RECENZE: Pyunkang Yul ACNE Spot Cream

pyunkang yul acne sport cream recenze

Po delší odmlce tu mám recenzi na další produkt Pyunkang Yul. Moje první zkušenost se značkou byla spíše zklamání, ale nevzdávám to. Když se tedy na KoreanKosmetika.cz nově objevila ACNE řada, rozhodla jsem se pro tento lokální krém. Žádný jsem dlouho nezkoušela a teď jsem ráda, že jsem mu dala šanci.

 

Vlastnosti produktu

Typ: lokální krém na akné // velikost: 15 ml // Cena: 410 Kč

Kde koupit: KoreanKosmetika.cz (zasláno k recenzi, použijte kód NABI pro 10% slevu)

 

ACNE Spot Cream je malinký krém, který se používá k lokální léčbě akné. Slibuje velmi rychlé účinky – zklidňující látky by měly zmírnit zánět již do 12 hodin a následně přispět k rychlejšímu hojení pupínku. Mezi tyto látky patří niacinamide, allantoin, madecassoside, panthenol a ještě mnoho dalších.

Složení je tedy opravdu natřískané mými hojivými oblíbenci, proto mě krém zaujal. Konkrétně s madecassosidem a niacinamidem mám jen ty nejlepší zkušenosti, navíc je tu ještě kořen lékořice i tripeptidy. Většinou od spot krémů nemám velké očekávání, ale na tenhle jsem se těšila čistě díky složení.


Složení

Water, Pentylene Glycol, Glycerin, Behenyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Niacinamide, Glyceryl Stearate, Dimethyl Sulfone, Silica, Polyacrylate-13, Polyisobutene, Polysorbate 20, Allantoin, Madecassoside, Asiaticoside, Panthenol, Pyridoxine Hcl, Dipotassium Glycyrrhizate, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Xanthan Gum, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer, Forsythia Suspensa Fruit Extract, Butylene Glycol, Centella Asiatica Extract, Polygonum Cuspidatum Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Glycyrrhiza Uralensis (Licorice) Root Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Copper Tripeptide-1, Hydroxyacetophenone, Myrtus Communis Extract, Tropaeolum Majus Extract, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA
Najeďte myší na složku pro krátkou vysvětlivku. Více na INCIDecoder.

Tenhle krém přišel k bufetu protizánětlivých, hojivých a zklidňujících látek, a dal si na talíř od každé něco. Pleti by takový mišmaš měl chutnat a pokud si přejete větší verzi pro celý obličej, Pyunkang Yul má i velice podobný pleťový krém.

Niacinamide, allantoin a panthenol jsou známé hojivé klasiky. Madecassoside a Asiaticoside jsou aktivní látky z pupečníku asijského (Centella Asiatica), které hojně využívá asijská i francouzská kosmetika pro zmírnění podráždění u citlivé pokožky (tzv. CICA krémy, také mám dobré zkušenosti). Lékořice je tu ve dvou účinných variantách, obě se doporučují velmi citlivé pleti pro zmírnění zarudnutí.

Extrakt z kůry břízy zase obsahuje příbuzné kyseliny salicylové, která se svými protizánětlivými vlastnosti patří mezi top v kosmetice proti akné. Aby se neřeklo, je tam ještě hromada dalších extraktů a měděný tripeptid-1, stimulující hojivé procesy v kůži.

 

pyunkang yul acne sport cream recenze


Textura a použití

Krém je v malinké tubě s úzkým otvorem, takže velmi snadno vymáčknete i titěrné množství. To se hodí nejen kvůli ceně produktu – opravdu malinké množství perfektně stačí na problematická místa. Textura je spíše gelová až vodová, jednoduše se roztírá a naprosto se na pokožce ztratí. Po bleskurychlém nanesení o krému ani nevíte, vstřebá se okamžitě a nezanechává žádný film. Pokud ale máte nějaké čerstvě rozškrábané ranky nebo pupínky, trochu to štípe.

S umístěním spot krémů do rutiny jsem si nikdy nebyla moc jistá. Momentálně je moje nejčastější rutina toner > sérum nebo esence > spot cream > noční krém. Přinejmenším doporučuji, aby se tento konkrétní spot krém používal před nočním krémem, protože jeho konzistence je tak lehká.


