Srovnání tří Hada Labo lotions – jaké si vybrat?

hada labo lotions srovnani

Díky spolupráci se skvělým obchůdkem Skingeeks.cz vám můžu představit srovnání tří druhů slavných japonských tonik od Hada Labo. Dlouhodobým čtenářům je bílý Gokujyun lotion dobře známý, protože se objevuje v mé zásobě už od roku 2016 a pořád patří mezi mé nejoblíbenější objevy z asijské kosmetiky. Konečně jsem teď mohla vyzkoušet a porovnat také zesvětlující Shirojyun lotion a prémiový Gokujyun lotion. Který ale bude nejlepší pro vás?

Hada Labo lotion – o co vlastně jde?

V Japonsku se termín lotion, pod kterým u nás najdete spíše tělová nebo pleťová mléka, používá pro hydratační tonika. Aplikace se moc neliší – nanáší se jako první produkt po čištění a lépe se na něm vstřebává zbytek rutiny. Nejde však o vodičku, kterou nalijete na vatový tamponek a „dočistíte“ s ním obličej. Obličej už máte mít čistý a lotion si jen jednoduše vylijete do dlaní, promnete a vklepete do pokožky.

Hada Labo a jejich lotion produkty se staly velmi populárními především na internetu mimo Japonsko. Západní nadšenci do asijské kosmetiky si je oblíbili kvůli relativně nízké ceně v poměru k množství, vynikajícím hydratačním schopnostem a jednoduchému, avšak efektivnímu složení, které vyhovuje většině typů pleti. Skingeeks.cz je jeden z mála obchodů v Česku, který dováží originální japonské verze Hada Labo kosmetiky.

Každá lahev má 170 ml a víčko přizpůsobené na kapání produktu do dlaně. U všech tří typů, které tu dnes budu srovnávat, vám stačí opravdu velmi málo. Bílý lotion jsem pořídila v létě 2021 a jsem sotva za polovinou, navzdory každodennímu používání.

Taky jsem vám natočila Reel, kde vidíte odlišné konzistence (ano, jsem už takhle moderní):


Srovnání

hada labo shirojyun whitening premium lotion recenze

Hada Labo Shirojyun Premium Whitening Lotion

Účel: tonikum na zesvětlení pigmentových skvrn a ucelení tónu pokožky
Hlavní složky:
kyselina tranexamová, kyselina glycyrrhizová (z kořene lékořice), derivát vitamínu C (MAP), vitamín E, kyselina hyaluronová
Konzistence:
vodová, nejlehčí
Koupit na Skingeeks.cz

Modrý Hada Labo lotion se nejvíce podobá klasickému toniku. Má zcela vodovou lehkou konzistenci, takže ji ocení i velmi mastné typy pleti.

Složení je zaměřeno na sjednocení tónu pokožky, především na sluneční skvrny, melasma, jizvy po akné nebo PIH (pozánětlivá hyperpigmentace). Používá k tomu řadu látek se zesvětlujícím efektem, které jsou navíc protizánětlivé

Mezi dvě nejčastější příčiny skvrn na pokožce je totiž sluneční záření a záněty, jako je akné, drobné ranky, dermatitida nebo lupénka. Po zahojení zánětu zůstane pokožka tmavá, případně čerstvě zahojenou ránu s tenkou novou kůží poškodí slunce a ztmavne. Proto je opalovací krém ta nejlepší prevence hyperpigmentace, avšak kosmetika jako Shirojyun lotion pomáhá také bojovat se vznikem zánětů, což UV filtry samozřejmě nedokážou. Pokud se tedy potýkáte s některým ze zmíněných problémů, pak by volba tohoto lotionu měla být jasná. Osobně mám největší zkušenost s jizvami po akné, které tento lotion rozhodně pomáhá zesvětlit rychleji, než když jenom používám opalovací krém. 

Vodová textura je navíc vhodná pro všechny typy pleti, včetně velmi mastné. Je to dobrá kombinace – mastná pleť se často potýká se záněty a balancováním hydratace, a Shirojyun lotion se zaměřuje na oba problémy. Obsahuje také dva typy kyseliny hyaluronové, takže navzdory své lehkosti hydratuje celkem slušně a nezatěžuje pleť. 

 

hada labo gokujyun hyaluronic acid lotion recenze

Hada Labo Gokujyun Hyaluronic Acid Lotion (Moist)

Účel: tonikum pro hlubokou hydrataci
Hlavní složky:
4 typy kyselina hyaluronové
Konzistence:
hustější než voda, ale stále velmi tekutá
Koupit na Skingeeks.cz

Poprvé jsem tento lotion vyzkoušela v roce 2016 a od té doby se k němu pořád nějak vracím. Naposledy to bylo loni s touto novou flaškou, kterou mi tedy Skingeeks nezaslali a už byla v mé rutině. 

Tehdy se lotion pyšnil „pouze“ třemi typy kyseliny hyaluronové a tato verze z roku 2020 už má čtyři. Jde především o rozdílné velikosti molekul, což ovlivňuje, jak hluboko do pleti kyselina pronikne. Ty největší molekuly hydratují a přitahují vodu na povrch pokožky, zatímco ty menší hydratují hlouběji. Nový čtvrtý typ je fermentovaná kyselina hyaluronová, která údajně proniká úplně nejhlouběji.

