RECENZE: Missha All Around Safe Block Aqua Sun Gel SPF50+

missha all around safe block aqua sun gel opalovací krém recenze

 

Sem tam už začíná být teplo, takže frekvence dotazů na opalovací krémy stoupá společně s teplotami. Zatím jsem měla v zásobě jen voděodolný krém La Roche-Posay, ale co když hledáte jen ten klasický každodenní krém pod makeup? No, výběr na internetu je pandemií dost omezený, tak jsem skončila u snadno dostupné značky Missha.



Vlastnosti produktu

Typ: opalovací krém // velikost: 50 ml // Cena: 250-450 Kč

Kde koupit: ebay (různí prodejci), Misshashop.cz, Jolse.com, YesStyle.com


Missha All Around Safe Block je řada několika opalovacích krémů s různými vlastnostmi. Aqua Sun Gel je označený pro každodenní použití pod makeup, má osvěžující texturu a chladivý efekt. Není voděodolný. Jeho cena se bude velice lišit podle toho, jestli jej koupíte u nás, nebo na ebay, Jolse etc. Já ho budu hodnotit podle korejské ceny, což je většinou do 300 Kč. Mně se ho podařilo koupit na ebay za 270 Kč, ale najdete ho občas i levněji. (Nabídka na ebay může být omezená kvůli pandemii.)

 

Zajímá vás, proč je nutné nosit opalovací krém každý den? Mrkněte na můj článek.


Složení

Water, Homosalate, Ethanol, Ethylhexyl Salicylate, Dipropylene Glycol, Silica, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Isoamyl P-Methoxycinnamate, Octocrylene, Vp/Hexadecene Copolymer, Acrylates/Dimethicone Copolymer, Ice Water, Limonia Acidissima Extract, Artemisia Princeps Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Chrysanthemum Indicum Flower Extract, Cinnamomum Zeylanicum Bark Extract, Diospyros Kaki Leaf Extract, Morus Alba Fruit Extract, Pueraria Lobata Root Extract, Centaurea Cyanus Flower Water, Helichrysum Italicum Flower Water, Thymus Vulgaris (Thyme) Leaf Water, Methoxy Peg/Ppg-25/4 Dimethicone, Bis-Peg/Ppg-20/5 Peg/Ppg-20/5 Dimethicone, Dimethicone, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Caprylic/Capric Triglyceride, Sodium Hydroxide, Butylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Bht, Disodium Edta, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, 1,2-Hexanediol, Perfume
Najeďte myší na složku pro vysvětlivku, více na INCIDecoder.

Tento krém nabízí UVB a UVA ochranu, takže zabraňuje spálení kůže i předčasnému stárnutí pokožky a vzniku pigmentových skvrn. Složení je doplněno o spoustu extraktů, jako zelený čaj, ledovcovou vodu nebo dokonce skořici. Obsahuje také několik látek pro matný efekt a změkčení pleti. Vysoký obsah alkoholu je pro mě velké plus, protože zaručuje co nejlehčí texturu krému, a tak jej ve svých opalovácích přímo vyhledávám.

 

missha all around safe block aqua sun gel opalovací krém
missha all around safe block aqua sun gel opalovací krém textura

Textura a použití

Aqua Sun Gel je jako lehké mléko, jen není příliš tekutý. Roztírá se do ztracena a okamžitě se vstřebává, někdy jej ani nestíhám pořádně nanést a už je trochu vstřebaný. Krém Anthelios Shaka Fluid od La Roche-Posay má velmi podobný "problém". Nenechává bílé fleky, téměř na pokožce zmizí. Zůstane po něm takový lehký film, který bych přirovnala k čerstvě napudrované pleti. Hádám, že na tom má největší zásluhu silica, resp. oxid křemičitý. Často jej najdete v extra zmatňujících pudrech nebo jiném makeupu s matným finišem, protože tento prášek výborně absorbuje kožní maz i pot. 

 

Neřekla bych, že Aqua Sun Gel výrazně zmatňuje pleť, spíš jen zmírňuje přirozeně lesklé UV filtry. Určitě však patří k těm méně lesklým krémům, které jsem zatím zkoušela (ten nejlesklejší je paradoxně stejně nazvaný krém sesterské značky A'Pieu - Pure Block Aqua Sun Gel). Na opalovací krém má navíc velmi příjemnou, svěží vůni. Nejde z něj tolik cítit alkohol, jako z japonských krémů.


