Top 5: podzimní paletky očních stínů + swatches

podzimní paletky očních stínů

 

Zeptala jsem se na instagramu, jestli chcete spíše podzimní paletky nebo rtěnky. Paletky vyhrály tak těsně, že rtěnky udělám později taky. Tady je výběr paletek očních stínů z mé sbírky, které hrajou podzimními tóny. Popravdě, většina mých paletek působí podzimně a je to moje nejoblíbenější color story, ale výběr jsem zkrátila na top 5. Jinak by z článku byla novela. Ke každé paletce jsem také vyfotila swatches právě těch barev, které z paletky používám nejčastěji pro typicky podzimní look (ne nutně všechny najednou).



Urban Decay Born to Run

Nejvíce barev a možností

1440 Kč • Sephora*, Notino*

 

Možná na vás z Born to Run nevylítne suché listí a pumpkin spice, ale po přezkoumání zjistíte, že má ve výbavě téměř všechno potřebné pro širokou škálu podzimního líčení. Barvy se nezabývají jen typickými hnědými a rezavými, najdete tu i studené odstíny pro pochmurnější část podzimu + unikátní tóny, které jsem jinde nenašla.


urban decay born to run recenze

urban decay born to run swatches

urban decay born to run swatches
Urban Decay Born to Run swatches – Accelerate, Smog, Punk, Baja

Celkově jde paletka spíše směrem sytých, výrazných odstínů a grunge stylu. Tlumenější a tmavší barvy jsou ideální pro ty, co se sice barev nebojí, ale nechtějí jít zrovna do pastelů a neonů. Konkrétně Wanderlust (studenější olivová), Big Sky (metalická aqua), Drift (metalická šedo-fialová?) a Smog (špinavé zlato) jsou unikátní stíny, které jsem nikde jinde neviděla.

 

Dohromady s několika variantami hnědé, bílé a černé je Born to Run neskutečně užitečná paletka. Poměr ceny a kvality je naprosto vynikající, nejen u stínů samotných, ale také co se týče obalu a zrcátka. Nebojte se odbočit od populárních Naked paletek, protože tahle opravdu stojí za to.


Natasha Denona Biba Palette

Nejuniverzálnější s lehkými fall vibes

3190 Kč • Sephora*


Větší paletky od Natasha Denona jsou už pořádná investice. Pro milovníky teplejších barev, kteří zároveň chtějí skutečně užitečný makeup, je Biba dokonalou volbou. Ano, pokud si ujíždíte specificky na oranžových, pak je lepší Sunset paletka* nebo Bronze paletka*. Jenže Biba využije prakticky kdokoliv, tak jsem raději během slev číhala na ni.


natasha denona biba recenze

natasha denona biba swatches
Natasha Denona Biba Palette swatches – Prairie, Rayon, Coco, Rustic


Nejdřív tedy k podzimnímu tématu. Paletka se propaguje jako all neutral, ale většina stínů jde mírně do tepla. Pokud jste jako já a podzimní barvy jsou vlastně vaše každodenní barvy, pak pro vás Biba bude také zcela nepostradatelná. Jo, je super se občas vydat cestou ultra metalické mědi, ale tohle je jemnější podzim, vhodný pro praktický a moderní makeup pro každou příležitost.


Teď ke kvalitě – odpovídá ceně? Ano i ne. Na jednu stranu Biba paletka obsahuje naprosto výjimečné stíny s měkkou texturou, které se chovají jako zvláštní hybrid pudru a krému (na fotce vidíte u stínů Tor a Spot). Štětcem v nich uděláte důlek a nanáší se pak skoro jako krém, nejraději je používám pro rychlé a snadné linky. Pak jsou tu stíny jako Rayon a Tone, podobně krémové matné stíny s lehounce lesklým finishem. Texturou připomínají povrch pravé kůže. Klasické matné a metalické stíny jsou však také vynikající, nanáší se prakticky samy. Na druhou stranu je tohle za stíny katastrofálně přemrštěná cena a žádná dekorativní kosmetika by neměla být takhle stupidně drahá. Kupujte jenom ve slevě.


