RECENZE 5 korejských sheet masek - Neogen, Holika Holika, It's Skin, Mediheal

Ve spolupráci s KoreanKosmetika.cz jsem se rozhodla otestovat 5 sheet masek z jejich nabídky, a to důkladněji než to dělám na instagramu. Kdybyste některou chtěli koupit, nezapomeňte využít kód NABI pro 10% slevu na celý nákup. 💙

Jak jsem hodnotila


Komentář
Cena cena
Materiál z čeho je maska vyrobená
Tvar jak mi seděl tvar nebo jak vypadal
Typ esence jakým typem esence je maska napuštěná
Množství esence kolik esence zbývá na další použití
Výdrž za jak dlouho maska uschne
Účinek max 5

Od sheet masek nemůžete čekat dlouhodobější účinky, nicméně, když už něco stojí tak očekávám, že když si ji dám večer tak celý další den uvidím ten efekt - především u těch dražších. A u těch lepších ještě ten následující den jde poznat, že pleti opravdu hydratace nechybí. Nejlépe to z mých zkušeností dokážou masky My Beauty Diary, které najdete na ebay. Ale ráda zkouším nové značky a nové druhy, takže tady je hodnocení pěti masek mého výběru z obchodu KoreanKosmetika.cz. Hodnotila jsem hned po použití a pak dopsala účinky následující den.

Neogen Sur. Medic Vital-Collagen

Komentář
Cena 69 Kč
Materiál bavlna, jemný
Tvar příliš velký
Typ esence gelová
Množství esence 1,5-2 použití navíc
Výdrž 30-40 minut
Účinek ★★★☆☆

Maska je bavlněná, o trochu tenčí než klasika. Dobře přiléhá k pleti a je příjemná na dotek.

Střih není nic moc. Díry jak na oči tak ústa jsou příliš malé. U koutků očí a hřbetu nosu jsem ji musela natrhnout, aby neodstávala, a takhle mi zakryla celé obočí a sahala až pod spodní řasy. Líbí se mi, že horní a spodní díl má hluboký výřez, takže jdou přes sebe snadno přeložit. To se opravdu hodí, protože maska je neuvěřitelně dlouhá. Celý spodní okraj mi zakryl všechny brady až skoro po krk, což je to trochu zvláštní a neobvyklé.

Esence byla z velké části vstřebaná kolem 35 - 40 minut. Část pod bradou už kompletně odstávala, nebyl to pěkný pohled lol. Pleť byla hluboce hydratovaná a jemná, jakoby po pořádné vrstvě dobrého krému. Na povrchu zbyl lehký, nelepivý film. Označila bych masku jako vhodnější pro normální až suchou pleť.

Účinek byl výborný večer po sundání. Druhý den ráno byla pleť pořád hydratovaná a jemná, ačkoliv ne o moc víc než při normální skincare routine. Pořád dobrý výsledek, ale čekala jsem víc. Maska je vhodnější spíš pokud chcete svoji pleť nakopnout ten samý den než někam jdete.

Holika Holika Skin Rescuer Madecassoside


Komentář
Cena 135 Kč
Materiál "air sheet", tenký s dírami
Tvar velký
Typ esence krémovější
Množství esence 2-3 použití navíc
Výdrž 20 - 30 minut
Účinek ★★★★★

Materiál je označený jako "air sheet", je velmi tenký a dírovaný. Údajně to má zajistit těsnější kontakt s kůží a pomáhá složkám lépe proniknout dovnitř. Příjemné a lehké, dobře drží.

Střih je zvláštní. Maska má na čele takové dvě úchytky pro lepší manipulaci, které jsou nastřihané aby se lépe odtrhávaly. Materiál je ale dost pevný a nešlo mi to, takže jsem to nějak přeložila přes sebe. Jinak mi seděla líp než Neogen, ale pořád byla spodní část dost velká, neseděla kolem brady a pusy.

Esence je krémovější, což jde poznat ze složení (caprylic/capric triglyceride). Nebyla ještě tak hutná jako jiné krémové masky, ale i tak se zbytek špatně dostával z obalu. Nakonec jsem to použila jako mléko na obě nohy, na obličej zhruba 2 - 3 použití. Jestli je to materiálem nebo typem esence, maska začala celkem "brzo" schnout (~20 minut). Po sundání někde zůstala silnější vrstva a pleť byla jako natřená dobrým mazlavějším krémem, takže je to spíš maska na večer doma než před akcí.

Co mě teda uchvátilo, je jak maska působila na nepříjemný zanícený pupínek na tváři. Otravoval mě tam už týden a ačkoliv moje skincare mu pomalu a postupně pomáhala, tahle maska podstatně urychlila proces. Druhý den ráno vůbec nebyl tak červený, a další den už šel snadno zakrýt korektorem. Maska obsahuje pouhá 0,02% madecassosidu, takže nevím čím to vlastně bylo, ale pomohlo to.

