Travel beauty bag • 2019

Vždycky trávím až zbytečně moc času balením kosmetiky na dovolenou. Nechci příliš omezovat svou skincare routine, ale ani tahat půl kila produktů. Chci vypadat upraveně, ale bez velkých paletek a hromady štětců. Navíc všechno musí být rychlé a snadné na použití, protože jinak se na to ráno stejně vykašlu. Tak tady je konečný obsah mé cestovní kosmetické tašky, kterou jsem vzala na dovolenou do Dánska...

Cestovní sady jsou samozřejmě nezbytnou součástí tašky. Obzvlášť pokud cestujete jen s kabinovým zavazadlem, můžete do nich nacpat všechny krémy, tonery, šampon etc. a nezabere to vůbec tolik místa. V dmku mají cestovní set lahviček a krabiček, který můžu doporučit, hlavně pokud hledáte 100 ml lahvičky. Pokud chcete něco menšího - což osobně využívám častěji - doporučuju jít do Tigeru (modré krabičky na fotce). Mají různé velikosti, tvary a typy cestovních setů, jsou levné, a už mi přežily celkem 7 letů bez problémů. Další sety najdete u Rossmanna nebo v Tetě, ty ale vyzkoušené nemám. Z Rossmanna je jen silikonová tuba, ideální na čistící gel nebo sprcháč.

Co ale rozhodně nedoporučuju, jsou cestovní sety z Albi. Na průhledné tašce se rozbil zip ještě před odletem a krabičky na krém mají nějaká křehká víčka. Použila jsem je poprvé a při cestě zpátky víčko prasklo a krém byl všude. A ty designy jsou tak škaredé, že to rozhodně nezachrání. To už si raděj pořiďte set z ebay.
Ne všechnu kosmetiku přelévám do cestovních krabiček, některé produkty mají už tak dobrý obal nebo jsou rovnou v cestovním balení. Pokud hledáte třeba mini verze makeupu, můžete zkusit Beauty to Go v Sephoře, ale pro mini verze skincare jsou nejlepší vzorečky. Při k-beauty nákupech jsem si udělala slušnou zásobu vzorečků, takže vyberu nějaká séra abych trochu podpořila naprosto základní cestovní skincare routine - toner, krém, opalovací krém. Jestli máte dostatek času před cestou, můžete dokoupit k-beauty vzorečky nebo celé mini sety (jako tento trial kit od Innisfree). Můj cestovní Hada Labo Lotion je z Thajska, ale na ebay se dají najít i jiná cestovní balení dalších známých produktů. Taky nikdy neodjedu bez akné náplastí, teď konkrétně používám oranžové Nexcare, koupené v Thajsku, ale dostupné i na ebay.

S těmito produkty mi celá skincare trvá opravdu minutu a půl. U ničeho nemusím čekat na zaschnutí, všechno je rychlé a snadné. Krém The Ordinary mám teprve chvilku, ale na dovolené jsem ho používala ráno i večer a zatím jsem naprosto spokojená, dokonce jsem vůbec nesáhla do krabiček s COSRX šnekem a CeraVe krémem. Opalovací krém Skin Aqua je pořád ten nejlepší opalovák jaký jsem kdy měla a nikam bez něj nejedu, ovšem kdybych jela k moři nebo do přírody, vzala bych voděodolný Nivea Milky Gel. Není na fotce, ale na odlíčení si beru Innisfree Cleansing Oil Balm.
Dewy Glossy Eyes - Orange Pekoe, Moondust - Space Cowboy, My Eyeshadow - Glitter #7
Makeupu v praktickém balení je naštěstí spousta a moje každodenní produkty jsou travel-friendly. Problém bývá až u očních stínů, protože jsem ten magor co používá každý den 4 stíny na jeden look. Huda Beauty Obsessions paletky v černých obalech jsou podle mě výborné na cesty, ačkoliv zpětně si uvědomuju, že bych mnohem víc využila verzi Topaz. Nicméně, paletka sedí tak akorát do ruky a dá se s ní pohodlně líčit, zrcátko je dostatečně velké a celkově je obal velmi lehký. Když jsem ale moc líná nebo chci oživit matné stíny, jdu do typického k-beauty makeupu a přetřu víčka průhlednými třpytkami. Moje oblíbené jsou Missha Dewy Glossy Eyes (Orange Pekoe), Urban Decay Moondust (Space Cowboy) a Innisfree My Eyeshadow (Glitter #7). Jediná věc, kterou používám jen na cestách, je zapečený rozjasňovač od e.l.f. v odstínu Moonlight Pearls. V porovnání s mými běžnými highlightery od Jeffree Star a Fenty je tenhle opravdu pidi. Vypadá hezky a přirozeně, dá se použít i prstem, odstín je taková úplně obyčejná champagne. Určitě super pokud žádný highlighter nemáte a chcete něco základního a levného. S mými běžnými rozjasňovači se moc srovnat nedá, a tak je vždycky jen cestovní. Plus je několik let starý a vyhrabala jsem ho někde ze šuplíku lol.

Abyste věděli, že jen tak neplácám, tady je moje skincare routine přímo z Kodaně. Musela jsem vzít svoji druhou flašku Hada Labo lotionu z Thajska, v té první už moc nezbylo. Červený lotion je z jejich anti-aging řady, má mnohem hustší mléčnou texturu a je výživnější - může být dobrá volba pro starší pleť. Zkoušela jsem TonyMoly vzorečky, konkrétně sérum Bio EX a Vital Vita 12. Obě séra byla taková hutná a upatlaná, nic co bych chtěla kupovat. Na krém od The Ordinary bude brzo recenze.

Zároveň se omlouvám za mezeru v článcích, trávila jsem hodně času v srpnu googlením dánských památek, hledáním vstupného, veřejné dopravy apod. Taky jsem ale popravdě neměla co recenzovat, přes léto jsem spotřebovávala zbytky několika produktů a začínám zkoušet jejich náhrady až teď. Sledujte instagram a uvidíte, co zrovna testuju. :)

Okomentovat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.