Co se však výsledných účinků týče, nevidím rozdíl – respektive, účinky jsou pořád vynikající. Jakmile jsem zařadila Gokujyun lotion zpět do své rutiny, všechna hyaluronová séra šla stranou. Dokáže je totiž nejen nahradit, je dokonce mnohem lepší. Všechno s hyaluronem nějak lepí, ale díky tekuté konzistenci to vůbec není tak obtěžující jako u gelových sér (teď se škaredě dívám směrem k The Ordinary). Navíc se tak i lépe vrství, pokud rádi používáte více kosmetiky najednou.

Dokáže dodat rovnováhu dehydratované a/nebo smíšené pleti jako nic jiného. Já sice nemám jak dokázat, do jaké hloubky to opravdu hydratuje a vlastně je mi to jedno; stačí mi, že pleť je vždy po použití výborně hydratovaná celý den. Nemastí se, nevysušuje, je prostě přesně někde uprostřed – spokojená, vyplněná, zářivá. Kromě toho dokáže lotion „vcucnout“ vodu i z další kosmetiky, kterou na něj aplikujete. Nejlépe to poznáte na plátýnkových maskách, ty totiž prakticky vysaje do sucha a získáte z nich maximum.

Za ty roky, co tu testuju různou kosmetiku, jsem si málo co oblíbila tak jako Gokujyun lotion. Moc mě těší, že si ho díky mně tolik z vás koupilo a jste stejně nadšení. Ono totiž jde o nesmírně praktický produkt – hyaluronku využije každý, suchá i mastná pleť, termín hyaluronové sérum je už dobře zažitý a prodává se. Ano, můžete se přehrabovat v nabídce předražených sér, abyste našli to nejméně ulepené a nejvíce efektivní... Nebo si pořídíte tuhle obrovskou flašku, ze které vám na jedno použití stačí pět kapek, ale funguje jako 4 hyaluronová séra v jednom. Můj názor znáte.


hada labo gokujyun premium lotion recenze

Hada Labo Gokujyun Premium Lotion

Účel: výživné a hluboce hydratační tonikum/sérum
Hlavní složky: 7 typů kyseliny hyaluronové, urea
Konzistence:
tekutý gel, nejvyšší hustota, skoro jako sérum
Koupit na Skingeeks.cz

Prémiové Gokujyun lotion nějak dalo dohromady 7 typů kyseliny hyaluronové – to už mi zní jako nějaká skincare verze filmu Inception. Molekuly zde mají být úplně ty nejmenší, jaké Hada Labo dokáže vytvořit, proto by prémiový lotion měl dokonale hydratovat zvenku i zevnitř. Navíc má krásně bohatou texturu, která připomíná gelové sérum více než tonikum.

Pořád se velmi rychle vstřebává a lze jej vrstvit, avšak není to moc potřeba. Zatímco klasický Gokujyun lotion je čistě jenom hyaluron a nic navíc, v prémiové verzi je také urea. Výsledkem je, že už na pleti něco cítíte po aplikaci, a to něco je lehounká hydratační bariéra, kterou lotion zanechá. Tahle verze je tedy bez diskuze ta nejlepší varianta pro suchou nebo zralou pleť. Případně ji můžete zvolit, pokud vám chybí hutnější konzistence a toužíte po něčem luxusnějším – tady to určitě najdete.

Pro moji smíšenou pleť je Premium Gokujyun možná trošku moc bohaté na každodenní používání a mým největším oblíbencem zůstává zlatá střední cesta v podobě klasické verze. Stejně si ale často nemůžu pomoct a když si chci dopřát něco extra, přidám Premium lotion do večerní rutiny. To mám pak vyplněné tváře jako barokní andělíček.

Ať už si nakonec zvolíte kterýkoliv Hada Labo lotion, všechny je najdete na Skingeeks.cz spolu s dalšími světovými bestsellery z japonské i korejské kosmetiky.

6 komentářů

  1. Moc děkuju za tenhle článek, přesně tohle jsem potřebovala vědět. :) Zajímala by mě ještě jedna věc- jaký lotion má řada Hada Labo Tokyo, co prodávají v DM. Je to jeden z těchto tří nebo úplně jiný produkt? Díky za odpověď!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :) Hada Labo Tokyo je řada produktů speciálně vyráběná pro západní trh, takže je to vlastně sub-brand japonského Hada Labo, s vlastním obalem a složením. Mají lotion, který má zastoupit jeden z těchto produktů (a taky obsahuje Super Hyaluronic Acid), ale není to 1:1 stejný produkt jenom v jiném balení, bohužel. Možná ale je dost podobný na bílý Gokujyun lotion, ale nevím to jistě.

      Vymazat
  2. Účinky zní skvěle, ale jsem jediná, komu design obalu připadá jak laciná hrůza z raných 90. let? To mají Japonci tak divný vkus?

    OdpovědětVymazat
  3. Je to právě naopak :) tady "prodává" obsah, ne obal (který je mimochodem klasicky příjemný a kdo zná a používá HL už dlouhou dobu, zrovna tohle neřeší). Samozřejmě výrobce design mění podle trendů, ale nijak zásadně - protože není třeba :D. Mily ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, videla som, ze Hada Labo Tokyo uz ma tiez premium verziu, resp uz som ju videla na slovenskom eshope. V DM som si ju zatial nevsimla. Ale tiez ma 7HA. Ja osobne milujem krem tejto zapadnej rady :) ktory si kupujem v DM a nedam nan dopustit, rovnako aj HA serum 🤍🤗

    OdpovědětVymazat
  5. Joooo, přesně tohle jsem potřebovala. Koukám na ně na Stylevana už dlouho a netuším který vzít. Tak ted už vím. Diiiiky

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.