Moje zkušenosti

Ihned po nanesení jde na pleti poznat chladivý efekt. Krém je vyloženě osvěžující a tato vlastnost se obzvlášť v létě bude hodit. Nezaznamenala jsem, že by krém jakkoliv zasahoval do výdrže mého makeupu, nebo se mi z něj více mastil obličej. "Pudrový" film tomu nejspíš zabraňuje, někdy bych dokonce řekla, že trošičku vysouší pleť když je venku chladno. Poznám to jenom občas a není to nepříjemné, takže to ani neřeším.


V tom leží moje jediná, menší stížnost. Jinak bych krém hodnotila na výbornou, brzy po nanesení o něm už ani nevím – a to přesně po opalovacích krémech chci. Takže tenhle Aqua Sun Gel rozhodně dostává můj pomyslný seal of approval. Hlavně pro normální až mastnou pleť, protože nemá žádné znatelné hydratační vlastnosti. Abych byla upřímná, nic se nemá šanci vyrovnat nejlepšímu opalováku všech dob, Skin Aqua Sarasara Essence, který se už dva roky nevyrábí. Missha krému do něj taky leccos chybí, ale uznávám, že bych neváhala opalovák Missha koupit znova nebo ho doporučit kamarádce. Jsem s ním celkově velmi spokojená. Číselně bych ho hodnotila 9/10 jen proto, že 10/10 má pouze Sarasara Essence. 


Závěr

Missha Aqua Sun Gel je výborný opalovací krém na každodenní nošení, včetně aplikace pod makeup nebo roušku/respirátor. Má osvěžující chladivý efekt a po nanesení o něm prakticky nevím. Sice nijak nehydratuje, takže bych jej doporučila hlavně pro smíšenou až mastnou pleť, ale za to do chodu pokožky zasahuje naprosto minimálně – takže žádné zvýšení mastnoty, rozpuštěný makeup, nebo podobné nepříjemnosti. Překvapivá kvalita za příjemnou cenu.

5 komentářů

  1. Ahoj, dobrá recenze, díky za ni. Podle tvého popisu vypadá velmi zajímavě, asi touto Misshou nahradím svůj Bioré Aqua Rich, až mi dojde, který taky používám jako opalovák pod makeup, jinak mi vadí jeho silikonový a jakoby vyhlazený a na dotek nepříjemny finish.
    Jako denní krém/opalovák na normální den teď mám v plánu pořídit ten Aloe od Cosrx (narazila jsem na něj u tebe v jedné starší recenzi), ale samozřejmě je teď v ČR jako na potvoru všude vyprodaný.
    Říkám si, jestli by ses nechtěla mrknout na zoubek tomu fluidu od Garnieru, spousta lidí tvrdí že je stejný jako LRP (vlastněno stejnou firmou, až podezřele podobné složení, stejně uvedený UVA rating oběma firmami ...), navíc je všude v dm asi za 230 korun. Taky se na něj chystám. Každopádně ti přeji hezké jaro :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, tak mně se ten Bioré krém líbí hodně, ačkoliv jsem měla jenom malý vzorek tak mi přišel super, možná ještě o malinko lepší než tenhle právě pro ten finish 😅

      o tom Garnier krému vím, hodně lidí mi ho pořád posílá a jo, vypadá zajímavě. jenže já teď zrovna opalovák nepotřebuju a nehledám když používám Missha, popravdě se mi nechce nic kupovat jen proto, že mě k tomu internet nutí. :D kdyby mi tenhle blog na tu kosmetiku vydělával tak budiž, ale jde to z mojí kapsy, tak se rozhoduju hlavně podle sebe. :D a taky přeju hezké jaro! 🌸

      Vymazat
  2. Ahoj Nabi, děkuju za super recenzi. Pořídila jsem si tento krém na tvoje doporučení a dnes poprvé použila, je tak úžasně lehký :))

    OdpovědětVymazat
  3. Býval můj oblíbený. Bohužel ho přeformulovali a tím ho pro mě úplně zabili... Lepí, divně smrdí, chladivý efekt taky pryč, mastím se po něm. Škoda ho.

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.