Melt Cosmetics Twenty Seven Palette

Nejvíce matných stínů

~1500 Kč • BeautyBay

 

Pokud třpytky nejsou zrovna váš šálek kávy, vyzkoušejte paletku Twenty Seven od Melt. Pro trochu klasičtější podzimní barvy zvolte spíše paletku Rust, tahle je do červena a růžova. Není to ovšem stará známá rose gold a studená růžová, ale zajímavější tóny broskvové, mauve i sofistikované vínové.


melt cosmetics twenty seven recenze
melt cosmetics twenty seven swatches
Melt Cosmetics Twenty Seven Palette swatches – Downtown, Crimefighter, Vegas Past, Moonchild


S odstíny vína a červeného listí je to celkově taková romantická a sexy paletka. Jakoby se vzala Urban Decay Naked 3* a vdechlo se do ní trochu života. Přijde mi, že ve skutečnosti vypadá úplně jinak než na internetu. Barvy nejsou tak zářivé a syté, naopak jsou tlumenější a nejdou tak šíleně do červena, jak se zdá (kromě Moxie, který nepoužívám, protože si pak přijdu jako klaun – stín Baja z Born to Run vypadá mnohem přirozeněji a není tak červený).

 

Paletka má pouze dva metalické stíny, zbytek je matný. Je to jenom dobře – metalické stíny kvalitou nedosahují na zbytek tohoto seznamu. Musí se více vrstvit a nemají takový lesk, nicméně přesto vypadají ve výsledku dobře. Matné stíny jsou naštěstí na úrovni jiných značek v této cenové hladině; pigmentace je super, snadno se nanáší a vrství.


Urban Decay Naked Honey

Podzim dozlatova

1640 Kč • Sephora*

 

Naked Honey je bezesporu moje nejoblíbenější Naked paletka, už jsem tu o ní jednou básnila. Protože mám nažloutlý/olivový tón pleti, všechny tyhle medové odstíny na mě vypadají naprosto přirozeně. Tohle je moje verze nude paletky. Navíc je skvěle podzimní – více žlutých a zlatých stínů jinde nenajdete.


urban decay naked honey recenze
urban decay naked honey swatches
Urban Decay Naked Honey swatches – Amber, Keeper, Hive, HBIC


Naked Honey byla všema youtuberkama kritizovaná za to samé – ať použijete jakoukoliv kombinaci, vzejde z toho nazlátlé líčení. Jednou půjde do bronzova, jednou do olivové, jednou do podobných tónů matné hnědé. Ať si říkají co chcou, tohle jsou moje barvy a právě miluju ten fakt, že se dají kombinovat jakkoliv a vždy mi vyjde něco krásného.


Metalické stíny jsou tu luxusní. Ohýbají zlatou do různých směrů, aby byla obsažena každá varianta. Nádherně se lesknou a vydrží tak celý den. Matné jsou úžasně hebké, roztírají se bez námahy. Stíny Sweet a Swarm mi přijdou trochu nadbytečné, ale taky se dají využít. Miluju i obal paletky, ačkoliv je trochu tlustší. Přiložený štětec je překvapivě kvalitní a užitečný. Navzdory poloviční ceně mi tato paletka přijde stejně kvalitní jako předražená Biba.


Charlotte Tilbury The Rebel Luxury Palette

Nejkrásnější třpytky

~1300 Kč • Charlotte Tilbury

 

Do malých paletek od Charlotte jsem se taky zamilovala – možná až moc. Měla bych příště udělat post jen o nich, protože se mi tu nějak sešly už 4. Paletka The Rebel je plná třpytivých olivových a zlatých tónů.


charlotte tilbury the rebel quad recenze
charlotte tilbury the rebel quad recenze

charlotte tilbury the rebel quad swatches
Charlotte Tilbury The Rebel Luxury Palette swatches

Myslela jsem si, že quad jenom z metalických a třpytivých stínů mi bude k ničemu, ale touha po pravé olivové a dalších třpytkách od Charlotte nakonec vyhrála. Ano, není tam nic matného, jenže stačí vzít bronzer do záhybu víčka, přetřít oko touhle parádou a hotovo. Ani nepotřebujete sáhnout do jiných paletek a perfektně olivový, zlatý nebo khaki look je na světě.

 

Důvod, proč tyhle předražené quads kupuju je, že jejich třpyt je jedinečný. První dva stíny – perfektně zlatý a olivový – jsou metalické s výrazným odleskem. Spodní dva jsou jako metalické s extra vrstvou unikátního třpytu, který je jaksi zároveň super třpytivý, ale ne drag queen třpytivý. Takový sofistikovaný třpyt, co nestrhává veškerou pozornost a nerozsype se po tvářích. Když chcete nosit třpytivé stíny, ale bojíte se přehnaného líčení, pak určitě zkuste Charlotte Tilbury. Darlings.

3 komentáře

  1. Ja mám Naked 3ku a tá je perfektná, ružové a zlaté farby to sú tie moje. No a inak milujem paletku od Gabriele Salvete Rose, ja som studený typ čiže na mňa je tá paletka ako šitá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naked 3 jsem právě taky měla spoustu let a díky ní jsem si uvědomila, že studený typ určitě nejsem :D ale souhlas že pro studenou pleť je to opravdu ideál

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.