byl salát.


Složení

Water, Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Dimethyl Sulfone, Betaine, Natto Gum, Propanediol, Polyquaternium-51, Disodium EDTA, Centella Asiatica Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Carbomer, Arginine, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Lysine Hcl, Proline, Sodium Ascorbyl Phosphate, Acetyl Methionine, Theanine, Chlorphenesin, Tocopheryl Acetate, Illicium Verum(Anise) Fruit Extract, Citrus Paradisi(Grapefruit) Fruit Extract, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Paeonia Suffruticosa Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Panthenol, Luffa Cylindrica Fruit/Leaf/Stem Extract, Beta-Glucan, Althaea Rosea Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Portulaca Oleracea Extract, Apium Graveolens (Celery) Extract, Brassica Oleracea Capitata (Cabbage) Leaf Extract, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, Brassica Rapa (Turnip) Leaf Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit/Leaf/Stem Extract
Najeďte myší na složky pro krátké vysvětlivky, více na INCIDecoder.

Klairs na složení nešetřilo. Kyselina hyaluronová je doplněna dalšími hydratačními složkami, jako Betaine, Polyquaternium-51 a Arginine. Dále je tam několik aminokyselin, vitamín C (SAP) a vitamín E. 

 

Zklidňující efekt tu má několik složek, mezi hlavní patří určitě extrakt z kořene lékořice. Dokáže účinně zklidnit podrážděnou a zarudlou pleť, včetně pokožky s dermatitidou, lupenkou a růžovkou. Navíc bezpečně zesvětluje jizvy a pigmentové skvrny. V podobném množství sérum obsahuje také extrakt pupečníku asijského (Centella), který zase pomáhá hojit drobné ranky. Účinky centelly jsem si ověřila díky COSRX Centella Aqua Soothing séru a rozhodně stojí za vyzkoušení. Arginine a Panthenol se také podílí na hojení poškozené kůže.

 

Zbytek séra je zaplácaný extrakty a esenciálními oleji, o kterých už tak dobré mínění nemám. Opravdu nechápu, proč Klairs neustále cpe levandulový a eukalyptový olej do produktů pro citlivou pleť. Ano, sérum pak sice hezky voní, ale pleti tím nijak neprospívají. A ty extrakty – celer, brokolice, mrkev, rajče, tuřín... prostě proč. (Daisy Mae is quaking.)

 

klairs, sérum, recenze
klairs, sérum, korejská kosmetika, recenze

Textura a použití

Sérum je lehký tekutý gel, silně mi připomíná COSRX Snail Mucin Essence. Když se roztírá, skoro jako by se měnil na vodu. I malá kapka se dá rozetřít na velkou plochu, snadno klouže po pokožce. Velmi rychle se vstřebává a nelepí. Ihned po nanesení příjemně chladí. Sérum používám klasicky po toneru, ráno i večer.


Moje zkušenosti

Sice sérum působí nenápadně, ale rychle se zařadilo do mé ranní i večerní rutiny. Ráno výborně hydratuje a rychle se vsákne, takže mě nijak nebrzdí. Večer je zase příjemně osvěžující díky chladivému efektu. Nevím jak vy, ale občas mi pod respirátorem doslova hoří obličej. Horký vzduch a vlhko ničemu neprospívá, a když někdy běžím na tramvaj, je to fakt hrůza. Bez správné kosmetiky se mi pak udělají malé pupínky, proto jsem si vybrala toto sérum. Musím říct, že funguje skvěle. Uleví od podráždění a také pomáhá zklidnit zanícené akné. Efekt je docela podobný na COSRX Centella Aqua Soothing sérum, Klairs má však hutnější konzistenci a chladí.


Osvědčilo se i na těle. Na doporučení kamarádky jsem sérum začala používat na nohy po holení, abych předešla červeným pupínkům. Sérum se na tělo snadno roztírá a opravdu stačí jen troška. Stejně jako na pleti dokáže zmírnit podráždění a zjemnit pokožku. Po téhle zkušenosti jsem ho začala používat na kde co. Vyrážka z náramku, lehce odřená pata z nových bot, spálený dekolt sluncem – chladí, zklidní, prostě pomůže. Proto se mi podařilo spotřebovat 1/4 séra už za měsíc a půl používání.


Jestli je pro vás červená pokožka častým problémem, ale všechna kosmetika na zarudnutí je příliš hutná nebo mastná, pak tohle sérum doporučuju všemi deseti. Účinky odpovídají slibům, navíc je ho slušné množství, abyste nemuseli šetřit každou kapku. Hodí se samozřejmě také na problematickou pleť; pomůže zahojit zanícené akné a má dostatečně svěží texturu pro mastnější pleť.


Závěr

Klairs Rich Moist Soothing Serum mi pomáhá na různé podráždění pokožky, ať už je to zanícené akné, z nošení respirátorů, nebo vyrážka. Příjemná svěží textura se snadno roztírá a rychle vstřebá. Díky velkému balení s ním nemusím šetřit, takže jej využívám i na tělo. Určitě zrychluje hojení a uleví červené kůži, aniž by ji zatěžovalo. Jen pozor, pokud jste citliví na esenciální oleje, tady je jich hned několik.

2 komentáře

  1. Eukalyptový (a asi i levandulový) olej možná ve složení překáží, ale zajišťuje právě ono chlazení ;))
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to sice jo, ale je to zbytečné v produktu pro citlivou pleť. chladivý efekt jde i bez olejů, třeba pomocí aloe nebo "water drop" technologie.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.