Když skincare magor jede na dovolenou - 1. část


aneb "jak sakra Nabi potáhne tu tunu kosmetiky k moři". Jednoduše - nepotáhne.
Ačkoliv jsem velký zastánce obsáhlé skincare routine, protože pro mě to zkrátka funguje lépe než přístup "méně je více", nedělá mi problém ji čas od času pořádně zkrátit. Většinou je to právě kvůli cestování, nebo že jsem zrovna líná a přijdu domů pozdě etc. S tím jak mám na pleti vyzkoušené všechno možné znám (nebo alespoň myslím že znám) její limity a potřeby, takže s tím co si beru s sebou bych měla být schopná udržet svůj obličej v natolik prezentovatelném stavu, že nebudu potřebovat ani kapku makeupu.

Balení kosmetiky na cesty není nic převratného, ale možná sami brzy pojedete a hledáte inspiraci nebo tipy. První část je před odjezdem, kdy si obhájím proč zrovna tohle budu na dovolené potřebovat. Druhá část pak bude po příjezdu, jako takové srovnání očekávání a reality. Doufám, že sepsání tohoto aspektu cestování mi příště pomůže vybrat opravdu jen ty produkty, které skutečně budu používat a nebudu nad ničím muset přemýšlet. Snad to bude přínosné i vám.

let's get summery with some SoShi gifs

Z nějakého stupidního důvodu jsem začala hledat na ebay jen malé pumpičky místo celých travel setů lahviček, které by se hodily daleko víc než ten set, co jsem objevila v dmku. U zrcátek a podobných blbostí najdete plastový ziplock s třemi 100ml flaškami, třemi 10ml kelímky a špachtlí. Ty flašky mají jen malý otvor na vodové produkty, takže nejsou až tak univerzální. Příště raději koupím nějaký set na ebay.

Původně jsem tedy chtěla celou svou routine vměstnat do pumpiček a krabiček, plus obhlédnout cestovní balení produktů v dmku. Našla jsem tam cestovní čistící gel Lirene, který byl moje první volba. Můžete tam najít i malé šampony, sprchové gely, pěny na holení, malou Garnier micelárku a tak dále. Doporučuji si to prohlédnout než někam odcestujete.

Pak mě napadlo vyzkoušet nějaký sample kit od Innisfree a došlo mi, že je to vlastně geniální nápad - jako bych koupila cestovní set, ale on přišel plný kvalitní korejské kosmetiky. Všechny obaly v něm se navíc budou dát použít v budoucnu na přenášení jiné kosmetiky, takže maximální spokojenost. Dohromady s balíčkem od Mizon už nebylo tak těžké dát dokupy zbytek:


1. vlhčené ubrousky

Mimo cestování vlhčené ubrousky na pleť nikdy nepoužívám. Odličování s nimi je peklo, nedělají to pořádně a často je nutné dřít, z některých mě i pálí oči. U moře se malovat nehodlám a olejový cleanser nepotáhnu, takže jimi v podstatě nahradím první krok čištění tak, že sejmou povrchovou špínu popřípadě nějaký ten korektor kdyby náhodou bylo třeba. Vybrala jsem v dmku ubrousky ebelin Ultra Sensitive, které mě zaujaly prvními třemi složkami (voda, glycerin, aloe extrakt - not bad) a absencí alkoholu a parfému. Otevírat je budu až na místě, tak uvidíme.

2. cleanser

Jestli je něco, co jsem o čistících produktech Mizon věděla dřív než mi dva přistály před dveřmi, tak že mají téměř všechny vysoké pH. Snail Repair čistící pěna má pH mezi 7 a 8. Nejsem zase tak upjatá na pH abych ji ani nevyzkoušela, a byla jsem docela překvapená. Z většiny high pH pěn mám pleť hned napnutou, suchou a drsnou - a ono nic. Pleť nebyla sice tak jemná jak jsem po čištění zvyklá, ale jinak byl výkon dobrý. Balení je výborné na cesty; obsah je pouze 60 ml a produkt je bez vody hustá perleťová pasta v klasické vymačkávací tubě. Tak uvidím, jestli to po týdnu denního používání přinese nějaké negativní účinky nebo ne.

summer is my best friend, is summer your best friend?

3. toner

Toner vynechávám velmi nerada, obzvlášť v horkém počasí kdy lehké vrstvy hydratace budou hrát velkou roli. Beru Innisfree Green Tea Balancing Skin, který se svými 86% extraktu zeleného čaje není vůbec k zahození. Flaška má 25ml, víc než dost. Není tak hydratační jak bych čekala, ale možná je to tím, že jsem ho doteď používala v malém množství ve snaze jím šetřit.

4. denní krém

Normálně bych asi vzala jeden krém a nesrala se s tím, ale sample kit od Innisfree má výborné malé balení, které opravdu nezabírá žádné extra místo - tak proč ne? Innisfree Green Tea Balancing Lotion má flašku stejnout jako toner, obě mají pod vrškem jen otvor. U toneru to moc nevadí, lotion se z něj musí trochu vytřepávat. Lotion je super vodový a lehký, což se bude náramně hodit k hutnějšímu opalovacímu krému.



