RECENZE: CeraVe Hydratační mléko

cerave mléko recenze, cerave, zkušenosti

Tady se musím přiznat, že CeraVe mléko používám už víc jak dva roky. Sice jsem to tehdy zmínila, ale bez detailní recenze. Přece jenom je to produkt na tělo, ty já nerecenzuju. No, za ty dva roky se z něj stal exkluzivně krém na obličej. Sem tam ho dám na tělo, především v létě, ale celoročně jej používám na obličej a nemůžu si ho vynachválit. Tak jsem usoudila, že je na čase se o tom s vámi podělit.

 

Vlastnosti produktu

Typ: hydratační krém na tělo i obličej // velikost: 88–1000 ml // Cena: 180–690 Kč

Kde koupit: Notino.cz*, Pilulka.cz*, Lekarna.cz*, DrMax.cz*

CeraVe Hydratační mléko hydratuje a pomáhá obnovit ochrannou kožní bariéru na obličeji a těle, udržuje přirozenou vlhkost pokožky. Obsahuje 3 typy esenciálních ceramidů a kyselinu hyaluronovou. Bez parfemace. Nekomedogenní. Hypoalergenní. Pro suchou až velmi suchou pokožku. 

V podstatě se jedná o tekutou formu CeraVe Hydratačního krému, který jsem si taky velice oblíbila. To je opravdu všechno. Téměř stejné složení, stejné vlastnosti, stejné účinky. Jenom v tekuté formě. Původně jsem koupila verzi s 437 ml s úmyslem toto mléko používat čistě na tělo, ale nyní mám "menší" 236 ml, aby se mi lépe vešlo mezi pleťovou kosmetiku.


Složení

Najeďte myší na složku pro krátké vysvětlení, více na INCIDecoder.

Schválně se podívejte na toto srovnání složení CeraVe krému a mléka. Jediný rozdíl, který stojí za zmínku je, že krém obsahuje vazelínu. Krému dává mírně mastný finish, takže absence vazelíny v mléce jej dost odlehčuje. V obou produktech se objevují tři typy ceramidů a kyselina hyaluronová. Kombinace ceramidů a cholesterolu pomáhá obnovovat pleťovou bariéru a zabraňovat vysoušení pokožky (The Beauty Brains).

 

cerave mléko recenze, cerave, zkušenosti

cerave mléko recenze, cerave, zkušenosti

 

Textura & použití

CeraVe nejde po zrovna luxusním zážitku a ani toto mléko není na pohled atraktivním pleťovým krémem. Aplikace z velké pumpičky je praktická, ale nezbavíte se dojmu, že si na obličej mažete produkt na tělo. Lehké mléko má bílou barvu a nenápadnou vůni. Velice snadno se roztírá a začne se rychle vstřebávat. Používám jej jako ranní nebo noční krém dle ročního období, na tělo celoročně.


Moje zkušenosti

Stejně jako zbytek mých CeraVe produktů, jde o naprosto obyčejný zážitek, který zkrátka jen velice dobře funguje. Tohle mléko nechává pokožku neskutečně vláčnou a hebkou nejen ihned po použití, ale taky celý den. Lehká tekutá textura navíc snadno klouže po těle, když si chcete třeba rychle natřít nohy a pak nestát jak debil uprostřed pokoje, než se to konečně vsákne. Na obličeji je to ovšem taky malý zázrak. Takhle vláčnou pleť mi nedělají ani některé třikrát dražší krémy a opravdu to vydrží celý den. Navíc je tak lehký a příjemný, že se mi z něj vůbec nemastí pleť. Loni jsem ho používala celé léto jako noční krém, přes den na tělo, pak v zimě zase jako ranní krém. 

 

Jakmile si otevřu nějaký nový fancy krém, CeraVe mléko jde do pozadí, ale pořád se k němu vracím. Kdykoliv mám pocit, že se budím s mastnou pletí a potřebuju trochu ubrat, použiju jej místo nočního krému. Když se venku střídají teploty a pleť mi z toho blbne, dám si jej ráno – dokáže výborně balancovat potřeby pomatené smíšené pleti. Nejlepší na něm je, že kombinuje lehkou příjemnou texturu s šetrným pečujícím složením. CeraVe krém je samozřejmě taky výborný, ale je zkrátka někdy příliš hutný, abych jej používala pokaždé, co se mi zhorší pleť (hormonální akné, dlouhé nošení respirátoru apod.). Takhle můžu dát pleti odpočinout se svěžím mlékem a zbytečně ji nezatěžovat, když to zrovna nepotřebuje. Šetrné složení navíc zaručí, že se mi pleť nezhorší ještě víc a může se v klidu hojit.


Závěr

Jsem naprosto přesvědčená, že kdyby se CeraVe Hydratační mléko nalilo do krásného skleněného balení s pastelovým designem a lehkou květinovou vůní, beauty youtuberky by se o něj rvaly. Takhle vypadá až moc funkčně, moc nezajímavě, nemá moderní look ani sex-appeal. Dokáže však s příjemně svěží texturou hluboce hydratovat a zvláčňovat pleť, aniž by ji dráždilo nebo způsobovalo mastnotu.

2 komentáře

  1. Toto mlieko je úžasné. Na pleť som ho neskúšala, no na telo je priam božské. Mala som síce len mini vzorku ale je mi jasné, že potrebujem plné balenie. Od CeraVe mám ešte veľmi rada aj ich krém na nohy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to souhlasím :) hmm, tak že bych taky přidala do zásoby i ten krém na nohy

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.