Tipy na vánoční dárky z kosmetiky

tipy na vanocni darky

Taky dostáváte vyrážku, jen co projdete kolem přeplněných obchodů před Vánoci? No, tak buď můžete letos splnit přání všem, co údajně nic nechtějí (to by aspoň bylo skutečné překvapení), nebo si aspoň usnadněte výběr s následujícími tipy na dárky z kosmetiky a péče o pleť – pro nadšence, začátečníky, puberťáky i vaše maminky.

* Odkazy označené hvězdičkou jsou affiliate linky.

tipy na vanocni darky

Praktické vánoční dárky a pomůcky

Začnu u užitečných dárků, protože tady najdete něco pro opravdu každého.

*Makeup Eraser a *Makeup Eraser Removal Cloths Set – Na pleťový hadřík působí Makeup Eraser zbytečně draze, ale mám ho už rok a upřímně se mi vyplatil. Jeho hlavní vlastností je, že po namočení do vody dokáže efektivně odstranit makeup, včetně voděodolné řasenky a linek. Nejlepší je na lehký makeup a cestování, já ho však využívám také při každodenním líčení. Pořád do něj utírám právě použité štětce nebo prsty od makeupu, případně s ním rychle napravím různé nehody (příliš tvářenky, řasenka pod obočím apod.). Pak jej stačí hodit do pračky a je jako nový. Na cesty je však lepší nějaká menší verze, například Removal Cloth set, který je nastříhaný na klasická malá kolečka. V kamenných obchodech Sephora je k dostání také barevná sada větších hadříků s úchytkou na ruku a se scrunchie gumičkou.

*Foreo kartáčky na čištění pleti – Od té doby, co mám *Foreo Luna Fofo (které mi neustále krade i přítel), jsem naprosto zanevřela nad všemi zrníčkovými peelingy. Stačí minutka a pleť mám jako novou – je perfektně hladká, jemná a působí pružněji, i když jsem ji třeba několik dní před tím zanedbávala. Přitom se nemusím škrábat ostrými zrníčky a bát se, že naruším kůži kolem pupínků a jiných citlivých míst. Je ovšem důležité na kartáček vůbec netlačit, odvede svou práci nejlépe při velmi lehkém kroužení.

*Tangle Teezer Wet Detangler – Vynikající hřeben na rozčesávání mokrých vlasů během sprchování. Já mám vlnité vlasy a za sucha je téměř nikdy nečešu, proto jsem přešla na tohle mokré česání ihned po nanesení kondicionéru nebo masky. Perfektní pro vlnité, kudrnaté nebo husté vlasy, které se obtížně češou.

MURU scrunchies gumičky – Na MURU najdete nádherné gumičky do vlasů z pravého sametu nebo saténu, ve spoustě barev a vzorů, vyrobené v Česku. Mám je už rok a půl a nemůžu si je vynachválit – vůbec netrhají, netahají ani jinak nepoškozují vlasy, navíc krásně vypadají. Za mě je lepší zvolit satén než samet. Moje saténové gumičky jsou pořád naprosto nádherné, na těch sametových se více projevují známky častého nošení.

tipy na vanocni darky z kosmetiky

Dárky z péče o pleť

*Laneige Lip Sleeping Mask – Tahle luxusní maska na rty si titul celosvětového k-beauty fenoménu rozhodně zaslouží. Pokud někdo z vašich blízkých konstantně trpí na suché rty a má v každé tašce 8 balzámů, tohle mu nebo jí změní život. Jde o hutný máslový krém, který nanesete na rty před spaním a vzbudíte se s dokonale hebkými a vyživenými rty. Více detailů si můžete přečíst v mojí recenzi. Letos také najdete u Sephory různá *dárková balení a sady s novými variantami tohohle populárního zázraku.

