RECENZE: Nature Republic Super Aqua Moisture Watery Cream


Od Nature Republic jsem zatím nezkoušela žádnou "pořádnou" skincare, jenom jejich aloe mist. Řada Aqua krémů se mi vždycky líbila, a teď nebudu lhát, protože má krásný obal a moje bae Taeyeon na něj dělala reklamu. Bylo mi jasné, že dřív nebo pozděj ho stejně koupím. Nemá moc smysl kupovat korejský watery cream na zimu, tak jsem koupila růžovou verzi Moisture určenou pro sušší pleť (jinak bych koupila zelený Combination) za předpokladu, že všechny watery krémy jsou stejně lehké a tedy vhodné i pro moji pleť.


 

Popis produktu

Velikost: 80 ml
Cena: cca 200 Kč ve slevě, jinak kolem 300 Kč
Odkud: RoseRoseShop.com
Volně přeloženo z NatureRepublicUSA:
Super Aqua Max Watery Cream je velmi účinný hydratační krém, který dodá pleti hydrataci díky komplexu minerálů z hlubin moře a podmořských rostlin, zatímco extrakty chlorelly, mořských řas, planktonu, kolagenu a kyseliny hyaluronové pomáhají posílit schopnosti pleti bránit se vůči vnějším škodlivým vlivům a dehydrataci.
Aqua Max řada obsahuje hydratační sadu látek, které vytváří vodovou texturu místo těžké a krémové. Obsahuje vodu z oceánu u Havajských ostrovů z hloubky 914 m, která instantně hydratuje. Zároveň obsahuje vodu z Polynéských lagun, která oživí dehydratovanou pleť a dodá intenzivní hydrataci a živiny.
Podobně jako Mizon, i Nature Republic rádi vycpávají své produkty hromadou fancy extraktů, které reálně nejspíš nejsou nijak prospěšné. Bohužel, mám obrovskou slabost pro mořskou kosmetiku, ačkoliv reálně nevěřím, že se ke mě dostanou všechny ty skvělé minerály z hlubokých havajských vod pomocí nějakého krému.
Nicméně, jde to hezky dohromady s tím, že se jedná o watery cream, Pokud jste ještě na žádný nenarazili, ve zkratce je to něco mezi gelem a krémem. Textura je vždy super lehká a při roztírání máte pocit, jakoby jste se umývali vodou. Převážně jsou vhodnější pro mastnější pleť, a i verze pro suchou pleť nebude nikdy těžká ani mastná, což velmi suché pleti nejspíš nebude stačit. Možná přes léto.


 

Složení

SEA WATER, DIMETHICONE, BUTYLENE GLYCOL, CYCLOPENTASILOXANE, HYDROGENATED POLYISOBUTENE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, BETAINE, ULMUS DAVIDIANA ROOT EXTRACT, AMARANTHUS CAUDATUS SEED EXTRACT, PIPER METHYSTICUM, LEAF/ROOT/STEM EXTRACT, PORTULACA OLERACEA EXTRACT, PUERARIA THUNBERGIANA ROOT EXTRACT, GLYCYRRHIZA GLABRA (LICORICE) ROOT EXTRACT, PAEONIA LACTIFLORA ROOT EXTRACT, CNIDIUM OFFICINALE ROOT EXTRACT, GELDIUM SESQUIPEDALE EXTRACT, ULVA LACTUCA EXTRACT, ECKLONIA CAVA EXTRACT, CODIUM TOMENTOSUM EXTRACT, LAMINARIA JAPONICA EXTRACT, ULVA PERTUSA EXTRACT, AGARUM CRIBOSUM EXTRACT, SOLIDAGO VIRGAUREA (GOLDENROD) EXTRACT, ENTEROMORPHA COMPRESSA EXTRACT, DUNALIELLA SALINA EXTRACT, CAPSOSIPHON FULVESCENS EXTRACT, SARGASSUMFULVELLUM EXTRACT, PORPHYRA YEZOENSIS EXTRACT, FUCUS VESICULOSUS EXTRACT, SPIRULINA PLATENSIS EXTRACT, JANIA RUBENS EXTRACT, SEA WHIP EXTRACT, GELDIUM CARTILAGINEUM EXTRACT, UNDARIA PINNATIFIDA EXTRACT, CORALLINA OFFICINALIS EXTRACT, CODIUM FRAGILE EXTRACT, LAMINARIA CLOUSTONI EXTRACT, CHLORELLA MINUTISSIMA EXTRACT, HIZIKIA FUSIFORME EXTRACT, SALICORNIA HERBACEA EXTRACT, PLANKTON EXTRACT, PIKEA ROBUSTA EXTRACT, SEA CUCUMBER EXTRACT, LAMINARIA DIGITATA EXTRACT, SOLUBLE COLLAGEN, SODIUM HYALURONATE, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, HYDROGENATED LECITHIN, SODIUM POLYACRYLATE, AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER, TRIDECETH-6, POLYSORBATE 20, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, GLYCOSYL TREHALOSE, WATER, HYDROGENATED STARCH HYDROLYSATE, XANTHAN GUM, HYDROLYZED SPONGE, FRAGRANCE, PHENOXYETHANOL, METHYLISOTHIAZOLINONE, CI 14700, YELLOW 5
Analýza složení
Představte si tohle složení jako smoothie. V podstatě máte jenom žízeň, ale když už za to platíte 70 Kč tak chcete, aby v tom bylo všechno co vám chutná a vlezlo se to do 300 ml kelímku. Chcete jahody, maliny, banány, borůvky, ostružiny, jabka, hrušky a dalších 30 věcí, plus je to celé v mléce. Mléko bude tvořit většinu kelímku, a aby se tam vlezlo všech 30+ věcí, tak je tam jedna osminka kolečka banánu, půl maliny, půl ostružiny atd., nic tam není pořádně. Na výsledné chutí se to skoro neprojeví.

