RECENZE: Nivea Sun Strong Fit Care UV Milky Gel


Tady je druhá recenze japonského opalovacího krému, který vám můžu na letošní léto doporučit. Narozdíl od Skin Aqua Sarafit Essence, tenhle krém je vhodnější do outdoorových podmínek, kde se budete hodně potit a budete celý den venku. Nenechte se zmást - japonská Nivea je sakra odlišná od "naší" Nivey, co se týče opalovacích krémů.



Popis produktu

Velikost: 80 g
Cena: 310 Kč (4 Kč/g)
Odkud: ebay lovely-love-chan0509

Jako téměř vždycky, tento opalovák jsem vybrala podle doporučení Ratzilla Cosme, blogu a encyklopedii japonské kosmetiky, kde byl umístěn v top 5 opalovácích 2018. Podle popisu se jedná o hybrid mezi dvěma druhy japonských opalováků - gel a milk. Skin Aqua Moisture Gel, který jsem recenzovala předloni, je typickým příkladem gelového typu. Po našem je to spíš velmi tekuté mléko, s lehkým finishem a trochou hydratace. Milk je trochu podobnější na naše opalovací mléko, ale v japonském kontextu to automaticky znamená voděodolný krém s dobrou výdrží na dlouhé chození po venku. Typickým příkladem je třeba Bioré UV Face Milk.

Takže když tohle je milky gel, měl by dodávat spolehlivou ochranu, ustát pot a vodu, ale zároveň být příjemný na používání a lehký na pleti. Je to trochu zbytečně komplikované, ale japonské krémy za to chvilkové zmatení opravdu stojí.

Složení

Složení na RatzillaCosme
Aby krém dlouho vydržel a zároveň byl příjemný, využívá složení založené na silikonech, které "se rychle váže k pleti, aby ji ochránilo před poškozením sluncem bez lepkavého pocitu, i při kontaktu s vodou nebo potem". Je tam přihozená i kyselina hyaluronová. Klasicky to smrdí alkoholem a navíc to má takovou tu typickou vůni opalovacích krémů. Naštěstí to hned po vstřebání zmizí.

Textura & použití

Lehké mléko, které se snadno roztírá a neskutečně rychle vstřebá, vůbec není nutné čekat na zaschnutí. Dělá trošku bílý film, ale po rozetření zmizí. Takhle elegantní použití u voděodolného opalovacího mléka je absolutní luxus, u nás byste něco podobného hledali jen těžko. Na pleti není vůbec těžké ani mastné (vlastně nejde skoro cítit), a díky silikonové bázi je pleť ultra hladká. Finish je lesklejší, ale nepůsobí mastně. I když ho aplikuju hodně nebo na zpocenou kůži, pořád se dobře vstřebává. Používám ho především na obličej, ale několikrát jsem ho z nouze použila i na tělo, což bylo úplně stejně příjemné a bezproblémové.

Účinky

Tak tenhle milky gel si vážně prošel tím nejobtížnějším testem - dvěma týdny v Thajsku. Nemyslím polehávání u moře, ale cestování od Bangkoku do Chiang Mai po Khao Lak, výlety v přirodě i ve městě v neuvěřitelném vlhku a horku. Nejen že jsem se nespálila, ale ani neopálila, takže tenhle krém přestál non-stop pocení a otírání, a pořád mě dokázal ochránit před takhle extrémními podmínkami. Natírala jsem se samozřejmě několikrát denně, především ze strachu že jsem celý krém zase zničila potem, ale určitě to nebylo každé dvě hodiny a pořád to dopadlo takhle dobře.

Byla jsem i dost překvapená, jak dobře se nanáší na horkou zpocenou pleť. Nemyslím úplně eww mokrou, samozřejmě jsem se vždycky osušila před natíráním, ale i tak to bylo mnohem příjemnější než jsem čekala. Flaška je navíc neskutečně praktická - víčko se zacvakne a neotevírá v tašce, plast je pevný a celková velikost je tak akorát do ruky. Nosila jsem krém pořád s sebou v malé kabelce a vůbec nepřekážel. Sice jsem si musela občas poslechnout komentáře typu "už se zase mažeš jo, bacha abys trochu nezhnědla haha", ale nakonec jsem já jediná neměla červené spálené tváře so fuck youuu.

Závěr

Nivea Sun Care UV Milky Gel je podle mě ideální opalovací mléko na cesty. Malé praktické balení obsahuje neskutečně odolné mléko vůči potu, vodě i mastnotě, které mě ochránilo v extrémně upocených horkých podmínkách. Rozhodně jej můžu doporučit na jakýkoliv výlet v horku a kde bude vysoké riziko spálení.

4 komentáře

  1. Niečo čo sa dobre rozotiera by sa mi zišlo. Netušila som, že Nivea vyrába aj takéto produkty. Nechápem prečo na náš trh niečo fakt ľahkné nedorazí. Jediné ľahšie produkty sú tie na mastnú pleť, ktoré však neponúka každá značka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no Nivea je sice vyrábí, ale ta japonská. tam je těžký pokrok v technologiích a jsou tam dost jiné předpisy ohledně testování UV filtrů apod., takže možná i to je dost brzdí než se něco podobného dostane k nám. navíc tady se opalovák každý den a pod makeup moc nenosí :/

      Vymazat
  2. zrovna jsem ho nedávno dopoužívala a taky jsem ho kupovala na základě ratzilly, byla jsem sním opravdu spokojená. Jinak k tomu zavírání, mě přijde že snad všechny opalováky z Japonska,které jsem doposud měla tak mají takový zaklikávací (šroubovací) víčko, takže za mě rozhodně lepší než ty zaklapávací opalováky co se prodávají tady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo no taky mi přijde, všechny jsou hrozně přizpůsobené na to že je člověk nosí a patlá se znova během dne, prostě paráda

      Vymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.