5. noční krém

Innisfree Green Tea Seed Cream mě velmi překvapil - zbytek sample kitu je super lehký a vodový, krém je hutný a lehce mastný. Vůbec to není nepříjemná mastnota à la modrá Nivea, ale obsažený olej ze semínek zeleného čaje. Trvá pár minut než se vstřebá, pak je pleť super hladká a není ani trochu mastná. Krém je opravdu výživný aniž by byl těžký a obecně jsem s ním nesmírně spokojená, už očumuju plnou verzi, která vyjde na zhruba 400 Kč za 50 ml.,

6. chladivý gel

Předpokládám, že drtivá většina lidí si bere aloe pro ochlazení sluncem namáhané pokožky. Já jsem samozřejmě extra a beru si TonyMoly Green Tea Soothing Gel. Taky chladí, je vhodný na tělo i obličej, a já se stejně cíleně neopaluju takže ho mám na zklidnění červené pleti z horka.
Dostat jej (a Scinic ampuli) do těch malých pumpiček není žádná věda. Doporučuji koupit plastové uzavíratelné sáčky, dát do nich produkt a ustřihnout rožek. Tlak v sáčku vám pomůže vymáčknout i poslední kapku a ztráta produktu je minimální. V lahvičce by neměl být žádný vzduch, aby její spodek mohl tlačit produkt k pumpičce, což se mi skoro nikdy nepodaří. Stačí tím různě třepat, párkrát plácnout dnem lahvičky o dlaň a pumpovat dokud se disk vevnitř nezačne zvedat a tlačit produkt výš. Lahvičky mají myslím 10 ml a nezaberou skoro žádné místo.

jak jsem cpala TonyMoly gel do lahvičky

7. pleťový opalovací krém

Většina opalovacích krémů na tělo se mi nelíbí na obličeji; buď jsou moc mastné, těžké, nebo se mi nelíbí složení. Naštěstí jsem nedávno otestovala hydratační pleťový opalovák Astrid, a rozhodně beru ten. Je voděodolný, nemastný a hutný tak akorát pro minimální skincare routine zakončenou jen lehkým lotion-krémem. Recenzi na krém i balzámy na rty si můžete přečíst zde.

8. balzám na rty s SPF

Zároveň musím vzít nějaký balzám na rty, tak proč ne rovnou nějaký s SPF jako Astrid balzám s kakaovým máslem. Vždycky jsem měla radši máslové balzámy, tenhle má navíc SPF 25 a příjemnou kakaovou vůni.

9. něco navíc

Uvažovala jsem nad jedním produktem "navíc", který by mohl být buď extra hydratační nebo multifunkční. Kdybych náhodou měla pupínky nebo moje routine nebyla dostatečná a naopak bych byla vysušená a šupinatá. Nejdřív jsem uvažovala nad Innisfree sérem, ale popravdě mi nepřijde nic extra. Tak jsem přemýšlela, že otevřu nedávno získanou Mizon šnek ampuli, ale chci opravdu brát celou ampuli? Nah. A tak zbyla jediná možnost, produkt který je multifunkční, vhodný na akné i hydrataci, chladivý a obecně skvělý - Scinic Honey Ampule.

---

Všechny produkty se krásně vlezou do mé cestovní kosmetické tašky. Vzniklá skincare routine by měla zabrat tak 5 minut max, i přesto je mi jasné, že nebudu dělat ani to - ne z nedostatku času, ale nedostatku vůle. Na dovolených mám vždycky pocit, že jakákoliv aktivita netýkající se pití, plavání a objevování cizí země je zbytečná a může počkat než budu nucena se vrátit zpět do kraje ponožek v sandálech a bez dobrého mořského jídla. V následujícím týdnu budu mít (snad) nachystaný článek, ale bude publikovaný automaticky a nebudu moct odpovědět na maily ani komentáře. Budu ovšem aktivní na instagramu, takže mě můžete sledovat tam.

Přeji krásné léto všem, ať už vyrážíte někam k moři nebo jen k bazénu!

7 komentářů

  1. Taky přemýšlím co všechno s sebou potáhnu na dovolenou. Sice moje dovolená jsou jen 4 dny tady v čechách kousek od domova, protože na moře jsem prostě chudá, ale i tady se jde kvalitně spálit atd.
    Už jsem si vypracovala zkrácený postup péče, který využívám když se přivleču domů totálně vyřízená třeba z noční. Plánuju využít právě tohle. Zjistila jsem, že základ je u mě toner, hyaluronové sérum/krém a hydratační krém. Líčení plánuju vyřešit tak, že si nechám nabarvit obočí a řasy a udělat rocklac. Bude to vypadat slušně i ten zbytek dovolené (pokud mi ho v práci nezruší) co budu sedět doma a nebudu na to muset máknout. XD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to vidím, že jsme to vyřešily podobně! Toner, něco extra, krém, bye. Podle mě je to ideální a dá se to narvat do malých krabiček. Tak přeju krásnou dovolenou! :)

      Vymazat
  2. Já teď momentálně přemýšlím nad tím, co si vzít na stanový tábor - hodně sluníčka, málo času, umývání se v potoce. Bohužel se zatím úplně necítím na to, že bych si přestala dávat make-up, což situaci ještě zhoršuje. Nejradši bych si vzala všechno :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nooo, tak s tím opravdu zkušenosti nemám a přeju hodně štěstí. :D Jediné co mě napadá je vzít několik balení odličovacích ubrousků, jinak bohužel neporadím. Osobně jsem se stanování vždycky vyhýbala. :DD

      Vymazat
  3. Ahoj,
    můžu se rosím zeptat, kde jsi koupila ty plnitelné lahvičky?

    Díky moc

    D.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj zajímavý článek

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.