RECENZE: Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel

Pokud jste někdy jenom zavadili o k-beauty, pravděpodobně na vás vyskočily pandy, barevné cute obaly a tenhle gel ve tvaru listu aloe. Je to fakt jedna z nejprofláklejších k-beauty věcí, takže logicky jsem to časem musela koupit. Nejvíc mě zajímalo, jestli to má něco do sebe, nebo podobně jako krémy s pandami je to hlavně o obalu, aby si to všechny influencer-ky mohly narvat na instagram.


 

Popis produktu

Velikost: 55 ml
Cena: cca 45 Kč (+poštovné, na ebay cca 90 - 120 Kč)
Odkud: RoseRoseShop.com

Nejdřív bych asi měla vysvětlit tu cenu pro ty, co na RoseRoseShopu často nenakupují: poštovné je podle váhy, a pokud objednáváte málo věcí, je dost nevýhodné. Kdyby jste chtěli jen samotný gel, s poštovným vyjde tak na 150 Kč. Já jsem gel přihodila k větší objednávce, takže ta cena pořád vycházela kolem 60 Kč. Nicméně kolem stovky se dá sehnat i na ebay. Také existuje obrovská 250 ml verze za zhruba 270 Kč.

Popis je i na oficiálních stránkách dost krátký - zklidňující gel s 99% obsahem šťávy listů aloe z ostrova Jeju, které pomáhají na červenou podrážděnou kůži. Stejně jako klasické aloe má velké množství využití (a na to se hodí ta 250 ml verze), samozřejmě na tělo, ale také do vlasů, po holení, na oční okolí, po opalování apod. Obal je cute, akorát jsem čekala něco sofistikovanějšího než otvor jako od zubní pasty. Osobně bych ocenila třeba malou pumpičku.

Složení

Aloe Barbadensis Leaf Juice, Ectoin, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Melissa Officinalis Leaf Extract, Centella Asiatica Extract, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Bambusa Vulgaris Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Zea Mays (Corn) Leaf Extract, Brassica Oleracea Capitata (Cabbage) Leaf Extract, Citrullus Lanatus (Watermelon) Fruit Extract, Dioscorea Japonica Root Extract, Laminaria Japonica Extract, Water, Butylene Glycol, Glycerin, Sodium Polyacrylate, Carbomer, Disodium EDTA, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Pentylene Glycol, Propanediol, 1,2-Hexanediol, Sodium Benzoate, Citric Acid, Ethylhexylglycerin, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Fragrance
Analýza složení
+ alternativní (původní?) složení
Aloe je samozřejmě první, ale co mě zaujalo byl druhý ectoin, na který jsem nikdy nenarazila. Získává se z některých druhů bakterií a zatím se zdá, že existuje pouze jedna studie z roku 2004, která naznačuje, že v kosmetice pomáhá chránit pleť před škodou z UVA záření. To samozřejmě nebrání webům jako Truth in Aging nebo Biooo tohle jedno dále neprobádané tvrzení brát jako čistý fakt, nejspíš protože je to ~přírodní~ a bude se to dobře prodávat. Jinak se často objevuje v očních kapkách pro zmírnění alergických reakcí.

Také mě dost zaráží, že se Holika Holika rozhodla vycpat zbývající 1% naprosto zbytečnými extrakty v pidi množstvích, např. bambus, okurek nebo zelí. Proč. Já nechci salát, chci aloe gel. Dále tu existuje problém s tím, že se nedávno měnil obal a s ním nejspíš i složení. Na mém obalu je složení výše, ale všude na internetu najdete složení pod tím druhým odkazem. Ačkoliv je v něm pořád několik zbytečných extraktů, není tak dlouhé. Nevím, kde přesně je problém, ale beru za oficiální to co mám na flašce před sebou.

 

Textura

Velmi příjemný hladký gel, lehounký ale ne tekutý. Je trochu ulepený a natahuje se mezi prsty (pro názornou ukázku opět musím doporučit krátké video TesterKorea, kde texturu uvidíte skvěle). Naštěstí lepkavý pocit hrozně rychle zmizí a pleť zůstane perfektně hladká a jemná. Tohle je důvod, proč jsem ho okamžitě šla koupit po vyzkoušení vzorečku. Moje předchozí aloe gely vždycky nepříjemně lepily ještě půl hodiny po nanesení, což je obzvlášť nepříjemné na těle.

Účinky

Co si budem vykládat, je to aloe, a dělá to to samé co aloe: zklidňuje podrážděnou červenou pleť. Nejlíp mi funguje na fyzické podráždění, např. příliš hrubým peelingem, po škrábnutí nebo mačkání akné, ale samozřejmě i na lehké podráždění sluncem. Hydratuje jen lehce, nicméně je to daleko lepší než chladivý gel od TonyMoly. Určitě bych to doporučila mastné pleti jako lehkou hydratační/zklidňující vrstvu pod krém, ale aloe může využít každý.

Zároveň s těmito účinky umí tento gel dobře zjemnit pleť. Nepřijde mi, že by se jednalo o nějaký dlouhodobější účinek. Četla jsem i několik recenzí, které chválily pozitivní účinky na akné - já žádné neviděla. Občas to zmírní vzhled podrážděného akné, ale rozhodně to není nějaká bomba. Tím neříkám, že aloe není na akné užitečné, každému zabere něco jiného. Vzhledem k ceně gelu není marné to aspoň zkusit.

 

Závěr

Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel není naštěstí jen o obalu, ve skutečnosti je to slušný aloe vera gel, který se perfektně vsákne a hlavně nelepí. Účinky má vesměs jako běžný aloe gel, i když složení není úplně čisté a je docpané zbytečnými neúčinnými extrakty. Nicméně za velmi nízkou cenu můžete mít klasické aloe s velmi působivým obalem, takže proč ne.

5 komentářů

  1. Já miluju ty komenty: "Proč. Já nechci salát, chci aloe gel." :D Made my day.

    OdpovědětVymazat
  2. Obal se fakt povedl, ten je skvělý "vtipný", nápaditý. Zmínka o salátu mě jako čtenářku také velmi pobavila, super :-D krásné zpestření recenze! Já tenhle produkt také mám, ale ve formě vzorečku, takže v sáčku. Ještě jsem ho nezkoušela, nebyla příležitost, ani chuť. Nějak mě neláká, i když produkty, co obsahují aloe mám ráda.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju :D taky mě aloe obecně neláká, právě až vzoreček mě přesvědčil, že nebude marné to vyzkoušet.

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.