RECENZE: Innisfree Green Tea Balancing Lotion EX

Tohle je můj poslední otevřený innisfree produkt. Zatím. help


Popis produktu

Velikost: 160 ml
Cena: 270 Kč
Odkud: iamlove-shop* ebay (Jolse.com)
(loni se měnil vzhled spousty innisfree produktů ale obsah by měl být stejný)

Pokud jste tu náhodou noví, tak se podívejte pod tag innisfree a uvidíte, že se jedná o jednu z mých nejoblíbenějších korejských značek. Konkrétně řada Green Tea s čajem z plantáží ostrova Jeju je moje srdcovka a tady si můžete přečíst moje povídání o výrobě čajového extraktu pro tyto produkty.

Balancing Lotion EX se prezentuje jako lehké, fresh pleťové mléko. Balancing protože má pomoct balancovat potřeby pleti mezi vodou a olejem, takže je vhodný pro normální, smíšenou a mastnější pleť.

Složení

Najeďte myší na složku pro krátké vysvětlení, více na INCIDecoder.
Vypadá to, že jediná změna ve složení je přechod na (nejspíš) americký způsob psaní pořadí, protože na korejském i americkém webu je stejné. Tohle složení z INCIDecoderu je původní korejské pořadí, které jsem měla na krabičce. Hlavní rozdíl je v zapsání čajového extraktu - původně je jako jedna složka na prvním místě, nový seznam extrakt rozdělil na vodu a extrakt samotný. Kdyby někdo měl fotku nové krabičky, napište mi na instagram a já to tady updatuju.

Obecně jde o vcelku jednoduché pleťové mléko, které sází na čajový extrakt, jednoduché hydratační složky a trochu sójového oleje. Všechny Green Tea produkty jsou silně vyvoněné mixem čaje a květin, ale já tu vůni naprosto miluju.

Textura a použití

Tady už začne srovnání s Green Tea Seed Essence-in-Lotion, na které jste se ptali. Balancing Lotion je hutnější, ale pořád je to velice tekuté a lehké mléko. Bohužel nemá pumpičku a musíte si ho vylévat do dlaně. Není to praktické a až moc často toho vyleju třikrát víc než bych chtěla, samozřejmě se to zhoršuje čím míň produktu je v lahvi. Naštěstí i když toho na sebe plácnu příliš, jde to vmasírovat do pleti, všechno se pohodlně vsákne a pořád to bude mít stejný fresh efekt.

Účinky

Mléko hydratuje dobře, tak akorát pro normální a mastnější pleť. Pro velmi mastnou pleť by možná bylo vhodnější na večer a nebo ráno v zimě. Není vůbec mastné a rychle se vstřebá, jen se musí trochu vmasírovat. Celkový efekt po nanesení je osvěžující, fresh hydratace. Dokonce nechává lehký hydratační film, pleť je celkově měkčí a hydratovaná i na pohled.

Kde už mě Balancing Lotion ztrácí a začínám vzpomínat na Essence-in-Lotion, je tak o 5-6 hodin později. Otevřela jsem ho v srpnu a dokud bylo teplo, tak jsem si v podstatě nemohla na nic stěžovat. Essence-in-Lotion je sice ještě lehčí a paradoxně lépe hydratuje, ale tohle pořád byla pohoda. Jenže teď v zimě to na celý den nestačí, mám suché tváře a sucho kolem pusy. Není to tak zásadní, obzvlášť pokud ráno použiju ještě nějaké sérum. Osobně ale vyhledávám ranní krémy, které jen v kombinaci s tonerem budou stačit, ne vždycky je čas na víc.

Závěr

Innisfree Green Tea Balancing Lotion EX je v podstatě velice slušné pleťové mléko, založené na jednoduchosti, osvěžujícím efektu a hydrataci bez zatěžování pleti. Cenově vychází velice dobře a je to prostě kvalitně udělaná, elegantní kosmetika. Kdyby jste byli ochotní přihodit víc peněz za menší množství, tak ale můžete koupit mnohem lepší Essence-in-Lotion. Balancing Lotion EX je za míň peněz míň parády, pro moji smíšenou dehydratovanou pleť toto mléko nestačí na celodenní hydrataci, ale neměla bych problém jej doporučit pro mastnou pleť a k-beauty začátečníky, kteří jistě ocení poměr ceny a množství společně s kvalitním zpracováním.

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.