*Cerave krémy a čistící přípravky – Ať už vaši milovaní propadli kultu Cerave, nebo je naopak chcete konvertovat, jde podle mě o skvělou kosmetiku pod stromeček. Všechny jejich čistící i hydratační produkty jsou šetrné a hypoalergenní, stačí tedy vybírat podle typu pleti (nebo podle mých recenzí ;)). Za mě jde o jednu z nejspolehlivějších značek západní kosmetiky, kterou používám roky a nehodlám nic měnit. Většina produktů má navíc 3–4 velikosti balení, takže jako dárek můžete sáhnout rovnou po těch velkých pro fanoušky, nebo po těch menších pro nováčky.

*Innisfree dárková sada Hydration Besties a Green Tea set – Innisfree se nějakým zázrakem dostalo i do české Sephory, takže občas vyhlížím slevové akce, abych doplnila některé své favority, např. *Green Tea Seed Cream. Zaujaly mě tyhle dva dárkové sety, se kterými můžete darovat celou pečující rutinu s vynikajícími produkty z jejich Green Tea řady.

Dárkové poukazy na korejskou kosmetiku – Už dlouho pracuji s e-shopem KEEO a jako jedni z mála českých k-beauty obchodů nabízí dárkové poukazy na nákup. Jde o skvělý vánoční dárek pro náročné, kteří určitě vědí nejlépe, co by si pořídili. Pokud ale víte přesně, jaký produkt by se jim líbil nejvíce, můžete jej koupit s mým kódem NABI pro 10% slevu na celý nákup.

*The Ordinary The Big Set – Také The Ordinary má dárkový set, tenhle obsahuje Squalene Cleanser, hyaluronové sérum a krém Natural Moisturizing Factors (recenze). Můžete tak někomu darovat velmi základní rutinu, která by měla vyhovovat většině typů pleti. Ocení ji určitě nejen skincare nováčci, ale také třeba puberťáci.

pruvodce vanocnimi darky

Tipy na dárky z dekorativní kosmetiky

*Huda Beauty Power Bullet Cream Glow rtěnky – Huda dělá podle mě jedny z nejpříjemnějších rtěnek, jaké u Sephory najdete. Doporučuju i *matnou verzi, ale odhaduju, že touhle krásně krémovou a hydratační texturou se zavděčíte více lidem. Pigmentace i výdrž je na takto hydratační rtěnku opravdu vynikající. Moje oblíbené odstíny jsou rozhodně Money Maker (90s hnědá) a Hustla (hnědo-růžová). Huda navíc každoročně dělá i populární *vánoční sety a má skvělé *oční stíny.

*Natasha Denona paletky očních stínů – Hledáte top kvalitu mezi paletkami očních stínů? Moje doporučení je rozhodně Natasha Denona. Její paletky jsou trochu předražené, avšak pokud využijete nějakou vánoční slevu (a že jich letos je), obstaráte skutečně luxusní dárek pro milovníky očního makeupu.

*Rare Beauty produkty na tvář – Letos jsem vyzkoušela několik produktů na tvář od Rare Beauty a jsem opravdu nadšená. Můj největší favorit je *Liquid Touch korektor, ale internet se zbláznil do *Soft Pinch tvářenek, kterou se mi pořád nedaří ukořistit. Zatím jsem se nedostala ani k jiným tekutým tvářenkám, ale z těch krémových mám dva tipy: *MAC Glow Play Blush a *Fenty Beauty Cheeks Out. Vypadají úžasně přirozeně, jednoduše se nanáší a dlouho vydrží.

Cokoliv od Lisy Eldridge – Lisa a její makeup je pro mě vrcholem elegance a kvality, tohle je opravdu něco pro náročné nebo pro sběratele. Právě ze své obsáhlé sbírky vintage makeupu a znalosti historie líčení bere Lisa inspiraci pro své kolekce. Každý produkt má za sebou úžasný příběh ze světa umění, filmu a historie, to vše v naprosto špičkovém provedení.

2 komentáře

  1. Díky moc za super tipy. Viděla jsem fotku toho růžového hřebenu a hned jsem chtěla napsat, že je děsný a že vůbec nefunguje a pak jsem si přečetla, že je na mokré vlasy. Já ho doteď používala na suché. Jdu to hned vyzkoušet 🤦🏻‍♀️😂

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.