Recenze: Petitfée Black Pearl & Gold Eye Patches


Ať už je to nedostatkem spánku, čuměním na seriály ve tři ráno nebo tenkou kůží, mám příšerné kruhy pod očima. A protože jsem zároveň makeup antitalent neumím to ani pořádně zakrýt, v předzkouškovém haulu jsem se rozhodla vyzkoušet nějaké ty hydrogely pod oči. Říkala jsem si, že když to bude k ničemu, příště si najdu nějaký krém pod oči.

Jo, asi budu muset.

Velikost: 60 ks
Cena: 255 Kč (ebay, prodejce: roseroseshop)

Popis produktu

I v drogerii najdete tyhle divné půlměsíčky pod oči, většinou jeden pár stojí kolem 60 - 100 Kč. Tady je jich celá krabička, kdy jeden vyjde na nějaké 4 Kč. Jednotlivé hydrogely jsou v krabičce "naloženy" v tekutině, která hoooodně voní jako sheet masková esence a dokonce má i stejnou konzistenci.

V podstatě jsou jako gelové sheet masky pod oči. Tyhle konkrétní mají být prospěšné očnímu okolí pomocí extraktů z černých perel a zlata, čímž mají zesvětlovat, hydratovat a udržovat kůži pružnou. Instrukce říkají, že se mají přilepit pod oči na 20 - 30 minut, ale klidně je můžete nechat jak dlouho je libo.

 

Složení

Nejedná se o žádnou velkou hitparádu, což se u takového typu produktu dá čekat. První (a důležité) ingredience jsou totální hydratační klasika, jako glycerin a butylene glycol. Pak spousta extraktů, s tím že ty dva v názvu produktu jsou v naprosto směšné koncentraci. Extrakt z perel - 0.01%? Wow, úplně padám ze židle.

Použití

Musím se přiznat, že jsem si googlila jakou stranou je přilepit pod oči. Asi jsem debil, ale nepřišlo mi to zrovna intuitivní. Našla jsem fotku modelky z reklamy na tyto konkrétní hydrogely, která je sice má spíš na tvářích, nicméně úzkým koncem u nosu. Viděla jsem několik blogerek a youtuberů co je měli naopak, takže se raději řídím oficiálním materiálem.


Ke krabičce dostanete malou lopatičku na zvedání hydrogelů. Vzhledem k tomu, že leží ve spoustě tekutiny, jsou kluzké jak sviňa a kape to z nich rovnou do klína. Aplikace je tedy vcelku neohrabaná, ale to může být rukama. Při přiložení pod oči potřebují hydrogely tak minutku dvě na to, aby se "přisály" ke kůži a držely. Když je na nich esence až moc, kloužou dolů. Je to obzvlášť otravné, když se s nimi snažíte jíst, mluvit, dýchat nebo jinak existovat.

jediný způsob jak mi hydrogely nevadí na tvářích... takhle mi vadí jen v očích.
Jak vidíte na fotce, hydrogely jsou velké a sahají až na tváře, kam teda často odcestují. Přesně tam (vrch tváří přímo pod očima) je moje nejcitlivější místo na obličeji. Jestli mi nějaký produkt nesedí, poznám to tam v podobě štípání a červenání. Bohužel, když mi hydrogely sjely až moc na tváře, začalo to nepříjemně pálit. Většinou to začnu cítit až po 10 minutách, kdy esence vysychá/vstřebává se, a zbude jen přisátý gelový polštářek.

Nevím jestli problém je složení nebo jen moje tváře nesnesou schnoucí věc těsně přilepenou na citlivé kůži. Nikdy mi to místo nezčervená, jen to po čase začne být nepříjemné. Buď se první dvě minuty snažím nic nedělat, aby hydrogely zůstaly tam, kde je chci, a nebo je holt po 10 minutách vyhodím. Musím je udržovat vysoko, kdy mi zase vadí při mrkání, ale těch 10 minut se dá přežít.

I když se mi podaří vyhnout se pálení a mám je pod očima těch 30 minut, nevidím absolutně žádné velké zlepšení. Ano, kůže je kolem očí hydratovaná. Stejného účinku bych dosáhla, kdybych si to přejela svým běžným krémem na obličej a nemusela se s ničím takhle pachtit. Neviděla jsem vůbec žádné zlepšení v pružnosti kůže ani zesvětlení. Prostě je doplácám abych se jich zbavila, protože na těch deset minut se to dá a je mi jich líto.

Souhrn

+ vyjdou levně za kus
+ hezké balení s hezkou lopatičkou
+ třpytí se
+ hydratují
- jinak nedělají nic
- občas mě pálí na tvářích
- až moc práce pro jinak lehce dosažitelný výsledek

Hodnocení

Petitféé Black Pearl & Gold Hydrogel Eye Patches poskytují střední hydrataci kůži kolem očí ve formě hydrogelových půlměsíčků, které jsou třpytivé a hezky se na ně dívá. Schnoucí hydrogel nedělá dobře mým citlivým tvářím a nedělají nic extra. Obecně jsem zklamaná a k tomuto typu produktu se asi jen tak nevrátím. Druhá hvězda je za to, že aspoň hydratují, jinak by byla jen jedna.

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.