RECENZE: Innisfree Green Tea Seed Cream (2021)

innisfree green tea krém
 

Kvůli nedostatku času věnovat se blogu tak moc, jak bych chtěla, se mi podařilo tenhle krém téměř spotřebovat, než konečně došlo k psaní recenze. Vlastně jsem se musela donutit ho přestat používat, aby mi zbylo něco k focení a komentování na recenzi. Je to totiž jeden z nejlepších krémů, jaký jsem kdy vyzkoušela. 

 

To byl můj názor i tehdy, když jsem ho vyzkoušela poprvé v roce 2018 (recenze zde). Od té doby se mnohé změnilo – innisfree expandovalo na západní trh, změnilo balení, upravilo složení, od letošního roku najdete innisfree Green Tea řadu i v české Sephoře*. Mně už se podařilo velkou část této řady vyzkoušet a recenze najdete pod tagem innisfree.

 

Vlastnosti produktu

Typ: hydratační krém // velikost: 50 ml // Cena: 400–700 Kč podle obchodu

Kde koupit: ebay iamlove-shop*, Sephora.cz*


Innisfree patří mezi moje nejoblíbenější značky, především Green Tea řada. V recenzi pro slavné Green Tea Seed Serum jsem detailně popsala, co je na značce zajímavé a jak vzniká zelený čaj použitý v této kosmetice. Ve zkratce, innisfree má vlastní čajové plantáže na korejském ostrově Jeju. Pěstují tam i speciální odrůdu, ve které je co nejvíc látek prospěšných při použití na pleti (antioxidanty, aminokyseliny). Detaily najdete v recenzi séra.


Krém obsahuje nejen tento speciální zelený čaj, ale také olej ze semínek čajovníku. Takže hydratuje vrchní vrstvu pokožky a zároveň díky oleji tvoří ochrannou bariéru proti vysušování. Kromě dobré hydratace, zelený čaj obsahuje antioxidanty, aminokyseliny, lehce pleť zklidňuje a má protizánětlivé účinky.

 

Ještě jedna poznámka k názvu. Sephora krém označuje jako Intensive Hydrating Cream with Green Tea Seed. Tohle je název a obal krému určený pro západní trh, má popisky v angličtině a francouzštině. Můj krém, který vidíte na fotkách, byl koupený na ebay z Koreji, takže je to korejská verze s korejským popisem, krabičkou a názvem (viz korejský web innisfree a americký web). Jde tedy o ten samý krém s tím samým složením.


 

Složení

Najeďte myší na složku pro vysvětlivku, více na INCIDecoder.

Tady je srovnání nového a starého složení. Celkově vlastně nejde o nic významného. Některé silikony se vyměnily za jiné, objevila se tam kyselina hyaluronová, vše se seřadilo podle zahraničních standardů pro seznam složení místo těch korejských (proto je ve starém krému zelený čaj na prvním místě místo vody).

 

Textura a použití

Ve staré recenzi se snažím popsat jeho zvláštní konzistenci a řekla bych, že nyní je trochu jiná. Pořád si udržuje poměrně pevný tvar, neroztéká se a působí silikonově. Jenže teď je jaksi bohatší, vyšlehaná a méně hutná. Roztírá se stále stejně hladce a zachovala si ten zajímavý efekt, kdy se jakoby rozpouští do pleti a téměř jde cítit mastnota. Olej z čajovníku je v krému znát, ale jakmile jej rozetřete do pleti, zůstane po něm jen hebounký hydratační film. Mastnota se úplně ztratí a pleť je dokonale vláčná, vyplněná a jemná.


Krém si stále udržuje typickou vůni Green Tea řady, kterou naprosto miluju. Je dost výrazná, ale nedráždí mi oči a vlastně se jí nemůžu nabažit. Voní jen lehce čajem, je spíše květinová. Přísahám, že kdyby z toho udělali parfém, tak to koupím. Nebo si aspoň koupím tělové mléko z této řady. Krém má trochu změněný obal s kvalitnějším potiskem. Ten se na starém krému kompletně odřel už po měsíci, tady k tomu nedošlo.

 


Moje zkušenosti

Jak jsem popsala výše, tohle pro mě byl jeden z nejlepších krémů ever. Byla jsem mírně nervózní, že se na nové verzi něco změní k horšímu. Můžu si oddechnout – to málo, co se změnilo, se změnilo k lepšímu. Textura je ještě bohatší, obal je kvalitnější. Cena je stejná (ačkoliv výrazně proměnlivá podle toho, kde nakupujete), efekt je stejný.


Pořád výborně hydratuje a vyživuje pleť přes noc. Sice je především určený pro sušší pleť, ale to, že dokáže dodat olej v takto lehké příjemné formě, jej podle mě dělá skvělým pro smíšenou a dehydratovanou pokožku. Skutečně je výborně vyvážený; hydratuje do hloubky a udrží tu hydrataci v pleti díky velmi příjemnému filmu, který pleť navíc úžasně změkčuje. Také je dost univerzální, jde používat v létě i v zimě, aniž by pleť v horku zatěžoval, nebo v zimě nestačil. Poradí si se suchými šupinkami a zjemní hrubou texturu jakoby nic.


Jeho účinky jsou především hydratační a antioxidační. Prostě mi krásně zjemňuje pleť, hluboce hydratuje, celkově působí jako luxusní péče. Můj klasický krém je obyčejné CeraVe mléko a innisfree je právě takový návrat k luxusu. Ráda střídám toto levné funkční mléko s něčím unikátním, voňavým, víc fancy. A ze všech fancy krémů, které mi přišly pod ruku, je tenhle rozhodně nejlepší.


Závěr

Innisfree Green Tea Seed Cream (verze 2021) je naštěstí pořád stejně vynikající, jako jeho stará verze. Status nejlepšího korejského krému, jaký jsem kdy vyzkoušela, mu zůstává. Dokáže balancovat olej a hydrataci v krásně lehké konzistenci, která dá žíznivé pleti vše potřebné, aniž by ji zatěžovala. Teď je navíc snadno dostupný v Česku, což je pro mě splněný sen, navzdory vyšší ceně. Innisfree je prostě moje oblíbená značka, Green Tea řada je neuvěřitelně kvalitní a tento krém je z celé řady moje doporučení číslo jedna.


1 komentář

  1. Ano, je vynikající. A na Jolse stojí 14 dolarů...po přečtení recenze mám hroznou chuť si ho znovu objednat. Clo neclo:-)

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.