Takový je tenhle krém. Většina těch fancy extraktů tam bude v naprosto minimálním množství a nebudou mít slibované účinky jaké by měly ve větší koncentraci. Tohle dělá spousta kosmetických značek, tak jsem na to chtěla pořádně poukázat, ať si nekupujete produkty specificky kvůli množství extraktů. Zvýraznila jsem dvě věci které mě osobně zajímají - mořská voda místo obyčejné vody, proč ne, a extrakt z kořene lékořice. Ten je známý svými zklidňujícími účinky a schopností sjednotit tón pleti. Bohužel ho tam asi moc není v té zaplavě extraktů, což je velká škoda.

Textura

Na pohled připomíná růžový Mizon Snail Repair Cream. Působí lehce a nadýchaně, jako by byl vyšlehaný. Společně s krásným balením vypadá až luxusně, a je docela silně navoněný. Při roztírání se zvláštně mazlavý a hladký, typická textura silně silikonových krémů. Vytvoří na pleti jakoby mokrý mazlavý povrch, který se vcelku pomalu vsákne do pleti (cca 5 minut do úplného vstřebání při silnější vrstvě) a nechá ji pak příjemně hebkou. Pro detailní ukázku jak tato textura vypadá, vřele doporučuju tohle užitečné video od Tester Korea:

Účinky

Hned na úvod řeknu, že tento krém bych si znova nekoupila, ale začněme s pozitivy. Krém není vůbec drahý na to, jak obrovské balení dostanete. Vůbec mi nevadí velké množství silikonů a tedy zvláštně mazlavá textura, naopak je velmi příjemná a pleť je díky tomu super hebká. Textura je lehká a kdybych měla trpělivost čekat na dlouhé vstřebání, mohla bych krém klidně používat i ráno během zimy.




Problém je, že hlavní selling point tohoto krému mají být jeho skvělé hydratační schopnosti. Jenže po pouhých pár hodinách se zdá, jakoby se hydratace z pleti kompletně vypařila. Většinou mi to stihne dojít ještě než jdu vůbec spát, naráz mám pocit, že mám nějak napnutou pleť a chtělo by to krém. But wait, dala jsem si krém, a dala jsem si ho hodně protože ta skleněná piksla vypadá bezedně tak proč ne. Prosím račte si vzpomenout, že se má jednat o krém pro suchou pleť - a já tady trpím nad tím jak udržet svoji smíšenou pleť hydratovanou na pouhých pár hodin, ne tak ještě přes noc.

Došla jsem k závěru, že za to může moje dehydratovaná pleť. Taková pleť nedokáže pořádně udržet vodu a rychlej se z ná vypařuje. Tenhle krém dodává hlavně vodu (místo oleje, což zase potřebuje suchá pleť) a nedodává ji dostatečně hluboko. Podobný problém měl i krém Beauty of Joseon, ale ten se aspoň dal využít jako maska, která udrží celou routine v pleti přes noc. Tohle sedí moc blízko povrchu a pak to snadno zmizí. Abych neměla potřebu se po dvou hodinách jít nakrémovat znova, většinou použiju po tomto krému COSRX Rice Overnight Mask.

Závěr

Nature Republic Super Aqua Max Moisture Watery Cream vypadá líp než funguje. Ačkoliv jsem za 200 Kč dostala krém, který působí velmi luxusně, dělá to jen na pár hodin. Nedodává hydrataci dostatečně hluboko a tak se z mojí dehydratované pleti rychle vypaří. Škoda.
listopad 2018: měla jsem podezření, že mi krém způsobuje akné. Nejsem si tím na 100% jistá, ale po vysazení z routine se situace zlepšila. To samozřejmě neznamená, že se to stane i vám, všechno v recenzi pořád platí.

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.