RECENZE: Innisfree Green Tea Seed Skin


Popis produktu

Velikost: 200 ml
Cena: 350-400 Kč
Odkud: innisfree prodejna, Bangkok

Pozn.: tento toner jsem koupila v dubnu 2019 a o pár měsíců později se změnil design, složení zůstalo stejné.

Můj další produkt z Green Tea řady innisfree, evidentně se pomalu dostávám do bodu, kdy od nich budu mít vyzkoušené všechno. Abych se tu neopakovala, ve zkratce je celá tato řada založená na speciální odrůdě zeleného čaje, kterou si innisfree (respektive Amore Pacific) pěstuje samo na korejském ostrově Jeju. Říkají tomu "Beauty Green Tea" a je upravený pro nejefektivnější využití v kosmetice, takže obsahuje více aminokyselin a hydratačních + antioxidačních látek. Detailně si o produkci tohoto čaje a jeho využití v innisfree kosmetice můžete přečíst v recenzi na innisfree Green Tea Seed Serum. Produkty v řadě Green Tea Seed navíc obsahují olej ze semínek čajovníku.

Green Tea Seed Skin je lehký vodový toner, který by ale měl zároveň velice dobře hydratovat. Lehounká textura a osvěžující efekt jej dělají vhodným na vrstvení, a innisfree doporučuje nanášet 2-3 vrstvy pro extra glow a hydrataci.


Složení

WATER, BUTYLENE GLYCOL, PROPANEDIOL, PANTHENOL, 1,2-HEXANEDIOL, GLYCERIN, PPG-13-DECYLTETRADECETH-24, SODIUM CITRATE, CITRIC ACID, ETHYLHEXYLGLYCERIN, DISODIUM EDTA, PARFUM, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS SEED OIL (INCI Decoder)
Jak vidíte, jedná se o opravdu velice jednoduchý toner, a to je podle mě fajn. Když si tak dlouho lámali hlavu s vývojem beauty super čaje, proč z něj nevyrobit jednoduchou, fresh pleťovou vodu. V podstatě to obsahuje jenom vodu, to co z extraktu udělalo extrakt a použitelný kosmetický produkt, a panthenol (vitamín B5) jako bonus.

Textura a použití

Nevím co přesně ve mě vyvolalo dojem, že se bude jednat o hutnější, velmi hydratační toner pro suchou pleť. Možná přítomnost toho oleje. Nicméně je to naprosto lehounká voda, která se okamžitě vsakuje a vypaří z povrchu pleti, takže se velice snadno vrství. Ačkoliv obal vypadá hezky a má typický innisfree look, musíte z něj toner trochu vytřepávat a pořád pak zůstává ve víčku, a celá flaška je pak upatlaná.


Účinky

Efekt antioxidantů nejde úplně poznat, což je ale hlavní funkcí extraktu zeleného čaje. Takže ano, teoreticky toner pomáhá udržovat pleť zdravější a mírní známky stárnutí, především ty způsobené znečištěným prostředím, kouřením nebo alkoholem. Prakticky ale nejspíš neuvidíte rozdíl. Hlavním účinkem toneru je tedy spíš jeho lehkost a osvěžující, zklidňující efekt. Okamžitě se vstřebává a nenechává na pleti vůbec žádný film ani nic podobného. Prostě slušně hydratuje, vsákne se a je pryč. Když nanesu 2-3 vrstvy, hydratace je intenzivnější a už trochu zůstane i něco na povrchu, ale za chvilku se to opět ztratí. Taky jsem si všimla zklidňujícího, až skoro chladivého efektu, především v létě na pleť podrážděnou sluncem.

Během veder jsem byla nesmírně vděčná za tu lehkost a instantní osvěžení, navíc to nelepí a nezatíží horkem namáhanou pleť. Úplně jsem se ráno spokojila s 3 vrstvami toneru a nějakým krémem. Jenže během zimy mi to přišlo sakra málo. Tento toner sice hydratuje, ale když nenechá na pleti nějaký hydratační film, tak už tam není nic "na pozděj", co by efekt prodlužovalo. Samozřejmě je to tedy výhoda v horku nebo pro velmi mastnou pleť, o tom není pochyb. Jenže mně to vůbec nestačilo, nakonec jsem vždycky odlila část do spreje a používala jej jako face mist na všechno možné: ráno na dokončený makeup pro extra hydrataci, během dne pro hydratační boost, na vysušenou pleť po sprchování než si jdu dát skincare, na schnoucí sheet masku apod.

Tohle plus používání několika vrstev najednou také způsobilo, že jsem ho vypotřebovala v pro mě rekordním čase, cca půl roku. Jako zcela upřímně, kdyby mi každý korejský toner vydržel jenom půl roku, tak za něj rozhodně nedám čtyři stovky. Jenže kdybych měla mastnější pleť nebo žila ve vlhčím podnebí, určitě bych měla mnohem menší spotřebu a mnohem víc ocenila ten efekt. Výsledek je nakonec srovnatelný s Benton Aloe BHA Skin, který je akorát založený na aloe místo čaje a méně hydratuje.

my innisfree collection I guess lol (moje korejská skincare routine 2019)

Závěr

Innisfree Green Tea Seed Skin je osvěžující vodový toner, který se nejvíce hodí pro velmi mastnou pleť, popřípadě pokud hledáte něco ultra lehkého co ale zároveň celkem slušně hydratuje. V tom musím innisfree opět pochválit, umí skloubit lehkou texturu s dobrou hydratací. Jenže já asi od svého toneru nechci aby se kompletně vypařil, ale nechal mi tam něco pro dlouhodobější hydratační efekt. Pokud tohle není textura, kterou máte v oblibě, pak bych sušší pleti tento toner nedoporučila a já bych se určitě kvůli němu znova nepotila v innisfree obchodě.

1 komentář

  1. Ja som z Green Tea kolekcie nevyskúšala ale nič, ale chystám sa. Každopádne mám rada, ak sa v toneri nachádza viacero zložiek, nie keď je úplne takýto "nahý" :-) A na Benton Aloe toner nedám dopustiť ♥

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.