Moje zkušenosti

V minulosti mi přišlo, že tyhle krémy jsou celkem zbytečné. Rozhodně nejsou v rutině klíčové; když se o akné staráte například pomocí vhodných kyselin a retinoidů, dlouhodobě jde o mnohem efektivnější řešení. No, a pak jsou tu ty dny, kdy se prostě probudíte s novým bolavým flekem na obličeji a jste ochotní prodat ledvinu, aby do zítra zmizel.

To jsou případy, kdy se spot krémy hodí nejvíce. Proto ráda potvrzuju, že díky krému Pyunkang Yul mám pořád obě ledviny. Přijde mi velmi účinný na čerstvé, červené zanícené pupínky. Hlavně na ty, které se vytvořily na nějakém debilním místě a nemůžu na ně celý den přestat sahat, takže vypadají mnohem hůř, než by musely. Krém při aplikaci trochu zaštípe, ale pokud jej nanáším poctivě, dvakrát denně, do dvou dnů se akné dostane do stavu, který snadno překryju korektorem. Pak už nejde ani poznat, že se na jeho místě něco odehrálo.

Kromě akné jsem krém používala i na čistě jen podrážděnou kůži, např. z respirátoru. Dobře zklidňuje drobné ranky (třeba právě rozškrábané pupínky) a štiplavou citlivou pokožku, nicméně to není zrovna ekonomické využití 15 ml krému. Takže jej používám výhradně na akné, kde stejně funguje nejlépe.

Příjemná konzistence a skutečně rychlý efekt je kombinace, která stojí za doporučení. Pro mě je takový krém výhodný – pomůže, když je to nejvíc potřeba, jinak ho používat nemusím a vydrží tak poměrně dlouho. Jestli se však potýkáte s novými pupínky téměř každý den, pleťový krém Pyunkang Yul ze stejné řady by byl lepší volbou. Případně pokud vás zároveň trápí suchá pokožka, proti podráždění je ještě dobrý La Roche-Posay Cicaplast krém*.

 

pyunkang yul acne sport cream recenze

Závěr

Pyunkang Yul ACNE Spot Cream je užitečný malý krémeček, který sice vaše problémy s akné nevyřeší, ale rozhodně pomůže rychleji zahojit jednotlivé pupínky. Dobře působí i na podrážděnou kůži nebo malé ranky, například právě rozškrábané akné. Byla jsem rychlostí účinků mile překvapená a teď krém neustále ztrácím, protože se válí ve všech mých cestovních taškách. Díky lehké konzistenci je ideální pro všechny typy pleti. Kvůli malému množství je ovšem výhodnější krém používat jen občas a při cestování, takže se hodí především pro ty, kterým nevzniká nové akné každý den.

2 komentáře

  1. Ahoj, vím, že tento produkt ti byl sice zaslán k recenzi, ale trochu mimo tema - chtela jsem se zeptat, jak ted nakupujes korejskou kosmetiku pres zahranicni e-shopy, vzhledem k tomu, ze se ted plati dph ze vsech zasilek mimo EU (nebo jestli to nejak neresis :D)? Vzdycky jsem objednavala z ebaye nebo jolse, ale ted mi prijde, ze uz se to vubec nevyplati...

    Jinak dekuju ti moc za tve recenze a tvuj blog, ke korejske/japonske kosmetice jsem se dostala prave kvuli nej. Mela jsem velke problemy s pleti a jejich produkty mi pomohly jako nic predtim. Ani nevis, jak jsi me ty a tvuj blog zachranili a jak jsem ti vdecna. Dekuju! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, nooo popravdě jsem naposled něco objednala z ebay v květnu 2021, takže to bylo myslím ještě před tou změnou DPH. taky se mi do toho moc nechce. :')

      obecně jsem začala nakupovat mnohem míň skincare než předtím, takže když už jdu něco koupit, nejdřív se podívám tady u nás. překvapivě se za poslední dva roky vyrojily menší české k-beauty obchody a dá se u nich najít něco za relativně ok ceny. nebo spíš – za vyšší ceny, ale pořád raději přihodím ty dvě stovky malým podnikatelům se super kosmetikou, než české poště. :DD taky se mi podařilo vzít např. laneige ve výprodeji sephory, mají i innisfree

      líbí se mi třeba obchody: skin geeks, korean kosmetika (tady z článku) a skin recipe, tak můžeš mrknout tam

      a teda gratuluju a ja moc moc dekuju a mam radost, ze sis tu nasla neco uzitecneho :)) ♥

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.