To dobré & to špatné z roku 2016

Rok 2016 stál za hovno. Nicméně! Tento rok jsem objevila a vyzkoušela kosmetiku, která mi kompletně změnila život ksicht. V tomto příspěvku se chci ohlédnout za mými objevy a jestli se na ně můj názor nezměnil. Za předpokladu, že se můj blog dožije i konce roku 2017, bude tenhle příspěvek dobrý throwback!

Zároveň chci poděkovat všem, kteří letos můj blog začali pravidelně číst, komentovat, či napsali email. Děkuji. ♥



To dobré

Cosrx, celá značka

Letos jsem konečně vyzkoušela značku COSRX a s každou novou věcí jsem litovala, že jsem to neudělala dřív. Začalo to u AHA a pak už to šlo z kopce. BHA, šnečí esence, A-sol. Jedno vedle druhého fantastické produkty, které používám neustále a pořád je zbožňuju. V novém roce chci vyzkoušet další COSRX produkty, především se dívám na jejich šnečí krém. COSRX ví přesně co dělají, necpou do ničeho zbytečné extrakty ani nevydělávají na roztomilých obalech. Jejich výrobky jsou jednoduché, elegantní a především účinné.



Scinic Honey All in One Ampoule

Scinic ampuli nezmiňuji na blogu tak často, jako věci od COSRX, ale moje mínění o ní se od března vůbec nezměnilo. Kdykoliv má můj ksicht nějaký problém, tlustá vrstva ampule to řeší raz dva. Zklidňuje akné i červenání, zesvětluje jizvy, je to luxus. Jenom občas musím vytáhnout to monstrózní balení, abych obsah přenesla do praktičtějších krabiček od krémů.

Tonymoly the Chok Chok Green Tea Watery Lotion

Ačkoliv je green tea lotion daleko populárnější od Innisfree, tenhle je vynikající a skoro vůbec se o něm nemluví. Jakožto člověk s mastnější pletí potřebuju ráno hydrataci v takové formě, ze které pak nemám instantně mastné čelo. Lehounký lotion hydratuje na výbornou, zatímco udržuje na pleti jakousi rovnováhu. Vsákne se rychle a nijak mě ráno nebrzdí, což je pro mě u ranních krémů velmi důležité. Možná někdy se zvědavosti vyzkouším i Innisfree, ale vím, že se vždycky budu moct vrátit k Tonymoly a nebudu zklamaná.

Ziaja Kozí mléko ranní krém

Tenhle krém jsem poprvé koupila dávno pradávno, kdy se ještě Ziaja prodávala v drogerii Teta. Tehdy mě víc zajímal makeup, ale nějaký ten krém jsem potřebovala. Ze zoufalosti nad svou zpackanou objednávkou korejského krému od Elizavecca jsem ho koupila znova. Má vůbec cenu na něj psát recenzi? Všichni ví, že je naprosto úžasný. Není těžký, není mastný, hydratuje perfektně a můžu ho použít přes zimu i ráno. Palec nahoru a klobouk dolu, nejlepší krém od Ziaja.

Innisfree No-Sebum Mineral Powder

Poslední dobou jsem si velmi oblíbila dávat trochu pudru na malý štětec a přejet s ním korektor pod očima. Výdrž korektoru je pak podobná jako s mým běžným Stay Matte od Rimmel, ale vypadá to sakra jinak. Zatímco Stay Matte vytvoří jakýsi přepudrovaný vzhled kdy kůže vypadá starší, Innisfree pudr má super přirozený, hladký a matný finish. 


To eeeeeeh, okay

Mizon Good Night White Sleeping Mask

Je to dobrý sleeping pack, není to skvělý sleeping pack. Eeeh, je okay. Když nevidím rozdíl mezi každodenním používáním a týdnem bez použití... eh.