Holika Holika Prime Youth Black Snail Hydro-gel mask


Komentář
Cena 170 Kč
Materiál síťovaná + hydrogel
Tvar rozdělený na dvě části
Typ esence vrstva hydrogelu
Množství esence žádné
Výdrž 30 - 40 minut
Účinek ★★★★★

Obsahuje 1% šneků, což je na obalu uvedeno jako 10 000 ppm. Nevím, odkud se bere číslo 40% z popisku na webu. Možná je ten šnečí filtrát 40%, každopádně v masce najdete jen 1%.

Materiál hydrogelových masek je fascinující, je to jako pevnější síťovaná maska z jedné strany, a silná vrstva lepkavého hydrogelu z druhé. Připomíná to zaschlé slupovací gelové masky. Maska je rozdělená na dvě části, které můžete přes sebe přeložit aby dobře seděly. Síťová maska držící hydrogel je dostatečně pružná, takže celkově seděla výborně.

Po zhruba 15 minutách šlo cítit, že se maska jaksi zmenšuje a vypíná, přesně jako by vám schla na obličeji smývatelná maska. Po půlhodině je doslova přisátá na tváři a už jen stačí počkat, než bude vnější maska suchá.

Účinek hned po odlepení je fantastický. Jako by někdo vzal zmizík na můj ksicht - vyhlazené jemné vrásky, zahlazená textura, všechno jemné a pevné, malé póry, no paráda. Tohle je maska, kterou bych použila než na sebe hodím svůj drag. Dala jsem si ji večer a další dva dny jsem měla perfektně hydratovanou vyhlazenou pleť. Popravdě mi cena přijde přemrštěná za jednorázový produkt s krátkodobým účinkem, ale hydrogelové masky byly drahé vždycky a je to celkem luxus. Podle mě vhodné jako dárek nebo před velkou událostí.
 

It's Skin Tea Tree Balance Mask Sheet


Komentář
Cena 55 Kč
Materiál "přírodní bunčina" (cushion pulp)
Tvar někde moc velký, někde moc malý
Typ esence vodová
Množství esence skoro 2x na celé tělo
Výdrž 20 - 30 minut
Účinek ★☆☆☆☆

Pokaždé co jsem zkusila sheet masku od It's Skin, měla jsem problém s tvarem. Zvláštní materiál je trochu tuhý a špatně se trhá, bohužel, maska mi vůbec nikde neseděla. Odstávala kolem očí, visela z nosu, absolutně mi nešla dát kolem pusy a musela jsem ji na 4 místech rozstřihat, aby nějak normálně pokryla celý obličej.

Balení je plné vodové esence, když ji odlijete stranou, vypadá to na dobrých 15 ml navíc. Určitě jí trochu odlijte, jinak vám poteče po krku, což je u vodové esence běžné.

Navzdory nějakému speciálnímu materiálu masky mi přijde velice obyčejná. Po sundání byla pleť hydratovaná a esence vsáklá, ale zhruba do hodiny jsem neviděla rozdíl mezi výsledkem mé běžné skincare routine a téhle routine, obohacené sheet maskou. Údajně má přispívat hojení akné, schválně jsem oddalovala tuhle recenzi abych to vyzkoušela - taky nic, nulový výsledek, ani další den. Maska Holika Holika s madecassosidem byla mnohem lepší.

Mediheal Vita Lightbeam Essential Mask Ex


Komentář
Cena 95 Kč
Materiál celulóza
Tvar snadno upravitelný, dobře nastřihlý
Typ esence vodová
Množství esence 2 - 3 použití navíc
Výdrž 30 - 40 minut
Účinek ★★★★★

Mediheal je velice slavná kvalitní značka, vždycky bývá dražší, ale se solidním složením a kvalitním provedením. Proto jsem si ji nechala nakonec, protože jsem potřebovala maskou nahradit kompletně celou routine kromě krému, ten jediný jsem u sebe měla. A fungovalo to, pleť byla perfektně hydratovaná a smooth jakoby prošla celou routine.

Masky z celulózy mám asi nejradši, výborně se upravují aby seděly přesně na obličej a dobře přiléhají k pleti. Tato maska byla velice dobře nastřihaná, například s malými výřezy nad nosem aby to kolem očí neodstávalo.

Super účinky trvaly i celý následující den kdy jsem taky nemohla použít svoji běžnou skincare, což už je fakt zázrak. V podstatě dobrý hydratovaný vzhled mojí pleti byl jen díky této masce a troše krému. Paráda, určitě budu chtít zkusit další Mediheal masky!

5 komentářů

  1. Plátýnkové masky jsou moc fajn, ráda po nich sahám, ale ne všechny za to stojí :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  2. Mediheal masky mám taky ráda, ale pořád mi ta cena přijde strašně vysoká za to, co to umí :) Každopádně díky za zevrubnou recenzi masek. Mám zase inspiraci na další rok, co potřebuji vyzkoušet :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo přesně tak, proto si většinu masek kupuju když mám místo v košíku na roseroseshopu, to vychází nejlevněj :D

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.