BEAUTY FAVORITES & TRASH • ÚNOR 2019

Teprve druhé favorites na blogu ever a už jsem našla i nějaký beauty trash, na který si tu konečně můžu postěžovat.



Zoeva Powder Fusion štětec

Cena: 300 Kč

Tohle je štětec o kterém jsem netušila, že ho potřebuju, dokud jsem ho neměla. Moc se nepudruju, stačí jen pod oči a střed obličeje, a na to je štětec ideálně velký a velmi jemný. Taky jde využít na jemné konturování, ale já ho mám pouze na sypký pudr.

Milani Pure Passion Eyeshadow Palette

Cena: 500 Kč

Jakmile jsem si v popisu přečetla "kombinace jemných odstínů růžového zlata a teplých odstínů lesního ovoce" tak jsem to musela koupit. Musím pochválit marketingový tým, protože mi vnutili paletku stínů skrz představu čokoládového dortu s lesním ovocem. Přesně tak paletka vypadá když ji otevřete, především díky třem krásným čokoládovým hnědým v posledním řádku, a těm třpytivým stínům hned nad nimi.

Milani se vyrábí v USA a jsem docela v šoku, že tu mají eshop s americkými cenami. Kvalita stínů je fantastická až na pár výjimek, kde je "jen" super nebo s menšími nedostatky. První stín na prvním řádku, Afterglow, je nádherný na očích a úplná rose gold fantasy, ale je takový chunky a blbě se nanáší. Třpytky padají totálně všude a je to bordel, doporučuju nanášet buď opatrně prstem nebo mokrým štětcem. Zbytek prvního řádku je na tom podobně, ale Afterglow je nejobtížnější na používání. Matné stíny ve druhém řádku zase trochu práší, ale ty v posledním řádku vůbec. Obojí jsou naprosto zvladatelné záležitosti (i u mnohem dražšího makeupu), všechno má skvělou pigmentaci i výdrž, takže rozhodně doporučuju.


Etude House Proof 10 Eye Primer

Cena: 130 Kč, ebay

Emptie a favorite zároveň. Jak jsem zmiňovala v postu o innisfree My Palette, používám tento podklad pod oční stíny už dva roky, každý den. Pro mě funguje naprosto stejně dobře jako Urban Decay Primer Potion (650 Kč, 10 ml). Ve všech ohledech jsou si tyhle dva primery neuvěřitelně podobné, dokonce mají stejnou zhruba polovinu složek. Jedna 10 ml flaštička mi vydržela dva roky, takže je to ultra výhodné a ještě ke všemu opravdu na stejné úrovni jako jeden z nejslavnějších primerů ever. Jestli Etude House výrazně nezmění složení, cenu nebo online dostupnost, pak budu Proof 10 Eye Primer kupovat navěky.


Beauty trash

I Heart Revolution - Death by Chocolate

Cena: 279 Kč
Tohle je jedna ze starších Makeup Revolution paletek, kdy teprve začínali vymýšlet vlastní sestavy odstínů a jeli hlavně na kopiích dražších značek. Death by Chocolate je spíš inspirovaná něčím jako Urban Decay Naked 2. Nenašla jsem nic, co by to přímo kopírovalo, což je jeden z hlavních důvodů, proč jsem vybrala právě tuhle paletku a ne něco co obšlehli jinde. Na internetu je až moc sluníčkových recenzí na tyhle paletky, ale popravdě, tahle je prostě trash a nestojí ani za 279 Kč. Vypadá to, že Revolution hodně investovalo do svých stínů od dob těchto paletek, nicméně tahle se pořád prodává, takže ji můžu kritizovat.

Pigmentace - trash. Jediné co stojí za zmínku jsou ty shimmery stíny, ale asi 4 z nich vypadají na oku kompletně stejně. Matné stíny jsou absolutně nepoužitelné. Výdrž - trash. Když už si dáte tu práci a vydolujete z matných stínů nějaký pigment, do dvou až tří hodin začnou výrazně blednout. Lesklé stíny vydrží o trochu déle, ale taky výrazně ztratí lesk. Kompozice a color story - trash. Online to vypadá jako celkem cute chladná každodenní paletka, jenže z 16 stínů je jich ve skutečnosti tak 8, protože jsou buď nepoužitelné nebo na oku vypadají stejně.

SunDance Mléko na opalování SPF 50

Cena: 99 Kč
Nerada si stěžuju na levnou kosmetiku, protože jo, je to levné tak co jsem čekala. Ale tohle opalovací mléko je takové zklamání, že se o to musím podělit. Koupila jsem ho na loňské léto a dokud jsem se s ním plácala na koupališti, neviděla jsem velice žádný problém. Má příjemnou tekutější texturu, snadno se roztírá, bílý film má jen během natírání a hned zmizí, lepí jen těsně po natírání a pak to zmizí, není mastný. Na tom koupališti jsem si říkala wow, našla jsem fakt hidden gem drogérky za stovku, bomba.

V září jsem jela na dovolenou, kde jsem se oplácala důkladněj a silnější vrstvou. Musela jsem chvilku stát bokem než jsem se mohla obléct, ale pořád dobré. Tak jsem šla ven kochat se krásami Francie, a ten moment co jsem se začala trochu potit, opalovák se změnil v tenký příšerně lepivý film. Přes léto jsem si myslela, že jsem tak ulepená z toho horka. Ale schválně jsem po příjezdu vyzkoušela jiné krémy a nic. Takže jo, za stovku můžete mít slušný opalovák někde k vodě, ale pokud s ním máte celý den chodit a opakovaně ho nanášet, budou vás muset hasiči vyprošťovat z první židle na kterou si upoceně sednete. Protože jsem teď balila věci na dovolenou tak jsem si vzpomněla, že potřebuju jiný opalovák a jaký trash je tenhle.

2 komentáře

  1. Skvelý článok :D Vďaka tebe som si spomenula na moju príšernú MR paletku, presne ako píšeš. Matné tiene prášili a nemali absolútne žiaden pigment. A ten štetec :D úplná tragédia.

    OdpovědětVymazat

Instagram

just skincare things. Theme by STS.