První spolupráce s eshopem

Asi si umíte představit mé nadšení, když mě kontaktovali lidé z kosmetického eshopu s nabídkou sponzorovaných recenzí. Nechali mě vybrat co chci, vzali si mé údaje a že se ozvou s bannerem do sloupečku. Měsíc pryč, mé emaily s dotazy jestli se teda něco bude dít zůstaly nezodpovězené. Po skoro dvou měsících ticha mi produkt přistál u dveří a z eshopu ani slovo. Tak jsem ho zrecenzovala, jsem s ním spokojená, ale obecně se o nějakou spolupráci vážně nejednalo. Škoda. :(


To špatné

Zdražení značky Benton

Šnekovčelí esence je rozhodně můj holy grail, umí hojit akné a její složení je nadupané skvělými hojivými složkami. Jenže Benton asi před půlrokem zvedl ceny všech svých produktů, a to řádně. Zatímco mě v únoru stála esence 305 Kč, dneska se její cena pohybuje kolem 500 Kč. Popravdě mi i těch 300 přišlo docela dost za 60 ml, ale pět set...? Za ty prachy si radši koupím další Scinic ampuli. Pokud pro vás peníze nehrají roli, pak je Benton esence pořád výborná a můžu ji doporučit.



Petitfée Black Pearl & Gold Eye Patches

Recenze ještě není hotová, protože si někdo zapomněl fotky na momentálně nedostupném počítači. Asi je vám jasné, že to nebude zrovna pozitivní článek. Chtěla jsem zkrátka vyzkoušet hydrogely pod oči a myslím, že mi stačilo. Více se dočtete v recenzi, ale už teď vám můžu říct, že je používám jen proto, že nechci aby se na ně jenom prášilo někde v šuplíku.



Pořád bylo těch dobrých objevů víc, takže se rok 2016 vydařil co se kosmetiky týče. Blogu se taky vcelku dařilo - počet návštěv je nyní 25 000 a našli se i noví pravidelní čtenáři! Několikrát jsem změnila design, s tímhle snad nějakou chvíli vydržím. Dělala jsem ho sama ze Simple šablony pomocí milionu návodů a ke konci už mi fakt hrabalo.

Tak bych vám chtěla do nového roku popřát mnoho úspěchů v hledání kosmetiky, ať si najdete své svaté grály a ať vás to nestojí moc peněz!

Šťastný nový rok!

🐌

6 komentářů

  1. Nabi, šťastný nový rok!
    Moc děkuji za všechny recenze a průvodce péčí o pleť. Pomohly mi zorientovat se v celé té obrovské nabídce. Pracuji v zemi, kde je tato kosmetika běžně ke koupi. Jen mám trochu problém sama se sebou - nejradši bych všechno:-)Bohužel jsem se k ní dostala až v předdůchodovém věku, ale je moc fajn na sobě pozorovat změny k lepšímu. Osobně nedám dopustit na alfa řadu Hada Labo a Mizon. Šnek je můj velký přítel!
    Ještě jednou díky za tvou práci a těším se na všechny další příspěvky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šťastný nový rok i tobě! :) Děkuji moc za milý komentář, těší mě že je blog aspoň trochu užitečný. A dost závidím dostupnost kosmetiky, ať už pracuješ kdekoliv. :D

      Vymazat
  2. Přidávám se k předchozímu komentáři co by neregistrovaný, ale velmi vděčná a nadšená uživatelka/čtenářka Tvého webu : ) Šnek je šnek a je nejlepší v jakémkoliv věku, novoroční předsevzetí: nejen číst, ale častěji i komentovat velmi povedené a fundované příspěvky zde! Jsem moc ráda, že je možné v Česku číst blog srovnatelný se Skin&Tonics nebo 50 odstíny šneka : )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se asi budu červenat, děkuju! ♥ 50 Shades je můj nejoblíbenější blog, považuju za velkou poctu být zmíněná ve stejné větě jako Fiddy. Ještě jednou díky a šťastný nový rok. :)

      Vymazat
  3. Já sice blog objevila nedávno a zajdu sem tak jednou za měsíc, ale když už přijdu tak zhltnu všechny nové články :) Baví mě to tu a těším se na další rok!

    btw. ten pack od Mizonu nenávidím, mám po něm ráno děsně suchou pleť :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, díky za všechny ty komentáře! :D ♥

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.