RECENZE: Innisfree Green Tea Seed Essence-in-lotion

Tento korejský lotion, nebo pleťové mléko v našem kontextu, mám už od listopadu. Nějak jsem se pořád nemohla dostat k recenzi, ale konečně mě rozhoupaly reklamy na L’Oréal Hydra Genius krém. Má na straně krabičky dokonce napsané "inspirováno asijskou kosmetikou", takže vlastně korejský lotion, akorát s mnohem chudším složením. Jestli chcete opravdu dobrý tekutý krém, radši bych šla rovnou do těch asijských - a tenhle od innisfree je výborným příkladem.


Popis produktu

Velikost: 100 ml

Cena: 360 Kč

Odkud: iamlove-shop (Jolse ebay)

Podle oficiálního webu, innisfree začalo používat nový druh zeleného čaje, kterému říkají Beauty Green Tea. Innisfree patří pod Amore Pacific společně s dalšími velkými značkami jako Sulwhasoo, Etude House, Laneige nebo Mamonde. Innisfree se odlišuje tím, že hlavní rostlinné výtažky berou z korejského ostrova Jeju, kde Amore Pacific vlastní obrovské čajové plantáže a zahrady. Z jejich vlastního čaje prý vyvinuli tenhle Beauty Green Tea, který má mít víc aminokyselin, antioxidačních a hydratačních látek, a prostě je celkově vylepšený záměrně pro využití v kosmetice.

Innisfree se proslavilo svými Green Tea řadami a já jsem jejich nadšený fanoušek. Green Tea Seed Cream je asi pořád můj nejoblíbenější krém. Momentálně navíc používám Green Tea Seed Serum a mám ještě neotevřenou novinku Green Tea Seed Skin. Taky jsem zkusila několik větších vzorečků. Green Tea Seed řada kombinuje výtažky z čajových listů s olejem ze semínek, který prodávají i zvlášť a stoprocentně ho jednou koupím.


Složení

CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT(69.86%), BUTYLENE GLYCOL, PROPANEDIOL, GLYCERIN, HEXYLDECYL MYRISTOYL METHYLAMINOPROPIONATE, HYDROGENATED POLY(C6-14 OLEFIN), BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, 1,2-HEXANEDIOL, MYRISTYL MYRISTATE, PANTHENOL, CARBOMER, POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6, FRAGRANCE / PARFUM, STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER, GLYCERYL CAPRYLATE, TROMETHAMINE, XANTHAN GUM, DISODIUM EDTA, ETHYLHEXYLGLYCERIN, CAMELLIA SINENSIS SEED OIL, T-BUTYL ALCOHOL 

Extraktu z listů zeleného čaje je tu skoro 70%, což dává smysl s tím jak je tohle mléko tekuté. Dále je tam několik hydratačních látek, nějaké to bambucké máslo a panthenol, a na závěr olej ze semínek čajovníku. Jednoznačně tu jde především o extrakt z nabušeného spešl čaje.


Textura a použití

Je to lehký tekutý krém, který při roztírání působí až vodově. Tím se dobře nanáší a rychle vsakuje. Má typickou innisfree vůni, něco jako převoněný čaj a květiny, osobně to naprosto miluju, ale je to celkem pecka když si na vůni nepotrpíte. Pumpička je pevná a kvalitní s malým vrškem zabraňujícím zmáčknutí, ideální na cesty. V zimě jsem používala dvě pumpičky a teď tak jednu a půl. Používám jej výhradně jako ranní krém.


Účinky

Tohle mléko mělo to štěstí, že jsem nemusela čekat do léta abych zjistila, jak mi bude sedět v horku. Vzala jsem ho s sebou do Thajska, kde často nahradilo i noční krém. Takže jak tady v zimě, tak na jaro, tak v příšerném horku - tohle mléko prostě obstálo na výbornou. Opravdu mám pocit, jako bych našla tu nejlepší univerzální věc pro smíšenou pleť, která skutečně jde použít celoročně, když pouze změníte používané množství.


Textura působí hrozně lehce na pleti, ale cítíte, že se krém opravdu vsakuje hluboko a hydratuje jak sviňa. Zároveň není mastný, jen jde trochu poznat, že i povrch pleti má něco hydratačního na sobě, ačkoliv to není žádný zřetelný film. Vážně působí jako tekutá verze Green Tea Seed krému, kde se mi ta textura taky blbě popisovala. Mám prostě pocit, že je ten ksicht hydratovaný zevnitř i zvenku. Jenže pořád je to tak lehké a příjemné, takže jsou spokojené obě části smíšené pleti a nic se nemastí a ani nevysušuje. To z něj dělá výborný produkt i na dehydratovanou pleť. Výsledkem výborné hydratace je taky hladší a pevnější pleť, antioxidační a anti-ageing účinky posoudit nemůžu. Po použití jsem se svojí pletí naprosto spokojená a to mi stačí.


Závěr

Innisfree Green Tea Seed Essence-in-Lotion je další produkt z innisfree zelené řady, který kompletně předčil všechna moje očekávání tím jak je prostě zasraně dobrý. Mám momentálně na polici další dva Green Tea Seed produkty, takže ať chcete nebo ne, budou další recenze. Evidentně tahle řada je kompletně dělaná pro můj ksicht, a můžu tenhle lotion doporučit smíšené pleti, obzvlášť pokud se spíš přikláníte k té sušší straně. A jo, mám ho ještě radši než moji předchozí aféru s COSRX Oil-Free lotion, protože to bych v létě nepoužívala.

5 komentářů

  1. Odpovědi
    1. jo je fakt super, jsem se nedávno úplně lekla když mi došlo že v něm zbývá už jenom třetina :D

      Vymazat
  2. Ahojky, na tvé doporučení (jak jinak) jsem si pořídila tenhle lotion, je fakt super a už ho budu mít brzo vyplácaný a dost zvažuju ten TONYMOLY...který byl pro tebe lepší tento nebo tonymoly?...i když se ptám asi blbě, když máš ten chok chok označený jako holy grail, ale jen pro zajímavost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj! popravdě už je to hodně dávno co jsem měla ten tonymoly takže nevím jak přesná bude tahle odpověď, ale přijde mi, že tonymoly byl o něco lehčí. jinak je to asi podobné.
      a díky za připomenutí, určitě musím tu holy grail "nálepku" odstranit. před těma 4 rokama jsem byla obecně tak nadšená ze všeho, že jsem to rozdávala až moc volně. :'D tím neříkám, že to nebyl dobrý produkt, ale že určitě není úplně best of the best. teď mám asi lepší perspektivu no.

      Vymazat
    2. jsem zapomněla říct jasněji - byl lehčí jakože vodovější a řekla bych, že tenhle lotion je mnohem lepší než ten tonymoly. kdybych měla jeden z nich koupit znova tak nad tím ani nepřemýšlím, tuc, mám další innisfree

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.