RECENZE: La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluid

la roche-posay anthelios shaka fluid recenze

Ačkoliv je podzim a navíc pořád oblačno, opalovací krém by se měl nosit celoročně. Tady je můj článek o tom, jak vůbec opalovací krém funguje a proč je důležité ho používat. Pro každodenní opalováky obecně doporučuju spíš asijské krémy, ale letos jsem z nouze vyzkoušela něco "místního." Koupila jsem ho specificky na léto, proto SPF 50+. Je dostupný i s SPF 30, což je ideální na zimní počasí, pokud se ho rozhodnete vyzkoušet.

* Affiliate odkazy.


Vlastnosti produktu

Typ: opalovací krém // Velikost: 50 ml // Cena: 420 - 460 Kč podle obchodu

Kde koupit: Notino.cz*, Benu.cz*, Pilulka.cz*, Lékarna.cz*, DrMax.cz*

 

La Roche-Posay Anthelios Fluid je podle jejich slov "neviditelný," "ultraodolný vůči vodě a písku," vhodný pro citlivou pleť i pro nanášení kolem očí. Navíc poskytuje velmi vysokou UVA ochranu, aby pleť chránil před tvorbou vrásek a předčasným stárnutím. To všechno v tekuté lehké formě s kuličkou v balení, aby se produkt vevnitř dobře protřepal před použitím. Momentálně nemůžu najít nikde online SPF50 verzi, ale SPF30 je dostupné. 



Složení

Najeďte myší na složku pro krátký popis, více na INCIDecoder.

Fluid obsahuje několik složek pro zlehčení textury a matnější finiš. Obsažené UV filtry jsou moderní a vysoce stabilní, stejně jako u asijských krémů. Na internetu i na samotném obalu je uvedeno "bez parfému," ale ve všech obchodech je parfém uveden ve složení. Rozhodně má typickou vůni opalovacích krémů a jinak nic zvláštního, tak nevím.

 

Textura a použití

Anthelios Fluid získává bludišťáka za to, že nekecá o své textuře. Je velmi tekutý - vlastně možná až moc. Množství opalováku si měřím podobně jako Fiddy Snails na prstech, akorát v zimě a ještě s rouškou mi stačí necelý ukazováček krému. S Fluidem se to dělá špatně, okamžitě mi začne všude stékat a špatně se přenáší na pleť. Roztírání moc nefunguje; krém je tak lehký, že se hrozně rychle vstřebává a nejde rovnoměrně rozetřít. Raději po troškách nanáším na pleť a rychle vklepu. Finish není úplně matný, spíš saténový až mírně lesklý. Nezanechává bílý film.



Moje zkušenosti

Musím říct, že jsem byla na Anthelios Fluid dost přísná. Těch skoro 500 Kč mě totiž pěkně zabolelo, protože jsem zvyklá na asijské ceny: 200 - 300 Kč a ještě větší balení. Hlavní záměr byl vyzkoušet něco, co se asijským krémům aspoň trochu podobá, abych vám mohla ukázat nějakou alternativu během omezení zásilek z Koreje. A myslím, že se to povedlo. Tohle je určitě opalovací krém, který bych poslepu označila za asijský. Je opravdu lehký, nemastný, nelepí. Jde na něj nanést makeup a není příliš lesklý, což z něj automaticky dělá lepší volbu než je korejský A'Pieu Aqua Sun Gel.


Co by Fluid ještě vylepšilo, by byla o malinko hustější textura pro elegantnější nanášení a roztírání. Také bych finish neoznačila za zrovna "neviditelný." Ano, vidět nejde, ale v létě jsem nanášela mnohem silnější vrstvu než teď a rozhodně byla na pleti cítit víc, než jsem zvyklá u asijských krémů. Nemůžu určit, jestli takhle měl krém vliv na makeup nebo to bylo jen horkem. Každopádně byl vždycky výsledek mnohem lepší než u A'Pieu. Teď v zimě nezasahuje do makeupu nijak, ani se mi z něj nemastí čelo.


Závěr

La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluid je velmi tekutý, lehký opalovací krém. Není sice tak neviditelný jak tvrdí, ale pořád bych ho naslepo označila za asijský krém. Tím pádem je z něj určitě dobrá alternativa pro asijské krémy, ačkoliv s vyšší cenou. Díky jeho dostupnosti ve všech lékárnách a online můžete aspoň vyhlížet slevu, pak se vyplatí stoprocentně.

2 komentáře

  1. úplně s tebou souhlasím, mám z něj stejné pocity, má levnější alternativu s hodně podobným složením Garnier Ambre Solaire Sensitive fluid Advanced Face SPF50+, co se týče nanášení a kosmetické elegance, tak jsou identický a momentálně používám ten

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hmm tak garnier už to taky zkouší. sedí dobře pod makeup jo?

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.